-
2 Συνημμένο(α)
Σας επισυνάπτω τις φωτο από το πλυντήριο. Το γρανάζι στην άκρη αν το σπρώξω ένα δόντι κάνει όλο το πρόγραμμα μέχρι τέλος , αν μου φύγει δύο δόντια τότε τελειώνει το πρόγραμμα. Αν δείτε καλά την φωτο με τον προγραμματιστή έχει μία μαυρίλα στο γραναζάκι στην άκρη δεν ξέρω γιατί. http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=38283&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=38284&stc=1
-
5 Συνημμένο(α)
-
4 Συνημμένο(α)
-
Στον πιεσσοστάτη δες το λάστιχο μέχρι τον κάδο αν είναι βουλωμένο . έκανες μια δοκιμή με τον θερμοστάτη Off στους 0 βαθμούς? (για βουλωμένο λάστιχο του πιεσσοστάτη δεν το βλέπω και πολύ αλλά δες το γιατί ανάφερες ότι όταν το βοηθάς από το γρανάζι κάνει το υπόλοιπο πρόγραμμα κανονικά .. και άρα ο πιεσσοστάτης είναι και αυτός λογικά "καλός" εννοείται περνάει από την διαδικασία ξεπλεμάτων παίρνει/βγάζει νερά ... αλλά δες το). Αυτό το πράγμα που κάνεις βοηθώντας το γρανάζι με σπρώξιμο ίσως δεν είναι πρόβλημα στο γρανάζι , αλλά πρέπει να περάσει μια διαδικασία που αυτό το "σπρώξιμο " στο γρανάζι να το κάνει και μόνο του (από προσωρινό σκούντημα από το μοτεράκι του εγκεφάλου) αν βρεις ποια διαδικασία είναι αυτή για να ξεκινήσει και μόνο του. αυτό για να γίνεται έτσι , χωρίς να μπορεί καν να πάρει νερό , ίσως να είναι πρόβλημα στον πιεσσοστάτη π.χ. από το 1ο νερό που είναι να πάρει και είναι άλλου ύψους και ποσότητας νερού.
Το σκούντημα που κάνεις στο γρανάζι λογικά είναι ένα ενιαίο με το κουμπί του προγραμματιστή (βλέπε στην ίδια ευθεία το γρανάζι με την επέκταση άξονα προς πλακέτα. οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι κάτι έχει το γρανάζι. (το σκούντημα στο γρανάζι έπρεπε να γίνει από το μοτεράκι του εγκεφάλου μετά από κάποια συνοπτική διαδικασία και αυτή πρέπει να βρεθεί ..... Υποθέσεις λέμε τώρα (κατανάλωση στο μπλα μπλα :lool:)
-
Να δοκίμαζες και το εξής
Εφόσον πρέπει να ξεκινήσει το πρόγραμμα με το START και δεν ξεκινάει , μέτρησε όση ώρα πατάς START αν πάει τάση στο μοτεράκι του προγράμματος,αν πάει τάση , τότε κάποιο κόμπλερ ή κάποιο γρανάζι μπορεί να φταίει και δεν ξεκινάει ,αν όμως δεν πάει τάση τότε πρέπει να ακολουθήσης τη διαδρομή από το μπουτόν START προς το πρόγραμμα και να μετρήσεις αν το μπουτόν έχει τάση δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό ,αν το μοτέρ παίρνει τάση από την πλακέτα τότε θα είναι ακόμη πιο δύσκολο
Το δεύτερο πλήκτρο δίπλα στο START (startvorwahl h ) είναι για καθυστέρηση έναρξης ?
Στο display πάνω από το (startvorwahlh ) βγάζει κάποιο σφάλμα ? ή δείχνει μόνο χρόνο
-
Επειδή στο #3 μήνυμα ανέφερε κάτι (ότι παλιότερα έκανε έναν "θόρυβο" σαν οπλισμό.
Δίνω το παρακάτω
http://elektrotanya.com/bauknecht_wa.../download.html
και πατάμε στο Get Manual (Αφού περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ) για να κατεβεί σχεδιάγραμμα.
Στην σελίδα 3 (αναφέρει relay RE1) έλεγχος?
-
Πέτρο τσέκαρα πιεσσοστάτη και το σωληνάκι είναι καθαρό και στο φύσημα και στο ρούφηγμα. Όσον αφορά τις ενδείξεις στην οθόνη στο κουμπί δίπλα στο start , από τότε που μετακινώ το ένα δόντι αυτά τα δύο κουμπιά είναι σαν να τα παρακάμπτει , οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν έχω ενδείξεις στη led οθόνη ούτε μου λειτουργούν αυτά τα δύο κουμπιά .
-
Ναι το ρελέ που μου λες το είδα και εγώ θα κάτσω να λύσω όλο τον προγραμματιστή με την πλακέτα γιατί όπως είχα προαναφέρει είδα μια μαυρίλα εκεί και μάλλον κάτι είναι καμμένο. Ας ελπίσω να είναι κάνα τέτοιο ρελέ.
-
Γιατί να λύσεις όλο τον προγραμματιστή? δεν φαίνεται το ρελέ εξωτερικά? (το ρελέ στο λέω επειδή στο #3 έγραψες για κάποιον οπλισμό που έκανε πριν και τώρα δεν στο κάνει , σαν πιθανότητα να είναι εκεί το πρόβλημα)
-
Όχι δεν φαίνεται κάποιο ρελέ. Αν παρατηρήσεις και στις φωτογραφίες ο χρονοδιακόπτης είναι πάνω στην πλακέτα και ο άξονας του περνάει από μέσα της. Πρόσβαση δεν υπάρχει καθόλου , το μόνο που βλέπεις από την μία μεριά είναι τα smd υλικά. Οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τον λύσω. Όσον αφορά για αυτό που άκουγα μπορεί να είναι το ρελέ αλλά και αυτό που οπλίζει το ρελέ , οπότε πάμε στην αρχική λύση για εξάρμωση και εύχομαι να βγάλω κάτι.