οκ μολις βρω χρονο μαλλον μεσα στην εβδομαδα θα το λυσω και οτι βρω θα το αναφερω
σας ευχαριστω και τους 2 για την βοηθεια
Printable View
οκ μολις βρω χρονο μαλλον μεσα στην εβδομαδα θα το λυσω και οτι βρω θα το αναφερω
σας ευχαριστω και τους 2 για την βοηθεια
καλησπέρα
σήμερα έγινε η πρώτη προσπάθεια επισκευής έλυσα από δεξιά όπως μου είπατε και βρήκα το μοτέρ με τον πυκνωτή μετρώντας τον πυκνωτή χωρίς να τον βγάλω αλλά τον είχα αποσύνδεση από το μοτέρ πήρα μετρήσει 1.5mf είναι σωστό η όχι για να βγει είναι παλούκι αφού πρέπει να βγει όλη η κάτω βάση του πλυντηρίου
μέτρησα και το μοτέρ με το πολυμερή στις επαφές 1και 3 που πάνε τα καλώδια και στο μπιπερ περνώ βραχυκύκλωμα δηλαδή σφυρού το μπιπερ του είναι σωστό η όχι στις επαφές 2και 4 πάει ο πυκνωτής τον όποιον κατά την μετρήσει το είχα αποσυνδέσει
όποια βοήθεια καλοδεχούμενη ευχαριστώ από τώρα
βάζω και κάποιες Φώτο για καλύτερη επαφή με το θέμα
Συνημμένο Αρχείο 34715Συνημμένο Αρχείο 34716Συνημμένο Αρχείο 34717Συνημμένο Αρχείο 34714
Βαλε ενα κατσαβιδι και γυρισε των αξονα του μοτερ.
Προσοχη στο πηνιο.
Ο πυκνωτης ειναι 1,5mf κανονικα.
Κάνε δοκιμή με ένα κατσαβίδι όπως στο μήνυμα #13 να δεις αν ρολλάρει το μοτέρ στο σημείο με βέλος στην παρακάτω φωτογραφία
Συνημμένο Αρχείο 34719
Επίσης σιγουρέψου για πυκνωτή (τι γράφει επάνω για τα mF ) ... είναι σίγουρα 1,5 mF όπως το μέτρησες? μου φαίνεται λίγος , περίμενα τουλάχιστον κοντά στα 5 mF .
και δίπλα στην 1η φωτογραφία (δίπλα από το μοτέρ προς τα δεξιά) νομίζω φαίνεται η αντίσταση? μέτρα την και αυτήν να δεις αν είναι κομμένη .
Αν όλα αυτά τα βρεις εντάξει .... δοκίμασε να συνδέσεις το νερό και την αποχέτευση κανονικά , όπως έχει με ανοικτά τα καπάκια ... για να μπορείς να κάνεις έλεγχο αν πηγαίνει ρεύμα ή όχι στο μοτέρ κτλ και βλέπουμε.
ok ευχαριστω ναι τον πυκνωτη τον μετρησα τοσο με το πολυμετρο μετραει οκ τους πυκνωτες ετσι και αλλιως δεν φαινεται τι γραφει ειναι βιδωμενος στο μοτερ και με τα γραμματα στην καω πλευρα για να τον δω θα πρεπει να το δυαλυσω ολο θα κανω οτι μου ειπατε και βλεπουμε
Το πυκνωτη των ειδα στη neff και ειναι 1,5mf.
Και εγω των περιμενα 8mf αλλα το μοτερ εχει
και ρελε εκκινησεως.
λες να ειναι ο ρελες ; να μην παιρνει εντολη ;
μολις το ξαναδω θα μετρησω ταση επανω στο μοτερ και βλεπουμε
υπαρχει περιπτωση να εχουμε σχεδιο του πλυντηριου η απο καπου να το κατεβασω ;