το τσεκαρα Νικο, βασικα εχω τσεκαρει ολα τα εξαρτηματα στο τροφοδοτικο και στο κυκλωμα οριζοντιου εχω αλλαξει επισης ηλεκτρολυτικους πυκνωτες,την eeprom,το MOSFET Q674 (που ηταν βραχυκυκλωμενο),εχω περασει τις κολλησεις και παλι τιποτα.
Printable View
το τσεκαρα Νικο, βασικα εχω τσεκαρει ολα τα εξαρτηματα στο τροφοδοτικο και στο κυκλωμα οριζοντιου εχω αλλαξει επισης ηλεκτρολυτικους πυκνωτες,την eeprom,το MOSFET Q674 (που ηταν βραχυκυκλωμενο),εχω περασει τις κολλησεις και παλι τιποτα.
οι τασεις ειναι ολες ενταξει;;εχεις παλμογραφο να ελεγξεις το παλμο;;
η ταση UB ειναι 175V και ακουγεται τσιριγμα απο το παλμοτροφοδοτικο και μετα απο λιγο πεφτει σε αναμονη και η ταση U25 ειναι 30V. Δεν εχω παλμογραφο ειναι χαλασμενος.
πρεπει να δεις το παλμο ισως ειναι εκτος οριων και τσιριζει.
ποιον παλμο εννοεις? και τι μπορω να κανω αν ειναι εκτος οριων ο παλμος?
Τσέκαρε εξαρτήματα γύρω από τον οπτοζεύκτη: ζένερ, αντ/σεις και c634.
Τα τσεκαρα και τα εχω αλλαξει.
Με φορτιο μια λαμπα η ταση UB ειναι κανονικη 140V
Οταν βαζω κανονικα το τρανζιστορ οριζοντιου η ταση UB ειναι περιπου 180V.
Βρηκα ενα κειμενο απο το manual που ισως με βοηθησει να βρω γιατι η ταση γινεται 180V αντι για 140V που γραφει το σχεδιο.
Αλλα γνωριζω καλα αγγλικα. Μπορει καποιος να βγαλει καποιο συμπερασμα γιατι ειναι μεγαλη η ταση?
The control mechanism is
influenced via several paths:
- With d.c. voltage via R 663
- Alternating, by coupling to the R 680 diode.
- When not under load, via D 672
The operating voltage is set with the P662
potentiometer. A small resistance here indicates
a high value of UB. Correspondingly, a
high value of R means a low value for UB.
If UB increases, e.g. due to a smaller load on
the line output stage, UB exerts a stronger
influence via R 663 at the input of I 670.
Without secondary-side regulation, e.g. in
SAT standby operation, UB would increase to
approx. 180 V. In this mode of operation,
other voltages (e.g. the bias voltages for the U
5, U 12 branch) do not alter significantly. Stabilization
is also guaranteed for these voltages
in this mode of operation.
Due to the secondary-side stabilization with
UB as stabilization factor, UB without any load
would naturally remain constant. In this case,
the power supply would regulate down from
approx. 180 V (without secondary-side regulation)
to the previously set value of UB, typically
146 V. This would also result in all other
voltages being reduced.
πόσο μετράς πάνω στον c620; επειδή εμπειρικά πάντα πολλές βλάβες είναι στο κύκλωμα pfc πολύ πιθανόν να βγάζει παραπάνω τάση γι'αυτό και έκαψε το fet άλλαξε τις διόδους ας μετράνε σωστά έχουν άλλη συμπεριφορά υπό φορτίο και αν δεν έχεις παλμογράφο είναι δύσκολο να βρείς παρόμοιες βλάβες άλλαξε τις D617,623,624
το fet ειναι στο δευτερευον, ειναι το Q674 κυκλωμενο με κοκκινο στο σχημα και οταν ηταν βραχυκυκλωμενο εβγαζε και στις δυο πλευρες 7V.
Συνημμένο Αρχείο 34677
Συμφωνα με MANUAL:
οταν η τηλεοραση βρισκεται σε SAT Standby η ταση αυξανεται στα 180V, στο διαστημα αυτο η λειτουργια οριζοντιου σαρωσης είναι απενεργοποιημένη, αυτό επιτυγχάνεται από το Η που εκπέμπεται μέσω του pin 79 του CCU.Αυτό το τρανζίστορ διακόπτης Q2951 οδηγει τον παλμό ελέγχου οριζοντιου από τον επεξεργαστή TDA στη γη.
Σε κανονική λειτουργία το pin 79 της CCU είναι σε επίπεδο L και τρανζίστορ Q2951 είναι υψηλής αντιστασης.
Συνημμένο Αρχείο 34679