Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
Printable View
Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
Κατι τετοιο http://www.radiodevices.ru/esr/esr.htm που περιμενω σημερα-αυριο βοηθαει παρα πολυ στον εντοπισμο του ελλατωματικου πυκνωτη..
αν τον ξεκολήσεις να τον μετρήσεις καλύτερα να βάλεις άλλον !
αυτό μου έλεγαν πάντα κάτι καθηγητές μου στο λύκειο !
δεν λέω είναι πολύ βολικό εργαλείο , αλλα αν είναι να τον ξεκολήσεις πρώτα......
πόσο σου βγήκε Γιώργο ? μιας και του Θάνου δεν αξιώθηκα να το φτιάξω ποτέ !
Κωνσταντίνε με ένα απλό καπατισόμετρο κάνεις την δουλεία σου, το esr tester δεν πολυχρειάζεται σε απλές επισκευές.
αλλάχτηκαν συνολικά 7-8 πυκνωτές στην πλακέτα τροφοδοτικού/inverter , του έδωσα ρέυμα και σήμα και προς το παρόν παίζει κανονικά εδώ και 10 λεπτάκια !
υπομονή λοιπόν να δούμε τι θα κάνει , αν κάνει τα ίδια πάλι !!!
ΥΓ: πείρα και ψυκτικό σπρέι , μήπως είναι τίποτα άλλο !!!! απλά έκανα την πατάτα και απο την χαρά μου το δοκίμασα στο χέρι μου (χαζό παιδί ) και ακόμα με τσούζει ένα εγκαυματάκι που έπαθα !!!
Παίξε λίγο και με το άλλο monitor (που έχει ποιο ενδιαφέρων βλάβη).
λοιπόν μιας αι είχα βαρέσει καμιά 30αριά ώρες σερί πάνω απο βλάβες (ετοιμάζομαι να πάω διακοπές και τα πείρα όλα παραμάζομα για να μήν αφήσω υποχρεώσεις ) πήγα και κοιμήθηκα λιγάκι να πάρω δυνάμεις !
το επισκευασμένο μόνιτορ ακόμα παίζει !!! το είχα αφήσει ανοιχτό !!!
είμαι ευτυχισμένος το έφτιαξα !!!!
θα πιώ έναν καφέ , και επιστρέφω αργότερα να δούμε και το άλλο και αλλα 2 που έχω χαλασμένα :P
έχουμε δουλειά απόψε !!!!
ΥΓ: Σπύρο μαρέσει που και εσύ την καταβρίσκεις με της ανωμαλίες και τις δύσκολες βλάβες :P
Τι να κάνεις ρε Κωνσταντίνε, είμαστε και λίγο μαζόχες όλοι εμείς.
p.s. Από ότι είδα συγχωνεύτηκαν τα δυο θέματα, με αποτέλεσμα να μην πολυβγάζεις άκρη.