-
Κοντός ψαλμός αλληλούια!!! Θα αγοράσω το καλώδιο μάλλον σήμερα!!!
Το καταλαβαίνω αυτό περί low level format αλλά δεν ξέρω αν θα είναι η σειριακή θύρα του προσβάσιμη στην τραλαλό κατάσταση! Δηλ. αυτή δεν ελέγχεται από το OS και είναι πάντα προσβάσιμη μέσω του καλωδίου σύνδεσης? Ελπίζω να μ'αφήσει να πάιξω λίγο αλλιώς το παιχνίδι θα λάβει τέλος νωρίς!!!
-
Μην το παραπαίξεις πολύ όμως γιατί ενδέχεται να μην έρχεται και στην προηγούμενη κατάσταση στην περίπτωση που ψοφήσει.
-
Εγω αλλο αναρωτιεμαι... firmware θα βρεις να φλασαρεις? Γιατι στα sharp και nec ειναι λιγο ψαξιμο...
-
Σωστές οι παρατηρήσεις σας!!!
Μετά από αρκετό ψάξιμο στο διαδίκτυο καταλήγω στο εξής:
Όντως εκτός από το λογισμικό απαιτείται και hardware, δηλ. μιλάμε για απαιτούμενο firmware. Στην περίπτωσή μου είναι το SETOOL kit (περιλαμβάνει box, καλώδια για τα τηλέφωνα οιυ υποστηρίζει και λογισμικό). Σημειωτέον ότι το λογισμικό χρεάζεται να δει σύνδεση στο box, αλλιώς επιστρέφει infernal card error αφού δεν βλέπει την flash card του box. Βεβαίως υπάρχει μία παλιά cr* έκδοση, η οποία υποστηρίζει μόνο κάποια μοντέλα Sony-Ericsson. Επίσης η έκδοση SETOOL lite, η οποία δεν απαιτεί box για να τρέξει και για την οποία δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να τρέξει μέσω συμβατικού USB Smartcable, περιλαμβάνει μόνο κάποια μοντέλα Sony-Ericsson.
Επομένως στη δική μου περίπτωση (SHARP 3G: 703SH) μόνο το SETOOL (πλήρες) ενδέχεται να παίξει. Με κόστος 100 δολλάρια και μεταφορικά δεν σκοπεύω να το ρισκάρω!!! Αν κανένας σας το έχει και μπορεί να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Τέλος υπάρχουν και άλλες παρόμοιες λύσεις firmware, δεν είμαι όμως σε θέση να τις αξιολογήσω και ιδιαίτερα για κινητά της SHARP που δεν υπάρχουν πολλά product reviews. Σίγουρα είναι πιό lite από το SETOOL το οποίο διαθέτει πλήρες βιβλιοθήκες αρχείων flash και γενικά συνίσταται για τους επισκευαστές καθότι παρά τα κατατοπιστικά videos λειτουργίας του σίγουρα απαιτεί αρκετό practice σε low level (chipset).
Το πείραμα λοιπόν στο δικό μου επίπεδο ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς αφού φοβάμαι δεν έχω να κάνω τίποτε περισσότερο!!!
Καλή βδομάδα!!!
Γιώργος