-
Τι μου θυμίσατε....... η πρώτη κατασκευή που είχα παλέψει ήταν ένας ενισχυτής 2Χ25 βαττ και κάνω λάθος στην πολικότητα (σύνδεση ενισχυτή με τροφοδοτικό) και ακούγετε ένα πρώτα σκάει ο ηλεκτρολυτικός και μετά με πέρνει στο μάτι ένα θραύσμα από ένα ολοκληρωμένο ενίσχυσης της philips.
O δε ηλεκτρολυτικός ήταν μεγάλης χωρητικότητας και είχε ανοίξει το πάνω μέρος του και το δωμάτιο είχε γεμίσει με μια μυρωδιά......σαν να μας είχαν επιτεθεί με χημικά όπλα!!!
-
Καλημέρα.Εχω καποιο παλιο πικάπ με ενσωματομένο ενισχυτή και μεγάφωνο.Ενώ εχω αλλαξει τα καμμένα τρανζίστορ και βρήκα
on-line και βελονα απο Γαλλία, δεν κάνει σωστή ενίσχυση και παράλληλα βγαίνει θόρυβος απο το μεγάφωνο και με χαμηλωμένη
τέρμα την ένταση.Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιθανόν φταίνε οι ηλεκτρολυτικοί λόγω μειωμένης χωρητικότητας (παλαιότητας).Το πικάπ είναι μάρκας Teppaz.
-
παει το ματι????
kai ι εγινε με το ματι???
χαχαχα.θυμαμαι τα δικαμου γιαυτο γελαω.:lool::001_rolleyes:
-
υπαρχει και κατι αλλο
εγω ανακαλυψα κατι αλλο για το πως μετραμε ενα πυκνωτη εαν εχει διαροη εν λειτουργια της συσκευης.αν οχι διαροη ,απωλειες που ειναι αρκετες να υπηρεασουν τη σωστη λειτουργια.
-
Ε, τσε ίντα μωρέ δεν το μολογάς;
gep58
-
κατι σαν διαροη
βαζουμε τη συσκευη να δουλεψει και μετραμε με το βολτομετρο απο γη στο μεταλλικο κελυφος του πυκνωτη.
εαν δουμε πανω απο ενα βαρια 2 βολτακια σημαινει οτι υπαρχει προβλημα και θελει αλλαγη.
εδω ομως υπαρχει μια λεπτομερεια.
μερικοι πυκνωτες που ειναι κοντα σε βαθμιδα ταλαντωσης εχουν μεγαλη διαροη η αλλιως περνανε τη συχνοτητα στο μεταλικο κελυφος.
και δεν μπορεις να μετρησεις .
ετσι τους αλλαζεις και υσηχαζεις.
-
μπήκα στον πειρασμό και θα απαντήσω στο τίτλο του thread....
-Πώς αναγνωρίζεται ένας καμένος Πυκνωτής;
και λέω εγώ, από το χρώμα του , το πόσο παχύ είναι
και την γεμάτη γεύση του !!!
Υ.Γ
μπορεί η απάντηση να είναι από την γνωστή διαφήμιση για το λάδι
αλλά στην προκείμενη περίπτωση έρχεται "γάντι" για τους πυκνωτές !
-
>>>>>>>>>>>>>>>>>>
:001_tt2:χαχαχα.
κοκαρα δωσε και σωσε.!!:w00t:
-
Γενικά με τους πυκνωτές δεν μπορείς να έχεις αποδείξεις ότι είναι χαλασμένος , μόνο σαφεις ενδείξεις εχεις , όσο μεγαλύτερη είναι η χωριτικότητα , τόσο πιστεύω ότι έχεις πιο πολλές πιθανότητες να δεις αν ένας πυκνωτής είναι ΟΚ ή όχι
-
Έτσι αναγνωρίζεις έναν καμένο πυκνωτή αφιερωμένο από το τμήμα ΒΗΣ του οαεδ Θεσσαλονίκης!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=nyA11ssziSc