Δοκίμασες με κεραία αν έχει ήχο??
Printable View
Δοκίμασες με κεραία αν έχει ήχο??
Μέτρα τα 12 Β στα άκρα του CD20 (470μF) MYT
Αποστόλη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Τα δυο τελευταία που μου είπες θα τα
δοκιμάσω και θα σε ενημερώσω.
Κώστα αφού βλέπεις τα 24 στο βέρτικαλ η οριζ. έξοδος δουλεύει, απο τον ΜΥΤ τα παίρνει.
Βρέθηκε τελικά η βλάβη στο μοντέλο της BLUESKY. Επειδή αφορά αρκετά μοντέλα αυτών των CRT τηλεοράσεων, αναφέρω τη βλάβη για να παραγγέλνουμε άλλη φορά απευθείας το ανταλλακτικό και να μην ψαχνόμαστε.
Έχω παρατηρήσει, επίσης, ότι υπήρξε αρκετές φορές αναφορά της βλάβης χωρίς να αναφέρει κανένας την επισκευή. Καλό είναι να αναφέρουμε και την επισκευή, για να έχουμε μια άτυπη βάση δεδομένων.
Παρακάτω αναφέρω αναλυτικά τι έκανα για όσους ενδιαφέρονται.
Η διαδικασία επισκευής έγινε βολταμετρικά….
Έλεγχος Controller του KA3843B
·Ποδαράκι 7 του KA3843B για τροφοδοσία μέχρι 14 V με dc βολτόμετρο. Διαπίστωσα ότι είχα κανονικά τάση τροφοδοσίας
·Ποδαράκι 6 του KA3843B για έξοδο 300 V τετραγωνικού παλμού με ac βολτόμετρο για μέτρηση του κύκλου εργασίας. Διαπίστωσα ότι είχα κανονικά τάση.
·Έλεγχος τρανζίστορ ισχύος BU808DFI. Το μέτρησα ωμικά και βρέθηκε βραχυκυκλωμένο.
Λατρεύω τις CRT τηλεοράσεις γιατί μου θυμίζουν τις παλιές καλές μέρες των αναλογικών ηλεκτρονικών.
Ρε Κώστα θα μας καραφλιάσεις
στο #1 λες: ανάβει νήματα και πάει να ξεκινήσει
στο #7,8 : Τα 115 τα βλέπεις???? > Ναι τα βλέπω
στο #10 : 24 στο βέρτικαλ
και στο τέλος μας λες βραχυκυκλωμένο BU808!!!! :head:
Αποστόλη εάν δεν πιω καφέ….είμαι ΧΑΛΙΑ.
:lool::biggrin::001_smile::wiink:
Καλησπερα ,αν βρηκες βραχυ/νο το bu808 σε αυτην την tv και απλος το αντικαταστησες πολυ πιθανον να σου γυρισει συντομα πισω με το ιδιο προβλημα,αλλαζοντας το BU808 θα πρεπει να παρεις την γραμμη της βασης του bu προς τα πισω και στον πρωτο ηλεκτρολιτικο που θα βρεις τον αλλαζεις κατευθιαν.τα λεμε.