-
καλησπερα.
εχω την ιδια tv και στην αρχη μ εβγαζε το προβλημα με τις 'κουρτινες' στο πλαι, και μετα απο λιγο καιρο δεν ανοιγει καθολου.οταν πατας το κουμπι για να ανοιξει κανει πως παει να ανοιξει και μετα αναβοσβηνει το led μπροστα.
αλλαξα το bc 557 και το πυκνωτη κοντα στο vertical αλλα τιποτα.επισης δεν εχω τα 24v στο 6ποδαρακι του vertical.
καποια βοηθεια...
Ευχαριστω!
-
Βασίλη γεία σου.Για αρχή πρέπει να δείς αν λειτουργεί το κύκλωμα οριζοντίου-υψηλής τάσης.Αν αυτό το κύκλωμα δεν λειτουργεί ,δεν θα έχεις τα 24V στο πόδι 6 του vertical ,και η TV θα σβύνει φυσιολογικά.Οπότε ξεκινάς μετρώντας το τρανζίστορ υψηλής τάσης. Άν πάλι το κύκλωμα υψηλής-οριζοντίου λειτουργεί ,μέτρησε τις διόδους: D553 ,D402,D401,D510 και τους πυκνωτές : C566, C556, C406.
-
Γειά σου ezizu.Μέτρησα το τραντζίστορ υψηλής και δεν έχει τάση,οπότε μάλλον θέλει αλλαγμα αυτο;
-
Γεία σου Βασίλη.Μέτρα ωμικά το τρανζίστορ υψηλής για να δείς σε τι κατάσταση βρίσκεται (αν είναι καμμένο, ή βραχυκυκλωμένο,ή αν εχεί διαρροή,ή αν είναι οκ.).Δεν ξέρω την γνώση και την εμπειρία σου στα ηλεκτρονικά και στις τηλεοράσεις ,αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις τάσεις ,όταν ελέγχεις αυτά τα κυκλώματα.