nai Takh! κοιταζω τωρα αν αν υπαρχει διακοπη αναμεσα σε τ6651 και ic6651 me to ic5654
Printable View
nai Takh! κοιταζω τωρα αν αν υπαρχει διακοπη αναμεσα σε τ6651 και ic6651 me to ic5654
Καλύτερα μπορώ να σε ονομάσω.
Στο θέμα μας τώρα Παναγιώτη εγώ δεν σου είπα ic5654, αλλά σου έβαλα μέσα στο κόκκινο κύκλο το ic6654 ελπίζοντας να αναφερόμαστε στο ίδιο συνεχίζω.
Για να μην έχεις τα 5V σε αυτό το σημείο το ποιο πιθανόν είναι να έχεις κάποια βλάβη στο πρωτεύων του stand-by τ/φ,
καταρχάς μετράς αν έχεις τάση στα δυο άκρα του c6652 (αν είναι μόνος του θα μετρήσεις ~320VDC αν όμως υπάρχει και ο c6682 τότε θα έχεις ~160VDC),
αν δεν υπάρχουν έλεγξε αν υπάρχουν 220VAC στην άνοδο της d6651
Συνημμένο Αρχείο 22805
Αν υπάρχουν τα 320VDC στον c6652 τότε ελέγχεις την R6652 (ανοιχτή) και το IC6651 (βραχυκύκλωμα), κάνε αυτά και συνεχίζουμε.
Ναι Σπυρο με συγχωρεις 6654 εννοουσα! δεν εχω καθολου ντι σι ταση ομως κοιτα τι βρηκα τωρα! απο το πιν 3 της τροφοδοσιας της πλακετας CN6700 το ρευμα πηγαινει σε μια αντισταση την ρ6606 μετα στην ρ6608 μετα στην ρ6601 και συνεχιζει στο πιν 3 ac της γεφυρας! οι αντιστασεις ρ6606 και ρ6601 δειχνουν ανοιχτο κυκλωμα(ουτε μπιπ ουτε OHM ),αρα λογικα δεν τροφοδοτειται απο εκει η γεφυρα!!!
αν βγει το dc apo τη γεφυρα τοτε ελπιζω να παρουν ολα μπρος!!! εκανα παντως μια παρατηρηση για μενα παραξενη! εχοντας τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου στην τροφοδοσια της πλακετας ακουμπουσα μετον αλλον διαφορα πιν ακομη και την ψυκτρα του μχ0842 και μου εδειχνε ταση!!! ειναι λογικο?
Όχι ρε Παναγιώτη ο c6607 είναι αντιπαρασιτικός, η τροφοδοσία της γέφυρας όπως και την γείωση του stand-by τροφοδοτικού την κάνουν οι αντιστάσεις που ανάφερες αν είναι ανοιχτές τότε σωστά δεν μετράς τάση στο stand-by.
Αλλά για να καούν αυτές πρέπει να είχε γερό βραχυκύκλωμα και αναρωτιέμαι πως δεν κάηκε η ασφάλεια για να της προστατέψει.
ναι ναι εχεις δικιο για τον c6607 kai to διορθωσα στο προηγ. μηνυμα μου!!! και ομως η ασφαλεια ειναι οκ! δεν μπορω να καταλαβω!!! η ρ6608 δεν ειναι καμμενη και ειναι αναμεσα στισ αλλες 2! να την αλλαξω για σιγουρια?
καλημερα!!! αλλαξα τις αντιστασεις ρ6606-6608-6601 βαζω την τιβι στην πριζα και παταω το παουρερ να τροφοδοτηθει η πλακετα!!! εκανε ενα τσαφ και ακουγεται συνεχεια ενα τικ τικ τικ τικ τικ μαλλον απο τον μετασχηματιστη υψηλης και μια ελαφρια μυρωδια!!! το κρυσταλλο μπροστα με ηλεκτριζει οπως οι αναμμενες τηλεορασεις! σταντ μπαι λεντ δεν αναβει!!!
Η αντίδρασή μου ήταν για τη "θεωρία σου": < Τώρα, το ότι μετράς μηδέν τάση εναλλασσόμενη 220V, είναι λογικό γιατί ή γέφυρα συνδέεται παράλληλα με τον πυκνωτή C6607 – 0,33 300 V ( μπορείς να τσεκάρεις ωμικά τη διαδρομή ) και επειδή ο πυκνωτής στο AC είναι βραχυκύκλωμα, είναι λογικό να έχεις αυτή τη φαινόμενη ένδειξη.>
Από κει και πέρα με τη μεθοδολογία σου
ήδη θεωρείς ότι υπάρχουν τα 230 (απλώς το όργανο δεν τα βλέπουν) και προχωράς ακάθεκτος :
:<Στα άκρα του πυκνωτή C6661 – 470 450 V, πάντως, πρέπει να παίρνεις γύρω στα 310 V DC. Αν δεν παίρνεις αυτή την τάση, αλλάζεις τη γέφυρα αδελφέ και πρoχωράμε. Θα φτιάξει η τηλεόραση.>
Αντί να γυρίσουμε πίσω πάμε μπροστά σε αλλαγές χωρίς ωμικό έλεγχο.
Τώρα για τον ωμικό έλεγχο που είπα ήταν για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του Σπύρου περί S/B τροφ/κού, αλλά και η διακοπή αγώγιμης διαδρομής ή ψυχρή κόλληση δεν είναι στο παινίδι???
Οι ανοιχτές αντ/σεις Ρ6601,6 σίγουρα θαν έχου καβουρνιάσει τα σημεία κόλλησης.
Η σωστή μεθοδολογία είναι του Σπύρου. κ Δημήτρη
Θα λεγα πριν προχωρήσει να μετρήσει και την ρ2670.
Ναι αν δεν βαριόσουν να διαβάσεις την πορεία των post του topic και αν δεν το έπαιζες super επαγγελματίας θα διάβαζες στο post #44 ότι γράφωΠαράθεση:
αλλά και η διακοπή αγώγιμης διαδρομής ή ψυχρή κόλληση δεν είναι στο παινίδι???
. Όντως από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε. Έχει γίνει αυτό. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω.Παράθεση:
Εγώ προσωπικά, ανοίγω την συσκευή κοιτάζω για ψυχρές κολλήσεις και ραγισμένες νησίδες και στη συνέχεια για σκασμένους πυκνωτές (πολλές φορές αυτή είναι και η βλάβη)
Πρόσεξε το σχήμα. Όταν κλείσει ο ρελές , ο πυκνωτής C6607 μπαίνει παράλληλα στη γέφυρα και επειδή ο ίδιος αποτελεί ac βραχυκύκλωμα , δεν εμφανίζονται τα 220 V στη γέφυρα ανόρθωσης .
Συνημμένο Αρχείο 22814
Λάθος νοοτροπία. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Υπάρχουνε τεχνικές και τοποθετήσεις για αναζήτηση της βλάβης που όπως έχεις καταλάβει είναι αρκετά δύσκολή και ο φίλος μας ο Παναγιώτης τα έχει βρει σκούρα.Παράθεση:
Η σωστή μεθοδολογία είναι του Σπύρου. κ Δημήτρη
Αν είχες παρακολουθήσει το topic, θα είχες παρατηρήσει ότι έχω συμβάλει μέγιστα στη άρση του βραχυκυκλώματος που το είχε συναντήσει ο Παναγιώτης σε πρώτη φάση σαν βλάβη στο δέκτη του (#36, #38, #40, #44). Ήδη ο Παναγιώτης με έχει ευχαριστήσει στο post #45 .
Αν θες να βοηθήσεις και μπορείς ( ξέρεις κάτι άλλο πέρα από την Ωμομέτρηση και να προσβάλεις τους άλλους σε προσωπικό επίπεδο ), κάνε το. Αν έχεις διάθεση να ειρωνεύεσαι ανθρώπους που δεν ξέρεις πήγαινε να το κάνεις αλλού, όχι εδώ. Είσαι ήδη εκτεθειμένος από αυτά που πρότεινες στο post #81 και την διάψευσή τους από το post #84.