-
τον ανεμιστήρα τον έλεγξα και δεν είχε πρόβλημα. ο θόρυβος ακουγόταν απο το αριστερό κάτω μέρος, έχει το μοτέρ και δίπλα του κάτι αλλα πράγματα (δεν ξερω τι είναι ) από κάπου εκεί ακουγεται. όντως το πρόβλημα φαινεται να είναι το κομπρεσέρ γιατι το ψυγείο ακουγεται να λειτουργεί κανονικά (απο θόρυβο που κάνει το μοτέρ το λέω αυτό ) αλλά κάποια στιγμή κάτι πάει να αρχισει και δεν μπορεί. το φως τότε τρεμοπαίζει και ίσα που ανάβει για μερικά δευτερόλεπτα όλο αυτό.
είναι απλό πρόβλημα ή πρέπει να έρθει ψυκτικός; γιατί δεν αντέχεται χωρίς ψυγείο
βασικά πήγα και βρήκα έναν που ασχολείται με g.e. αλλά ακόμα τον περιμένω να έρθει
από τιμές ξερετε τι να περιμένω
-
Μπορείς να μας πεις τι είναι αυτά που βλέπεις (όπως λες "κάτι άλλα πράγματα") ... δίπλα στο μοτέρ? ή μια φωτογραφία? .... έχει ένα θερμικό ή στρόγγυλο ή τεράγωνο θα είναι με 3 υποδοχές ... και ένα ρελέ .... έχει μήπως και κανέναν πυκνωτή εκεί γύρω?
-
2 Συνημμένο(α)
εκανα λαθος και το ξανα ποσταρα
-
2 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 34871Συνημμένο Αρχείο 34872
είναι το πίσω αριστερό μέρος
έχει μετασχηματιστή, από κάτω είναι ενα κυλινδρικό μαυρο κουτί σαν πυκνωτής μοιαζει, δίπλα τους είναι το μοτέρ
από κάπου εκεί ακουγεται ο θόρυβος.
-
πέρασε ένας ψυκτικός το έβαλε στην πριζα και το άκουσε και μου είπε ότι τα επαιξε το μοτέρ
κόστος επισκευής 200 - 250 Ε
τώρα βρίσκομαι σε διλημμα τι να κάνω να το φτιάξω ή να πάω για άλλο?
-
Καλορίζικο στο καινούριο που θα πάρεις !!! Ούτε συζήτηση
Αλλά κρατάω και μια "πισινή" για παν ενδεχόμενο να φτιαχτεί.
Τι έκανε ο τεχνικός εκεί? μπορείς να περιγράψεις? πέρα από ότι το άκουσε .... το "ακούμπησε " τουλάχιστον? ... άνοιξε ? μέτρησε ? έλεγξε ?
-
το μόνο που έκανε ήταν να το βάλει στην πριζα και να το ακούσει
εγώ πέρα από τα βασικά που μπορώ να κάνω και αυτά με δική σας καθοδήγηση, δεν έχω γνώσεις απο ψυγεία.
αν φτιάχνεται και δεν θέλει αλλαγή το μοτέρ δεν μπορώ να ξέρω.
μπορώ με απλά μέσα να καταλάβω αν είναι καλό ή έχει πρόβλημα?
-
Ο τεχνικός το άκουσε ..... εσύ Βασίλη πες μου τι άκουσες ? ... σίγουρα δεν είναι το μοναδικό ψυγείο που έχεις ακούσει ποτέ .... ξέρεις περίπου ότι όταν ξεκινάνε αυτά τα μοτέρ πως μουγκρίζουν στην αρχή λίγο πιο έντονα αλλά μετά και σιγά σιγά πιο ομαλά και διατηρούν τον σχετικό σταθερό και "γλυκό" ήχο αργότερα . Εσύ τι άκουσες σε εκείνη την φάση? κροταλίσματα και τέτοια? πέραν του φυσιολογικού που ακούς συνήθως και σε άλλα ψυγεία? Αν ναι καλά σου είπε ο τεχνικός. γιατί υποψιάζομαι πρόβλημα στην απορυθμισμένη ή σπασμένη βαλβίδα του κομπρεσέρ που εκεί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
-
Βασιλη να σε ρωτησω κατι, το ψυγειο τωρα δουλευει;;;;;;;;;;;;;;;
Ο θορυβος που ακους ειναι ενα ζζζζζζζζζζ τικ και το ξανακανει μετα
απο 2-3 λεπτα.
-
το ψυγείο δεν δουλεύει και αυτό το λέω γιατί το έβαλα να δουλέψει 4 ώρες και δεν κρύωσε καθόλου, ούτε μέσα στην συντήρηση ούτε στην κατάψυξη.
ο θόρυβος που κάνει οταν ξεκινάει είναι αυτός ο θόρυβος που περιγράφω παραπάνω, μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταματάει, απο το ψυγείο ακουγεται ενας νορμάλ θόρυβος σαν να δουλεύει αλλά μετά από 2-3 λεπτά πάλι θόρυβος κ.λ.π.
για να συνοψίσω: οταν ξεκινάει κάνει τον περίεργο θόρυβο ο οποίος επαναλαμβάνεται καθε 2-3 λεπτά
όλο τον αλλο χρονο ακουγεται θόρυβος απο το ψυγείο σαν να δουλεύει, αλλά όπως σας είπα δεν κρυώνει καθόλου.