-
ο μαστορας που μου το ειπε αν δν το διευκρινισα δεν το ειδε του το ειπα μονο...
την γειωση την εχω με καλωδιο λιγοτερο απο 2μ στο σασι (σε βιδα πο ζωνη ασφαλειας!) λες να δοκιμασω μικροτερο καλωδιο?
λεω να κατσω και να κολισω ολους τους πρεσαριστους ακροδεκτες απο τα ρευμαα και τα καλωδια των ηχειων με καλαι! για τελεια επαφη
ητανε σετ ολοκληρο και το ελεγε ετσι ακριβως. οτι σας συνιστουμε να βαλεται επιλεων lpf στο sub και πυκνωτες στα obal! ξερεις τι δουλια κανουν οι πυκνωτες?
να ρωτησω και κατι ακομα! η πιγη πρεπει να ειναι γειωμενη απευθειας και απο το σασι της?? γιατι εγω την εχω γειωμενη μονο με το καλωδιο της!
-
Αυτοί που γράφουν την άποψη τους ή τις εμπειρίες τους δεν έχουν σκοπό να σε ξεγελάσουν.
Γράφω και πιστεύω πως εάν πάρεις 70 ή περισσότερα Amp από τον εναλλάκτη σύντομα θα πάθεις ζημιά.
Έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε που την έπαθα αλλά θυμάμαι λεπτομέρειες.
Έχω μόνιμα ψηφιακό αμπερόμετρο στην καμπίνα και την ράγα επάνω στην γεννήτρια ΗΗΟ.
Είναι σχετικά αξιόπιστο, φθηνό (περί τα 12$) και εφετζίδικο.
Σε δοκιμή εν στάση δεν εμφανίζονται τα προβλήματα του εναλλάκτη.
Τότε που κάηκα το έπαθα στην εθνική οδό Α-Λαμίας. Δεν μπορούσα να βάλω το αμάξι στην τσέπη και να πάρω λεωφορείο.
Κάλεσα γερανό που μου πήρε τότε 80ε φιλικά επειδή δεν είχα οδική ασφάλιση.
Ο ηλεκτρολόγος άλλαξε επαφές/καρβουνάκια στον εναλλάκτη, ιμάντα, αρκετά καλώδια και μου είπε να βγάλω ότι έχω βάλει μέσα στο αυτοκίνητο.
Εγώ δεν το έκανα. Αντίθετα έβαλα κύκλωμα PMW για να ρυθμίζω την κατανάλωση V/A και την συχνότητα. Έτσι δεν τραβούσα παραπάνω από 45Α.
Έκτοτε δεν είχα άλλα προβλήματα εκτός του ότι η ασφάλεια κάθε φορά στράβωνε από την χαρά της..
Λοιπόν μπορείς να φαντάζεσαι ότι θα πάρεις από εναλλάκτη 100Α δίχως προβλήματα και φθορές.
Άντε να κάψει και κανείς άλλος το αμάξι του, να μην είμαι ο μόνος έξυπνος…
Και βέβαια ο navar έχει δίκιο που έγραψε για την υψηλή κατανάλωση σε καύσιμο.
Αυτά τα γράφω για να έχουν μια ιδέα οι ενδιαφερόμενοι για τους κινδύνους.
-
-
οκ σπυρο! ευπροσδεκτες οι αποψεις σας και οι συμβουλες σας! δεν σας κατηγορω γιαυτο!
απλα απο το πρωτο ποστ εξεθεσα τα ερωτηματα μου και τα προβληματα παρα πολυ καθαρα και συγκεκριμενα!
και ειπα να με βοηθησεται αν μπορειται με οτι ξερεται! και να μην κυνδινολογηται χωρις λογο! οχι οτι δεν ειναι ευπροσδεκτες οι συμβουλες σας!
οπως ειπα αυτη την στιγμη τραβαω καμια 40αρια Α και ο δυναμος ειναι 100Α και η μπαταρια 60Αh οποτε δεν τι8εται κανενα θεμα ασφαλειας!
δεν ειπα οτι δεν θα προβω στις καταλληλες μετατροπες αν τραβηξω κ αλλα....!
αλλα ζητησα την γνωμη σας για ενα βυσμα με πολυ μεγαλους ακροδεκτες που να ταιριαζει στο 150αρι καλωδιο και να περνανε τουλαχιστον 80Α!
δεν ειπα οτι του τα δινω αυτη την στιγμη!
καλα και εχεις αμπερομετρο και εβλεπες οτι τα τραβας ολα και συνεχιζες?????? γιατι?????
δεν σου ειπα να τα αλλαζες και στη μεση της εθνης οπως αλλωστε δεν εκανε και ο ηλεκτρολογος!!!!
επιπλεων δεν ειπα οτι μπορεις να τα παρεις απο τον 100αρι διναμο ουτε στο ρελαντι ουτε στις 3Κrpm με πεμτη σε ανηφορα!!!
ουτος η αλλως ποιος οδηγαει με τοσο ηχο?? (αντε για ενα λεπτο μαχ!!)
με την καταναλωση δεν το σχολιαζω τον ηχο απο βιτσιο τον βαζεις αρα μαλον δεν σε απασχολει καθολου το οτι κες ενα 10%+
κατι που συγουρα εσενα απασχολει που το συστημα σου ειναι για μιωση της καταναλωσης!
περιμενω περισσοτερες προτασεις για τα προβληματακια και ιδεες για το βυσμα και απο τους υπολοιπους!
πειτε οτι νανε δεν με μιαζει να πηγενει για διδακτορικη εργασια! καμια ιδεα μονο γιατι δεν μου ερχεται τπτ! που χρησιμοποιουντε τοσο μεγαλα βυσματα??
-
τωρα αυτο το λες για εξυπναδα?, για ειρωνια?, απαλα το θεωρεις χιουμρ? η ειπες να πεις κ εσυ κατι μιας και δεν ξερεις να απαντησεις σε καμια ερωτιση???
ενα τοπικ με δυο σελιδες μεχρι στιγμης και καποιες σαφεις ερωτησεις και μεχρι στιγμης μονο 3 ποστ που να προσπαθουν να απαντησουν!
τι ειναι ολα αυτα τα off topic????? απαραδεκτο.......
δεν ειπα να μην λετε την γνωμη σας η να μην κανεται ενα σχολιο... η λιγο χαβαλε(καλοπροερετα βλεποντας το!!!)
αλλα γραψτε δυο αραδες για το θεμα......... ας ειναι κ λαθος και οτι κ να ειναι..........
εκανες που εκανες τον κοπο αγαπητε kokar να πατησει το ατιμο κουμπακι της απαντησης και να γραψεις κατι..........
τοσο βαρυ ηταν να γραψεις και κατι για τους προβληματισμους μου και τις αποριες μου που εχω εκθεσει απο το πρωτο ποστ?????
εσυ αληθεια απο τραντζιστορ ακους μουσικη!!??
ελεως πια το εχεται ξεφτιλισει! συνειδητοποιειται τι ειναι 1ΚW? δεν ειναι και για db dragster.... αυτα που εχεται στο μυαλο σας ειναι απο 10KW+....
απλα εβαλα εναν ενιχυτη για να μπορει να παιξει λιγο δυνατα με μια α ποιοτητα και να μην τσιριζει σαν την κοτα που την σφαζουν.....
απο την αλλη οπως ξανα ειπα ο ηχος ειναι βιτσιο........ουτε αυτο το δεχεσται!????
δεν το πιστευω οτι δεν εχεται γνωμη πανω στο θεμα..... γιατι δεν την γραφεται???
δεν μπορω να σας καταλαβω...........
-
Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος(Car audio εννοω) αλλα εγω προσωπικα σε καμμια περιπτωση δεν θα εμπιστευομουν να περασουν 100Α και μαλιστα DC μεσα απο ενα "κουμπωτο" ακροδεκτη..Μονο αν ειχε βιδες τις οποιες θα εσφιγγα πολυ καλα και θα ελεγχα συχνα..
Αληθεια το 1KW γιατι φαινεται παραξενο και υπερβολικο;Αν υποθεσουμε 50% αποδοση του συστηματος μιλαμε για 2*250W RMS τα οποια μου φαινονται μια χαρα φυσιολογικα για να κανεις το βιτσιο σου..Αν μαλιστα εχουμε και sub το οποιο λογικα τραβαει την περισσοτερη ισχυ(απο τα 500W),το βλεπω εντελως νορμαλ..
-
φιλε joun δηλαδη κατα την γνωμη σου λες θα ειναι πιο σωστο να βαλω μια μεγαλη κλεμα με βιδες εεε?
απλα σκευτομουνα για φισα γιατι το αμαξι το χρεισιμοποιουν και γυναικες και μαλλον δεν παιζει να τα καταφερουν αν χρειαστει να το βγαλουν μονες τους!
μια βοιμηχανικη σουκο δεν θα ειχε τις απαρετητες προδιαγραφες? αυτες ρεσυ τις χρησιμοποιουνε στις συναυλιες και της παταει ενας στρατος και δεν γινεται τπτ...
αν και αυτες ειναι δυσκολο να βρεις καμια συμαζεμενη ειναι ολες ζωα! 20A βρισκεις καμια ψιλοκομπλε... παραπανω ειναι τερατα.....δεν αξιζουν! των 150Α ζυγιζει σκεψου 1.5++ κιλο το καθε ενα....
-
Αν εχεις μερος για να βολεψεις τις (τριφασικες)σουκο που λες..ισως αλλα και παλι νομιζεις οτι μια γυναικα εχει δυναμη για να ξεκουμπωσει μια τετοια;Νομιζω οτι με βιδες μια γυναικα θα τα καταφερνε πολυ ευκολοτερα.
-
2 Συνημμένο(α)
λοιπον παιδια βρηκα μια φισα μονο στον τζοβαρα στην φρατζη η οποια χωραει κ περισευει το 16αρι καλωδιο... επανω το κουτι του δεν ελεγε μεχρι ποσα Α σου το προτηνουν, το 16αρι το καλωδιο ομως νομιζω ειναι μεχρι 65Α αν δεν κανω λα8ος! οποτε μαλλον τις αναγκες μου για την ωρα τις υπερκαλυπτει! (τραβαω περιπου 40Α)
δειτε τις φωτο σε συγκριση με 16αρι καλωδιο και τα δαχτιλα μου!
Συνημμένο Αρχείο 18389Συνημμένο Αρχείο 18390
οι τριφασικες σουκο δεν μπενοβγενουν πολυ δυσκολα αλλα απο ογκο μονο κ μονο... αφινω τον ενυσχιτη μεσα κ βγαζω μονο το sub!
για τον γδουπο το μονο που παρατηρισα ειναι οτι αν εχω βγαλμενα τα rca απο τον ενυσχιτη (το remote επανω) δεν κανει τον γδουπο, οποτε ειναι μαλον κατι ου ερχεται απο την πηγη! τι λετε να ειναι? απο τον δυναμο θορυβος δεν ειναι.. τι αλλο να τσεκαρω?
και κατι τελευταιο μολις βρω χρονο λεω να κολησω ολου τους ακροδεκτες... μετα εκει που θα σφυγκουν ειναι καλιτερα να ριχνω λιγο λαδι επαφων η να βαζω λιγο γρασο η βαζελινη?
-
Μαλλον η πηγη σου δινει σημα στα RCA ακριβως την στιγμη που ο ενισχυτης σου περναει απο το mute στο on.
Αν καθυστερησεις το turn on του ενισχυτη, τοτε μαλλον δεν θα κανει θορυβο.