-
Το άλλαξα και έχουμε:
στο 7628: στον εκπομπό 26,4V στη βάση 30.4V στο συλλέκτη παλμοί κάπως τριγωνικoί με ένα duty cycle περίπου 22% 0 ως -6V .
Στο 7614: στον εκπομπό παλμούς από +1.3V ως -6V στη βάση παλμούς από +2V ως -6V στο συλλέκτη παλμούς από 0V ως 250V
-
Σωστά φαίνονται εκτός από το συλλέκτη του 7614,
για πες τη βλέπεις στα s/d του 7610.
-
Στο s του 7610 βλέπω παλμούς από -5V ως +250V στο G το ίδιο, και στο D μία τάση DC 305V
-
Τελικά το τροφοδοτικούλι έχει λίγα υλικά αλλά είναι ψυλοαγγούρι!!
Κοίτα για να έχεις μέχρι 250V στην πηγή
μάλλον δεν θα κλείνουν εντελώς οι επαφές s/d (μπορεί να μην σου κάνει και το φετ και να θέλει το δικό του),
από την άλλη (όπως φαίνονται στα παλμογραφήματα 25 κ΄ 26) έχουν το ίδιο πλάτος
λοιπόν για να ενεργοποιηθεί η πύλη από το φετ, μπορεί να παίζει τίποτα με προπορεία φάσης της πύλης ή καθυστέρησης της πηγής (παλούκι).
-
Έχω και το IRF540 να το δοκιμάσω ή θα έχουμε πυροτεχνήματα?
edit: Πάνε αλλιώς τα pins τώρα το είδα...
-
Δεν ξαναελέγχεις καλά και τα 3610, 3613, 6613
και να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει διαρροή στο δευτερεύων (95V).
-
Βεβαίως, θα τα κοιτάξω πάλι αλλά για τη διαρροή τι πρέπει να μετρήσω?
-
Κοίτα όπως σου είπα δεν την γνωρίζω (μια/δυο θα έχω δει σε όλη την ζωή μου) και δεν ξέρω που "πονάνε",
λέγοντας διαρροή εννοώ πχ. στην προστασία,
έχει ένα θυρίστορ, λογικά αυτό θα γείωσε τα 300V που μπορεί να πέρασαν μέσα από το πηνίο βραχυκυκλώνοντας το φετ.
............... κτλ.
τώρα που το πρόσεξα λίγο καλύτερα το φετ είναι σε συνδεσμολογία κοινής εκροής,
λοιπόν λογικό είναι αφού έχει 250V στην πύλη να έχει τόσα και στην πηγή, δες ξανά αυτά που σου είπα στο #96 και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί έχεις 250V στην πύλη ενώ πρέπει να έχεις ~300 (Vpeak φυσικά, παλμούς δηλ.)
-
Σήκωσα το συλλέκτη του τρανζίστορ υψηλής και τα 96V ήρθαν κανονικά. μόλις βάζω τη λάμπα πάνω (έχει φορτίο) έρχονται και τα 9V. Άρα κάπου έχω βραχυκύκλωμα στα οριζόντια.
Και μάλλον φταίει το τρανζίστορ, βλέπω μια διαρροή από εκπομπό σε συλλέκτη.
-