Αυτά τα ραδιόφωνα είχαν είσοδο και για φωνογραφική κεφαλη. Μπορείς να δοκιμάσεις και έτσι, αλλά και εμένα η γνώμη μου είναι να μείνει ως έχει.
σ.σ. οι φωτογραφίες είναι κουνημένες.
Printable View
Αυτά τα ραδιόφωνα είχαν είσοδο και για φωνογραφική κεφαλη. Μπορείς να δοκιμάσεις και έτσι, αλλά και εμένα η γνώμη μου είναι να μείνει ως έχει.
σ.σ. οι φωτογραφίες είναι κουνημένες.
Είναι αντίκα και πρεπει να μείνει έτσι.
Ολα αυτα τα ραδιοφωνα ειχαν μια επιλογη phono και απο πισω οι δυο τρυπες επαιρναν ενα απλο διπολικο φις ρευματος για συνδεση με πικαπ κρυσταλλικης καφαλης.Καποτε ειχα δοκιμασει να συνδεσω δυναμικη κεφαλη αλλα το σημα ηταν αδυναμο.Παντως δεν ειναι να το πειραξεις.Αν το εχεις μερακι ψαξε να βρεις καποιο μεταγενεστερο μοντελο μετα το 1960 που ειχαν αρχισει να εχουν και δεκτη FM.
Απ' οτι ειδα η εισοδος στη μεση ειναι για κρυσταλλικη καφαλη αρα εκει συνδεεις οτι σημα θες (παντα μονοφωνικο) και μπορεις να συνδεσεις και ενα εξτρα μεγαφωνο 8ΩΜ στην εξοδο.Φιλος συνταξιουχος μουσικος παλιος μπουζουξης μου ειχε πει οτι το πρωτο του μηχανημα ηταν ενα μεγαλο ραδιοφωνο με ενα εξωτερικο μεγαφωνο και μ'αυτο επαιζε στα πανηγυρια τη δεκαετια του '50.Μετα ηρθαν οι πρωτοι λαμπατοι ενισχυτες Geloso κοντα στο '60.
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για τη βοηθεια.Θα κανω μια δοκιμη στην εισοδο που εχει να δω αν παιξει.!
Τελικα δοκιμασα στην εισοδο που εχει για πικ απ αλλα πρεπει να ειναι πολυ ενισχημενο αλλιως δεν ακουγετε τιποτα.
Είχα την τύχη να έχω στο σπίτι ένα παρόμοιας εποχής ραδιόφωνο Siemens. Είχα όμως και την ανωριμότητα να ξηλώσω το εσωτερικό του και να του προσαρμόσω πλακέτα απο ραδιοφωνάκι FM-AM.... Τώρα το μετανοιώνω κάθε φορά που το βλέπω...
Μην το πειράξεις καθόλου!
Ολα αυτα τα ραδιοφωνα εχουν εισοδο προσαρμοσμενη σε κρυσταλλικες κεφαλες πικ-απ οι οποιες εβγαζαν πολυ δυνατο σημα.Απλα σημερα μονο αν συνδεσεις κανενα mp3 ή pc θα μπορεσεις να ακουσεις κανονικη ενταση.
Ή αν φτιάξει κάποιον ενισχυτή τύπου RIAA , θα μπορέσει να οδηγήσει ένα νεώτερου τύπου πικ απ.
Μπορείς να του προσαρμόσεις ένα tunerακι fm εσωτερικά σαν αυτά που έχουν 2 κουμπιά για την επιλογή σταθμών, ένα up και ένα reset, για την ακρίβεια είναι μικρά φορητά ραδιοφωνάκια με ακουστικά κινέζικα, και το προσαρμόζεις στην είσοδο που έχει το λαμπάτο. Βγάζεις τα κουμπάκια για την επιλογή σταθμών στο πλαι και ψαρώνεις κόσμο, δεν κάνεις καμια ιδιέτερη μετατροπή και δεν χαλάς τη μόστρα του κιμιλίου, βεβαια δεν θα έχεις τη πολυτέλεια να βλέπεις τι σταθμός παίζει αλλά θα ακούς εφεμ. Άλλη περίπτωση είναι να βάλεις ένα τζακ 3,5 για είσοδο και να το χρεισιμοποιήσεις με εξωτερική πηγή, παραθέτω και φωτό όπου φαίνεται η υποδοχήΣυνημμένο Αρχείο 30960Συνημμένο Αρχείο 30961
Έχω συλλογή από τέτοια ράδια και τα έχω συντηρήσει και παίζουν όλα, θα ανεβάσω και άλλη φωτό με την προσαρμογή του εφεμ δέκτη.