Γιώργο, είναι αλήθεια ότι το σχέδιο δεν φαίνεται και πολύ καθαρά...
Printable View
Ανεβάζω καλύτερη φωτογραφία.
Τώρα που σιγουρευτήκαμε για το εξάρτημα θα το βγάλω, μόλις καταφέρω να βγάλω την φύσα της υψηλής και να την εκφορτίσω για να αισθάνομαι ασφαλής και θα σας πώ νέα.
Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις και αν δεν υπάρχει βραχυκύκλωμα αφαιρώ πηνίο απομαγνήτισης βάζω μικρότερη ασφάλεια και ανάβω χωρίς πολύ φωτισμό παρατηρώντας από θέση ασφαλείας
Έβγαλα το PTC με κωδικό 960209 (μάλιστα πάνω στο τράβηγμα το έπσασα κιόλας) και το πηνίο απομαγνήτισης αλλά πάλι τα ίδια.
Φίλε μου μέτρησες για βραχυκύκλωμα ?? ΤΗΝ ασφάλεια τη μαυρίζει??
Καλημερα φιλε το σασσι αυτο (L6.2) καιει αρκετα εξαρτιματα στο τροφοδοτικο,ασφαλεια,γεφυρα,fet (p6n),2 αντιστασεις 1ωμ,μια zener 15v στο gate του fet,1 zener 120v,μου εχει τυχει να εχει και διαροη ο μπλε πυκνωτης μπροστα απο το fet,οσον αφορα την υψηλη αφου εχει καει η ασφαλεια δεν εχει τροφοδοτιθει το κυκλωμα της υψηλης αρα δεν εχει,προσεχε ομως γιατι στο συγκεκριμενο σασσι θα πρεπει με ενα κατσαβιδι να ξεφωρτωνεισ το πρωτευων με το δευτερευων ακουμπωντας την μια ακρη στην μεσαια ψυκτρα και την ψυκτρα του fet του τροφοδοτικου,γνωμη μου εινει αν δεν εχεις καποιες γνωσεις μην το πολυπροσπαθησεις,τα λεμε.
Επιστρέφω με νέα. Αποφόρτισα αρχικά την υψηλή χρησιμοποιώντας ακροδέκτες μπαταρίας αυτοκινήτου και την τεχνική με το κατσαβίδι κάτω από την φούσκα.
Έπειτα έβγαλα την πλακέτα και έλεγξα την συνέχεια στα σημεία Α241 και Α317 δηλαδή παράλληλα στον πυκνωτή 2507. Και είχε βραχυκύκλωμα. Επειδή το πιο έυκολο ήταν να ελέγξω τον πυκνωτή έβγαλα αυτόν πρώτα. Αλλά ήταν οκ και μετά έβγαλα την γέφυρα και την έλεγξα με το πολύμετρο και βγήκε ελλατωματική. Συγκεκριμένα από τον ένα ακροδέκτη AC και το - βραχυκύκλωνε οπως και από τον άλλο και το +. Με off την γέφυρα το βραχυκύλωμα στην πλακέτα δεν υφίσταται και πιστεύω πως η γέφυρα ήταν το πρόβλημα.
Βρίσκεται εύκολα ανταλλακτικό S1NB60 γέφυρα όμως; Εϊναι 600V 1A απ'ότι είδα Επίσης χρειάζομαι και το PTC του degaussing.
Ευκολα θα τα βρεις και τα 2 ειναι απλα και κινησιμα εξαρτιματα,σε μαγαζι με ανταλλακτικα σιγουρα θα εχουν.τα λεμε.
Αντί να ψάχνεις για γέφυρα βάλε 4 διοδάκια, αλλά κοίταξε και τα πυκνωτάκια που είναι παράλληλα
Άλλαξα την γέφυρα και το ptc αλλά μόλις την έβαλα σε λειτουργία ακούστηκε ένα μικρό μπαμ και μύρισε και κάηκε η ασφάλεια, οπότε υποθέτω κάτι άλλο είναι η αιτία και εξαιτίας αυτού κάηκε η γέφυρα.