πρέπει να εχει παραδώσει πνεύμα το DH321 που ειναι Green Mode Power Switch της Fairchild
δες το PDF http://www.datasheetcatalog.org/data...y570zrfe7y.pdf
Printable View
πρέπει να εχει παραδώσει πνεύμα το DH321 που ειναι Green Mode Power Switch της Fairchild
δες το PDF http://www.datasheetcatalog.org/data...y570zrfe7y.pdf
Ok. Θα ψάξω για το ολοκληρωμένο για αρχή (δε φαντάζομαι να είναι κάτι δύσκολο να βρεθεί, έτσι;), θα το αντικαταστήσω κι αν και πάλι έχω τα ίδια...θα επανέλθω (ή μήπως να το πάρω απόφαση; χαχα)
Ευχαριστώ.
Πριν πας στο ολοκληρωμένο, άλλαξε όλους τους ηλεκτρολυτικούς στην έξοδο (δεξιά στη φωτό). Επί τη ευκαιρία (:biggrin:) άλλαξε και τους ηλεκτρολυτικούς της εισόδου (αριστερά στη φωτό).
Και φυσκά και το καμμένο πηνίο.
Το ολοκληρωμένο μόνο με παλμογράφο μπορείς να το ελέγξεις.
αν το πρόβλημα ήταν οι πυκνωτές δεν θα καιγόταν η ασφάλεια .....
μετρά στα ακρα του μεγάλου ηλεκτρολυτικού και δες αν εχεις ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ
εαν εχεις ξεκόλλα το IC και μέτρα ξανά τον πυκνωτή
Το ωμόμετρο μου δείχνει αντίσταση (γύρω στα 66Ω) για το μεγάλο ηλεκτρολυτικό KOKAR. Οπότε βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από αυτό; Οι πυκνωτές δε θα έπρεπε να φαίνονται και με το μάτι αν ήταν "πειραγμένοι" ή δεν είναι απαραίτητο αυτό;
Όπως και να' χει, μάλλον δε θα μπορέσω να πάω για parts πριν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, οπότε προς το παρόν δε μπορώ να πειραματιστώ και πολύ. Ωστόσο, απ' ό,τι καταλαβαίνω καλό θα ήταν να πάρω ένα με δύο έξτρα απ' όλα (πυκνωτές, πηνίο και ολοκληρωμένο) και να δοκιμάσω να τα αντικαταστήσω σε πρώτη φάση.
τα 66Ωμ τα μετράς με το ολοκληρωμένο πάνω στην πλακέτα ?
αν ναι τότε ξεκόλλα το ολοκληρωμένο και μέτρα ξανά.
Επίσης, στη έξοδο, υπάρχει περίπτωση να υπάρχει μία αντίσταση. Μεταξύ της τάσης και της γης δηλαδή. Αν έχει καεί, ίσως να χει μετατραπεί σε βραχυκύκλωμα.
Ναι, με το ολοκληρωμένο πάνω μετρούσα τα 66Ω. Τώρα που το έβγαλα, μου βγάζει out-of-range κάθε φορά που προσπαθώ να μετρήσω. Δηλαδή αρχίζει από μερικά MΩ και ανεβαίνει...
Όσο για μια αντίσταση που βλέπω στην έξοδο (δεν ξέρω αν είναι αυτή που εννοείς Panoss - αυτή που λέω εγώ είναι αυτή που φαίνεται κάτω κάτω δεξιά στο πρώτο σχήμα και την ονομάζει R205), τη μετράω ίση με 0,9kΩ.
αρα όπως ειπα και στην αρχή το ολοκληρωμένο εχει μεταβεί σε τόπο χλοερό σε τόπο αναψηξεως !!!!
Οk KOKAR. Άρα πάμε για IC. Τώρα για τους πυκνωτές τι θα πρότεινες; Να αλλάξω για αρχή μόνο το πηνίο και το IC και βλέπουμε ή να τους πάρω σβάρνα κι αυτούς (είναι κι 8);
(Επίσης αν έχεις μια σύντομη εξήγηση για το συμπέρασμα ότι "πέθανε" το ολοκληρωμένο λόγω της τεράστιας αντίστασης του πυκνωτή, είμαι πάντα ανοικτός στη νέα γνώση :) )
Ευχαριστώ και πάλι.