Ευχαριστώ για λινκ ,τον κόπο σου και τον χρόνο που διέθεσες για να ψάξεις σχετικά με το φρεον:001_smile:
Ενδεχομένως να είναι διαρροή κι όχι η αλλαγή του ψυκτικού υγρού?
Όταν συμπληρώσαμε το ψυκτικό υγρό μετά δούλεψε κάποιες μέρες καλά αν και η απόδοση του ήταν μειωμένη.
Ο συμπιεστής ακούγεται πότε κανονικά όπως πριν και πότε σαν ψυγείου
Κάποιες φορές ακούγεται σαν ένα σφύριγμα,δεν ξέρω αν είναι από μέσα η από έξω
Για πρόβλημα στο βεντιλατέρ (εσωτερικού στοιχείου μοιάζει) σε συνδυασμό και με παρακάτω για "σφύριγμα". Τι εννοείς κόβει τον αέρα στην εσωτερική μονάδα εντελώς? ή μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα του αέρα ..Παράθεση:
Πότε βγάζει τον αέρα δυνατά και πότε τον κόβει και μετά στρώνει αλλά όχι για πολύ.
Παράθεση:
Κάποιες φορές ακούγεται σαν ένα σφύριγμα,δεν ξέρω αν είναι από μέσα η από έξω
Όταν λέμε "συμπιεστής" εννοούμε το μηχάνημα που είναι έξω από τον χώρο (εξωτερική μονάδα).... εσείς ποιο αναφέρετε για "συμπιεστής"? ... το μέσα μηχάνημα? .. λέγετε (εσωτερική μονάδα). θα έχει πλάκα εξ αρχής να μην ήθελε καν υγρά .. αλλά το αρχικό πρόβλημα να ήταν στο βεντιλατέρ.Παράθεση:
Το μηχάνημα έξω αυτό που συμπιέζει εννοώ λέγοντας ο συμπιεστής!
Είχε μετρήσει τις πιέσεις και μετά έβαλε φρεον όπου χρειάστηκε να συμπληρώσει αρκετό.
Κόβει εντελώς η εσωτερική μονάδα και ο συμπιεστής έξω ή μειώνεται η παροχή αέρα.
μάλιστα ! (γράψε άκυρο για βεντιλατέρ) .. τότε από ότι φαίνεται κόβεται ο συμπιεστής γιατί ζορίζεται από κάποια αιτία .. εξ ου και το "σφύριγμα" ... άστα να πάνε!Παράθεση:
Το μηχάνημα έξω αυτό που συμπιέζει εννοώ λέγοντας ο συμπιεστής!
Έβαλα σε λειτουργία το αιρκοντισιον και πρόσεξα ότι το σφύριγμα έρχεται από τον συμπιεστή.
Τι πιέσεις πρέπει να έχει το 417?
Το 422 είναι για αιρκοντισιον η για ψυγεία?
Κλειστό το έχω μιας και δεν ζεσταίνει απλά βγάζει ελαφρά ζεστό αέρα και μετά προς το κρύο.
Γεια στην παρέα και από εμένα :001_rolleyes:
Εγώ θα έλεγα στη Ήρα αν η επισκευή είναι πρόσφατη να πει στον τεχνικό ότι δεν φτιάχτικε αφού δεν δουλεύει και να το ξαναφτιάξει
Ο μάστορας συμπλήρωσε το φρεον πριν 15 μερες και η συμπεριφορά του αιρκοντισιον ήταν από την αρχή μειωμένη.
Τον ενημέρωσα αμέσως και του είπα ότι ίσως χάνει φρεον επειδή λειτουργούσε όπως πριν την συμπλήρωση.
Μου απάντησε ότι είναι κάπως δύσκολο να έχει χάσει τόσο φρεον σε τόσο λίγο διάστημα.
Σε επικοινωνία του με φιλικό πρόσωπο που μεσολάβησε η απάντηση του ήταν ότι αυτός έβαλε φρέον και δούλεψε και το αιρκοντισιον είναι παλιό άρα φταίει κάτι άλλο.