Σε ποιο παλιά αντιπαράθεση μας http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56002
με άφησες να αναρωτιέμαι, λογικά όπως τα λες πρέπει να είναι αλλά γιατί δεν το βλέπουμε στην πράξη
Printable View
Σε ποιο παλιά αντιπαράθεση μας http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56002
με άφησες να αναρωτιέμαι, λογικά όπως τα λες πρέπει να είναι αλλά γιατί δεν το βλέπουμε στην πράξη
Πιθανές εξηγήσεις:
1) Υπολογισμός για επάρκεια σε πολλές χαμένες περιόδους της τάσης του δικτύου
2) Χαμηλή συχνότητα μεταγωγής του MOSFET του συστήματος του active PFC
3) Τροφοδοτικό μεγάλης ισχύος
Το τροφοδοτικό αυτό είναι από 32 και 40αρα lcd με κατανάλωση περίπου απο 100 μέχρι 150watt
o μ/σ είναι αρκετά μικρός δεν νομίζω να δουλεύει με μικρή συχνότητα
Εγω παντως βρε παιδια ακομα προσπαθω να καταλαβω πως ακριβως λειτουργει το smps..... Ξερετε, το μυαλο μου ειναι ντιζελομηχανη.... αργει να παρει αλλα αν παρει... δεν σταματαει (ουτε οταν αυτο χρειαζεται :001_rolleyes::001_unsure:)
Μιπως εχει καποιος την ευγενη καλοσυνη να μου εξιγησει 5 πραγματακια απλα να τα καταλαβω και η ντιζελομηχανη μου;;; Μην ανοιγω και αλλο θεμα μιας που γινεται γενικη κουβεντα πανω στα παλμοτροφοδωτικα...
tha paris ena polimetro k tha metrisis tis asfalioantistasis pou mpori na einai apo 10om mexri k 100om konta sta chip k konta sta telika exodou fet i mosfet exodou tha metrisis k ayta an exis logika braxikikloma se ayta tha exis kameni asfalia to deytero poy tha kitaxis einai oi piknotes me megali tasi litourgias antikatestisetoys an xriazetai
Φιλε μου σε παρακαλω (παρακαλουμε δηλαδη) Επεξεργασου το μηνυμα σου και γραφε με ελληνικους χαρακτηρες... Αν δεν εχεις ελληνικο πληκρολογιο η οτι αλλο που δεν στο επιτρεπει η εχεις δυσκολιες με ορθογραφιες και τετοια οριστε... εδω (GreekLish to greek)... Στο λεω φιλικα γιατι αν το παρει χαμπαρι ο moutoulos η καποιος αλλος συντονιστης θα γινει της μουρλης...:w00t: :lool:
Φιλικα Ανδρεας
Ανδρέα,
Με πολύ απλά λόγια ανορθώνουμε τα 230ν/50ΗΖ (γέφυρα + πυκνωτής) και τροφοδοτούμε ένα κύκλωμα ταλαντωτή(υπάρχουν πολλές παραλλαγές) σχετικά μεγάλης συχνότητας πχ 100ΚΗΖ ο οποίος τροφοδοτεί μετασχηματιστή και από το δευτερεύων παίρνουμε από τα ανάλογα τυλίγματα τις τάσεις πού θέλουμε, μια απ'αυτές ανατροφοδοτεί τον ταλαντωτή για σταθεροποίηση/προστασία
Πλεονεκτήματα λόγω της μεγάλης συχνότητας έχουμε μικρούς πυκνωτές ανόρθωσης, μικρό μετ/τή, καλύτερη σταθεροποίση.
Δηλαδη αυτο το ολοκληρωμενο εχει αυτη την λειτουργια (του ταλαντωτη); Αυτο μου θυμιζει ουσιαστικα DC/DC Converter... Και μετα η σταθεροποιηση πως γινεται; Γραμμικα; Και επισης δεν εχω καταλαβει αυτο με τον διακοπτη/τρανζιστορ/φετ η οτι αλλο ειναι.... Που ακριβως χρησιμευει; Ανοιγοκλεινει την τροφοδωσια; και αν ναι γιατι; να δημιουργισει παλμο να παει στον μ/τ φερρητη;
Σας βομβαρδησα εεε;
π.χ. το τρέχων του θέματος
Συνημμένο Αρχείο 20017
τα 220vac πάνε στην γέφυρα ανορθώνονται, εξομαλύνονται από τον C1 και γίνονται 310vdc μετα αυτά πάνε στο πρωτεύον του μ/σ, πιν 1,3 η άλλη άκρη του μ/σ πάει στο drain του Q1 όπου το source γειώνεται.
Έτσι τώρα αν παρει έναν παλμό στην πύλη το Q1 θα βραχυκυκλώσει και θα αφήσει ρεύμα να περάσει από μέσα του, αφού όμως είναι σε σειρά το πρωτεύων του μ/σ θα περάσει και από αυτόν με αποτέλεσμα μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη απο το μ/σ που θα μετατραπεί σαν τάση στα δευτερεύων τυλίγματα.
Οι παλμοί δημιουργούνται από το smps(Switch Mode Power Supply) controller IC1,
ο smps controller παίρνει τάση από τα 220 (D1), έλεγχο ρεύματος (ευαισθησία) από την αντίσταση γείωσης του fet R8, από το τύλιγμα της ανάδρασης σε συνεργασία με το photo coupler (IC2) ελέγχει την τάση εξόδου .
και τέλος υπάρχει και το παθητικό κυκλωμα που ελέγχει τις αυτεπαγωγές
του μ/σ για την προστασία του fet.