μένει να κοιτάξεις όταν κάνει τα παλαβά τι γίνεται στο πιν 8 του ICM801
αν έχει σταθερή όποια τάση τότε φταίει το ολοκληρωμένο
Printable View
μένει να κοιτάξεις όταν κάνει τα παλαβά τι γίνεται στο πιν 8 του ICM801
αν έχει σταθερή όποια τάση τότε φταίει το ολοκληρωμένο
Εκανε μερικες βολτες ως εξης:Στην αρχη εχει 4.8 για 7-8sec μετα επεσε στα 0.3 για 5 sec και τελικα σταθεροποιειται στα 5V.Mε 5V σταθερα οι τασεις των +5V ,12V και 13v ειναι οτι'ναναι.
δες τι είχες απαντήσει γι αυτό στο #64 τώρα είναι 5V; η μέτρηση είναι η ίδια
και με τα νέα δεδομένα φταίει το οπτοκάπλερ!
Βαση του #25 ειχα μπερδευτει και αντι να σου πω τασεις του PC803 σου ελεγα τασεις απο το PC804 νομιζοντας οτι το σχεδιο ειναι ελαφρως διαφορετικο.
Τελικα τα ξεκαθαρισα ειδα οτι το σχεδιο ειναι ακριβως ιδιο με την πλακετα μου και αυτα που σου λεω σημερα ισχυουν..
Χθες δεν ειχα δει καν το PC803 ειναι σε αλλο σημειο της πλακετας απο τα αλλα τρια..
θα φας ξύλο!
λοιπόν αν στο οπτο έχεις στα άκρα του LED 1,1V και στα άκρα του φωτοτρανζίστορ 5V τώτε φταίει το οτπτοκάπλερ
πες τι μετράς (ασχολούμαστε μόνο με το PC803)
Στα ακρα του led 0 στα ακρα του φωτοτρανσιστορ 5.
Καλο ειναι το οπτοκαπλερ, ετσι;
δεν γίνεται 0V στο LED
Εννοω μετρωντας στα πιν 1-2 εχω 0.Μεταξυ γειωσης και 1 εχω 0.6 και πεφτει..
Νικο εχω παραγγειλει ηδη το MC33067 που φαινεται οτι εχει προβλημα..Οταν ερθει αν τελικα δεν φταιει αυτο,θα το ξανακοιταξουμε,ισως και να παρω ολοκληρο το τροφοδοτικο.
λέω δεν γίνεται γιατί η συνέχεια του πιν 1 είναι η αντίσταση RM857 750Ω και μετά τα +13V που ανεβοκατεβαίνουν!
στην δε κάθοδο ως προ GND πρέπει να έχεις 2,5V
Δεν θα δεις τι συμβαίνει εδώ;
Nικο το μετρησα τωρα και βλεπω οτι οι μετρησεις στο πιν 1 του οπτο και στα +13V συμβαδιζουν(μειον την ελαχιστη πτωση τασης λογω της RM857.Απλως δεν ειναι σταθερες, ενα λεπτο πριν μετρησα 8V τωρα μετραω 0.8V. Oταν ειναι κρυο εχει στα 13V ΚΑΙ στο 1 του οπτο 10V αλλα οσο ζεσταινεται πεφτει..