-
Ναι φυσικά χρειάζεται αντικατάσταση.
Έχω όμως μια δυσκολία να την εντοπίσω ως διαθέσιμη.
Κάποιοι μου είπαν για παραγγελία (μια φορά την εβδομάδα) στη Γερμανία και αναμονή 8-10 εργάσιμες.
Άλλος μέσω αντιπροσωπείας παραγγελία επίσης από το εξωτερικό και αναμονή έως 20 ημέρες.
Ενδεικτική τιμή στα 46 ευρώ.
Δύσκολα τα πράγματα εφόσον δεν βρεθεί σε stock.
Ήδη εντόπισα 2 sites στην Αγγλία που την έχουν σε παρόμοια περίπου τιμή (35-38 λίρες) συν έξοδα αποστολής.
http://www.espares.co.uk/part/dishwa...rain-pump.html
http://www.buyspares.co.uk/zanussi/d...95&refine=pump
Περιμένω απάντησή τους αν μπορούν να εκτελέσουν παραγγελία overseas γιατί θα παραλάβω αεροπορικά (ακόμη και με courier) πολύ συντομότερα με ασφάλεια και μικρή προσαύξηση του κόστους αποστολής.
-
1 Συνημμένο(α)
Δες αυτην πρεπει να ειναι η ιδια με την δικια σου.
Πατα εδω
Συνημμένο Αρχείο 35391
-
Βρε άμα έμενες στα μέρη μου (έχει κάτι μάντρες που μαζεύουν παλιοσίδερα ) πεταμένα πλυντήρια - πεταμένα μηχανάκια - πορτες -παράθυρα .... δυστυχώς μόνο χρυσό δεν πετάνε.
Αυτές τις αντλίες τις βλέπω στίβες πεταμένες ... και μια φορά που ρώτησα κάποιον πόσο δίνει μια τέτοια αντλία που βρήκα κάτω πεταμένη .... μου λέει ... αν πάρεις μια σακούλα από δαύτες στις δίνω 15 ευρώ !!!
Ή πήγαινε σε έναν τεχνικό που φτιάχνει τέτοια και έχει στοκ με τέτοιες αντλίες ...όλο και κάποια θα ταιριάξει ως προς τον άξονα εκτός από τα καπάκια που θα βάλεις τα ίδια τα δικά του.
-
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση.
Πράγματι μοιάζει να ταιριάζει και λύνει και την απορία μου αν πωλείτο και μόνο τμήμα της αντλίας (αυτό δηλαδή χωρίς το πηνίο που δεν εει και βλάβη) οπότε και η τιμή είναι πιο προσιτή.
Προσπαθώ να επικοινωνήσω για να μάθω αν υπάρχει stock γιατί ο κατάλογος είναι του 2011 απ' ό,τι βλέπω.
Όσο για το άλλο που λες Πέτρο, δηλαδή για μεταχειρισμένα από τα μέρη σου για μένα αν εύρισκες κάτι σε λειτουργία θα ήταν πανεύκολο να το προμηθευτώ γιατί έχω φίλο στην Αλεξ/πολη που θα μπορούσε να το βρει και να μου το στείλει.
Όμως πόσο εύκολο είναι να βρεθεί και πόσο βέβαιο είναι ότι θα λειτουργεί;
Άρα σωστή σκέψη κατά αρχήν αλλά δύσκολα υλοποιήσιμη μάλλον.
Παρεπιπτόντως χαίρομαι που μου απαντούν από τις δυο πατρίδες μου (Κρήτη και Αλεξ/πολη).
Τυχαίο αλλά ενδιαφέρον!
-
Πατριωτάκι είσαι super.
Υπάρχει διαθέσιμο και απ'ότι μου είπαν θα ταιριάζει.
Θα πάω με το πηνίο και το καπάκι να το δω επιτόπου.
-
Αγόρασα μία (με το πηνίο της επάνω) μόνο με 15 ευρώ (είναι μια άλλη απ'αυτή της πιο πάνω φωτό που κόστιζε 17,22 ευρώ, γιατί εκείνη δε θα μου ταίριαζε γιατί είχε τις ηλεκτρικές παροχές τη μία δίπλα στην άλλη και το ένα φισάκι είναι διπλό και δεν θα χωρούσε να τοποθετηθεί και θα βραχυκύκλωνε) και προσαρμόστηκε τέλεια το τμήμα με τις παροχευτεύσεις και ήδη την τοποθέτησα και το πλυντήριο εκτελεί κανονικά το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα διαρροών (προς το παρόν).
Πολλές ευχαριστίες και χαιρετισμούς στη Μεγαλόνησο και στην όμορφη Θράκη.
-
Να ενημερώσω τους συμφορουμίτες ότι από τη μελέτη που έκανα στο site της εταιρίας που υπέδειξε ο Μάνος και από την οποία αγόρασα το πιο πάνω ανταλλακτικό φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμη και πλήρης η αντλία για το συγκεκριμένο τύπο πλυντηρίου εδώ: http://www.kourlaba.gr/eshop/product...ihj1uk9l343q17 με κόστος 41,00 ευρώ και είναι όμοια (Askol) μ'αυτήν που πωλούν και οι φίλοι μας οι Εγγλέζοι προς 35 ή 38 λίρες.
Χάρις όμως στην υπόδειξη του Μάνου εγώ πήρα μόνο το κάτω (κουμπωτό) τμήμα που περιλαμβάνει το μαγνητικό ρότορα-άξονα και φτερωτή μαζί με το πηνίο (πάλι της Askol-made in Italy) και το εφάρμοσα στο μαύρο τμήμα που έχει την παροχή και την αποχέτευση (είσοδο-έξοδο νερού) αφού άλλωστε το τμήμα αυτό δεν είχε κάποιο πρόβλημα κι έτσι με μικρότερο κόστος (μόνο 15 ευρώ) έκανα τη δουλειά μου. Το κουμπωτό αυτό τμήμα περιλαμβάνεται όπως υπέδειξε κι ο Μάνος στις αντλίες ρούχων της πιο πάνω εταιρίας αλλά ταιριάζει απόλυτα στο τμήμα της παροχής-αποχέτευσης.
-
3 Συνημμένο(α)
Tο ελατήριο δεν έσπασε αλλά είναι άτονο και ο πύρος πετάχτηκε έξω από τον μεντεσέ λόγω φθοράς.
Συνημμένο Αρχείο 41044Συνημμένο Αρχείο 41045Συνημμένο Αρχείο 41043
Ανταλλακτικό υπάρχει μόνο κατόπιν παραγγελίας.
Σκέπτομαι να αντικαταστήσω τον πύρο με βίδα και παξιμάδι.
Καμιά άλλη ιδέα;
-
Βάλε βίδα με παξιμάδι ασφαλείας ή αν έχει χώρο βάλε δεύτερο κόντρα παξιμάδι
Αν δε χωράει πρέπει να βγάλεις το μηχανισμό έξω και να φτιάξεις ένα δικό σου πύρο όπου θα τον #κεφαλώσεις# για να μη φεύγει
-
Λογικά πρέπει να είναι συνδυασμός βίδας / ράουλο / με πάσο , κάπως σαν την παρακάτω
http://www.marinlife.gr/bida-me-kefali-paxos-34407.html
Κανονικά θα πρέπει να κλείσουν οι τρύπες αν επιδέχεται το μέταλλο με ηλεκτροκόληση . Να ανοιχτούν νέες τρύπες , να ανοιχτούν ΄φρέσκα πάσα με κολαούζο , και το κεφάλι τις παραπάνω βίδας να τροποποιηθεί (σε τόρνο) για ράουλο στην διάμετρο που πρέπει. . Τώρα με απλή βίδα γίνεται αν υπάρχουν περιθώρια στο πίσω μέρος για παξιμάδι ... αλλά οι τρύπες είναι ξεχαρβαλωμένες και θα έχει κάποιο τρίξιμο στο άνοιξε κλείσε .