Ναι το trοubleshooting στο link έχει τα βηματάκια που σου γράφει ο Νίκος για το ic6200 (ή το αντίστοιχο στο δικό σου τροφοδοτικό) οπότε αφού είσαι oκ από τα υπόλοιπα ακολουθείς της οδηγίες του Νίκου.
Printable View
Βρε Γιάννη να τα μετρήσεις είπαμε όχι να τα αντικαταστήσεις!
Το IC6200 είναι το IC των STBY+5 και δεν θέλει αλλαγή αφού παίζει!
εγώ απαντώ βέποντας αυτό το σχέδιο στην σελίδα 49
και υπάρχουν και άλλες μετρήσεις πριν αποφανθούμε τι φταίει :-k
πες αν είναι αυτό το τροφοδοτικό ή έχει κάποια διαφορά
το έκανες on-off εκτός όπως είπαμε από τον CN6200;
το αν ξεκινά θα μετρήσεις στον CN6002 πιν 1 για +18V ή +24V
η επόμενη μέτρηση που πρέπει να κάνεις είναι με HOT GND αν έχεις τάση στην κάθοδο της D6202 (χωρίς On το P/S και φυσιολογικά έχεις)
η επόμενη μέτρηση είναι στο πιν 8 του IC6000 αν φτάνει αυτή η τάση όταν το κάνεις On το P/S
Βιαστικα ειναι η αληθεια.Δεν πειραζει ομως.το board μου ειναι στη σελ 53.οταν λες on-off τι εννοεις να βραχυκυκλωσω τα pins 1 και 6? Στο CN6002 εχω 0 volt και στα 4 pins χωρις να εχω κανει την διαδικασια με το on-off που μου ειπες. Ευχαριστω για τη βοηθεια σου νικο.
Χα καλό :hahahha:
εσύ έχεις αλλάξει τα μισά εξαρτήματα με την μία
Θα μας λουλάνς
στη σελ. 53 έχει το G2 και εσύ έχεις βάλει φωτό με το G1
Σε τσάκωσα
δηλ έχεις μεσάνυχτα και πας να φτιάξεις τροφοδοτικό της NASA; αίσχος...
...μην ανησυχείς θα σου πω
ποιός CN6002 και ποιά 3 πινς σε ποιό τροφοδοτικό ποιάς σελίδας αναφαίρεσε;
το τροφοδοτικό γίνεται ΟΝ βραχυκυκλώνοντας τα πινς 1 και 6 του 6πολικού κονέκτορα CN6003
Ο κονέκτορας CN6002 που είπα είναι του G1 τροφοδοτικού η έξοδος των +18V ή +24V
Ξεκαθάρισε ποιό τροφοδοτικό έχεις διαφορετικά δεν γίνεται
Δικο μου το λαθος G1 ειναι στη σελ 49.μου ειπες να μετρησω στον cn6002 αν εχω ταση στο 1 pin. Και απανταω πως σε κανενα pin απο τα 5 πρωτα pin δεν παιρνω ταση 18/24 που θα επρεπε κανονικα με το board πανω στην tv.επισης παραπανω ειπες να κανω on/off απο τον cn6200 και τωρα μου λες απο το cn6003 :001_tt2:
Θα κανω το πρωι τις μετρησεις που μου ειπες στο ic6200 και D6202 και θα σου πω τα αποτελεσματα.
πλήρης σύγχυση
το board πάνω στη TV????
αυτό σου είπα να κάνεις; :cursing:
δεν είναι καλό να επαναλαμβάνω αλλά δύο φορές είπα
το τροφοδοτικό γίνεται ΟΝ βραχυκυκλώνοντας το πιν 1 με το 6 του 6πολικού κονέκτορα CN6200
δες και το σχέδιο τα λέει POWER_ON (πιν 6) STBY+5 (pin 1)
από τις πολλές φορές κάνε αυτήν που έχει το λάθος ...τι άλλο να σου πω
και επειδή νομίζω ότι δεν είσαι σε θέση να κάνεις "live" μετρήσεις στο πρωτεύον (θέλει σταθερό χέρι και με "συγουριά") γιατί ένα μπαμ θα είναι και καταστροφικό και επικίνδυνο
πάω κατευθείαν στον επίλογο και σε αυτό που μάλον θα ήθελες να ακούσεις από την αρχή για ευκολία
άλλαξε το IC6000 τέλος
Λοιπον φιλε μου εκανα μετρήσεις με το board εκτος τν βραχυκυκλωνοντας τα pins 1 και 6. Στον CN6002 η ταση στο 1 pin ειναι 0. Στην D6202 ειχα ταση 17.38 volt και στο ic6000 στο 8ο pin ειχα ταση 1.1 volt.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι κάνουμε...
το πιν 8 στο IC6000 για να έχει +17V πρέπει να είναι το 1 και 6 του CN6200 (στην ΟΝ κατάσταση)
αν είναι έτσι δίχνει ότι δεν ενεργοποιήται ή έχει πρόβλημα το Q6001
ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ με μία λαβιδίτσα ή ότι νομίζεις εσύ κατά περίπτωση και με συνδεμένο βολτόμετρο στη έξοδο βραχυκύκλωσε [C με E] στο τρανζίστορ Q6001 (τα γάφει στην πλακέτα ποιά είναι) και δες αν ξεκινά και έχεις τάση στην έξοδο +18 ή +24
Ναι φιλε μου καταλαβαίνω τι κανουμε. Δοκιμασα αυτα που μου ειπες ζωρις αποτελεσμα παλι 0 volt. Συνημμένο Αρχείο 38267Συνημμένο Αρχείο 38268 απο την main board εχω βγαλει την φισα το εκανα οπως φαίνεται στη φωτογραφία για ευκολία.