-
1 Συνημμένο(α)
samsung T 200
καλησπερα σε ολους!
εχω μια samsung t 200 , εχουνε αντικατασταθει οι πυκνωτες στο power board και συνεχιζει και δεν αναβει τιποτα ουτε το led μπροστα ,to board einai ayto:
Συνημμένο Αρχείο 25684
power board : PWI2004SP
εβαλα σκετο το board στο ρευμα για να μετρησω τασεις
1)dim -----> 0 volt
2)+ 15v ---> +21volt
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.1 VOLT
6)5.1V ----> +5.1 VOLT
7)A-DIM ---> 0
8)ON/OFF ---->0
9)+3.3V ------>0 VOLT
10)LED ----> 0VOLT
11) KEY 1 ---> 0 VOLT
12) KEY 2 ----> 0 VOLT
για πειτε μου την γνωμη σας σας παρακαλω πολυ!!!
τασος
-
για πειτε την γνωμη σας!! να το πεταξω το board να βαλω αλλο απο το ebay?
στο μονο που εχω ενδιασμους ειναι για τους πυκνωτες που εχει πανω, οι πυκνωτες ναι με εχουνε αντικατασταθει αλλα δεν ξερω εαν εχουνε βαλει τους σωστους. για την ακριβεια οι 4 πυκνωτες στην σειρα κατω απο τους μετασχηματιστες των inverter einai 470 uf/ 25v kai oi alloi 4 πυκνωτες ειναι 1000uf/25 v και 470uf /35v .
δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παιζει στο board
-
κανεις δεν μπορει να με βοηθησει?
-
Τάσο κατέβασε το service manual να πάρεις μια ιδέα από αυτά που προτείνει, μέχρι να κατέβει καμιά ιδέα....
Περίμενε να εμφανιστεί το "Get Manual" και πάτα το.
-
ΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ! ok to κατεβασα
για να δουμε γιατι μου εχει σπασει τα νευρα
-
δεν μπορω να καταλαβω γιατι περνω + 21v στο πιν +15v kai sta + 5,1 ta περνω κανονικα!!
τα 3,3 v poy pernw 0 volt πρεπει να ενεργοποιηθει κατι για να μου τα δωσει?
-
Οι τάσεις που μετράς είναι με συνδεμένη τη φύσα ή στον αέρα? Αν είναι συνδεμένη μέτρα τάσεις εισόδου - εξόδου στα ic 601 & 602 . Τα 21V όντως ξεφεύγουν...
-
ειναι το power board στον αερα και τα μετραω απο την φυσα που πηγαινει sto vga board.
αρα ειναι νορμαλ η μετρηση μου ? και γιατι τα 3.3 δεν τα βλεπω
-
Νομίζω είναι στον αέρα ,όσο για τα +21V στο pin2 , μετράει έτσι επειδή μάλλον τα +15V δεν είναι σταθεροποιημένα και η φίσα είναι στον αέρα ,δηλαδή χωρίς φορτίο.
-
μπερδεμα, το θεμα ειναι οτι πιστευω κατα 90 % οτι ειναι θεμα στο τροφοδοτικο , αλλα καπου το χανω το θεμα και δεν βρισκω γιατι δεν μου ανοιγει την vga board
-
Υπάρχει σχηματικό για το τροφοδοτικό;Αν όχι κάποια πιο κοντινή φωτογραφία της πλακέτας και από τις δύο πλευρές;
-
Τα 3.3V τα πέρνεις από την έξοδο του IC601 το οποίο βρίσκεται στη Main Board (vga). Στην είσοδό του παίρνει 5V και στην έξοδό του βγάζει 3.3V. Ανάλογα και για τα 1.8 V. Ελπίζοντας να μη λέω ανοησίες, περιμένω να ακούσω και τις γνώμες πιο έμπειρων, στο αντικείμενο, φίλων.
-
4 Συνημμένο(α)
-
θαναση αρα θα επρεπε να αναβε αφου εχω αυτες τις τασεις.ειμαι σιγουρος οτι το προβλημα ειναι στο power board. στην οθονη ( με αυτο το χαλασμενο power board) ειχα δοκιμασει δανεικη τετοια power board απο αλλη samsung T200 kai οθονη δουλεψε κανονικα, απλα δεν δοκιμασα τον διακοπτη (touch button) . οποτε ειμαι σιγουρος οτι δεν einai vg - ccfl -t con
-
Μπορείς να μετρήσεις στα pin του IC601 για τις τάσεις που αναφέρει το manual να δεις τι τάσεις έχεις.Εγώ νομίζω ότι αυτή η τάση 3,3V βγαίνει από το τροφοδοτικό.Η φωτογραφία από την πλευρά των κολήσεων ,δεν είναι κατατοπιστική γιατί δεν φαίνεται η φίσα που μας ενδιαφέρει.Αν μπορείς βγάλε μία -δύο ακόμα φωτογραφίες,να φαίνεται η πλευρά των κολήσεων.
-
2 Συνημμένο(α)
-
ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ SOS. ΕΧΩ ΜΙΑ 17αρα NEC LCD1703M, MODEL L173FK Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΛΕΙΝΕΙ.
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΑΝΟΥΑΛ ΣΕΡΒΙΣ;
-
Νομίζω το πρόβλημά σου είναι γύρω στο IC603 ή ακόμα και στο ίδιο το ολοκληρωμένο.Τσέκαρέ το , έχει τάση στο πόδι 1=5V και στο πόδι 3 =3,3V;
-
το ic 603 ειναι το ολοκληρωμενο στο κατω μερο του τροφοδοτικου? ποιο απο ολα?
ειναι το u1-u2-u3.
βλεπω στο schematic oti einai to APL1117-33vc. αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι πανω στο board
-
to ic 603 βλεπω οτι ειναι κομματι του vga board , το θεμα ειναι οτι το vga board δουλευει αφου το δοκιμασα με αλλο power board και η οθονη αναβει.
-
Πες μου κάτι ακόμα.Όταν έχεις συνδεμένη την φίσα του τροφοδοτικού ,τι τάσεις μετράς πάνω στην φίσα;
-
κουμπωμενο πανω sto vga board χωρις συνδεδεμενο το πανελ και τις λαμπες?
κατσε να το δοκιμασω
-
1)dim -----> 0 volt
2)+ 15v ---> +21volt
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.1 VOLT
6)5.1V ----> +5.1 VOLT
7)A-DIM ---> 0
8-)ON/OFF ---->0
9)+3.3V ------>3,2 VOLT
10)LED ----> 0VOLT
11) KEY 1 ---> 0 VOLT
12) KEY 2 ----> 0 VOLT
αρα εχω επιστροφη απο το ic 603
-
Οι πυκνωτές C104 και C204 έχουν αλλαχτεί; Αν όχι άλλαξέ τους.Επείσης μου φαίνονται κάποιες κολήσεις ψυχρές ,κάνε ένα τσεκάρισμα .Οι τάσεις φαίνονται φυσιολογικές.Αφού δοκίμασες άλλη πλακέτα τροφοδοτικού και λειτουργεί κανονικά η συσκευή,το πρόβλημα είναι στην πλακέτα του τροφοδοτικού.Θα σου έλεγα να δείς προσεκτικά α)τις κολήσεις ,β)τους χαλκοδιαδρόμους για τυχών σπάσιμο-κόψιμο ή βραχυκύκλωμα (ειδικά στις πίστες KEY1,KEY2,LED G.,3.3V που πάνε στη φίσα CN102) και γ)το κύκλωμα στα +15V (δίοδο,πηνίο,πυκνωτές , άν έχεις άλλους πυκνωτές δοκίμασέ τους).
-
να σε ρωτησω ειναι λογικο τα + 21 volt και οχι + 15v
και κατι αλλο! πως θα μπορουσα να αναψω την οθονη χωρις τον διακοπτη αφης?
-
Από τη στιγμή που μπαίνει φορτίο ,θα έπρεπε να μειωθεί ,έστω και λίγο.Για αυτό το λόγο σου λέω για το γ) στο προηγούμενο ποστ μου.Αφού με άλλο καλό τροφοδοτικό ανάβει (καλό θα ήταν, να έβαζες πάλι το καλό τροφοδοτικό και να μέτραγες τάσεις),και το δικό σου ξεκινάει και βγάζει κάποιες τάσεις και δεν δείχνει να γονατίζει λογικά είναι κάτι απλό.Τσέκαρε προσεχτικά και το α) και το β) που λέω στο προηγούμενο ποστ όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.Μας είπες ότι κάποιος άλλος άλλαξε τους πυκνωτές ,οπότε δεν ξέρεις αν έχει συμβεί κάτι στην πλακετα και έχει δημιουργηθεί ένα κόψιμο ή μικροσπασίμο πχ.
-
Ο διακόπτης αφής λογικά δεν έχει πρόβλημα ,γιατί όταν λειτόυργησε η συσκευή με το άλλο τροφοδοτικό ,νομίζω δεν άλλαξες και τον διακόπτη αφής.Άρα λειτούργησε με τον δικό της σωστά;
-
εχεις δικιο για το θεμα με τους πυκνωτες , θα κοιταξω να τους αλλαξω ξανα . οταν ειχα στα χερια μου το καλο board δοκιμασα και χωρις τις λαμπες πανω και η ταση στα +15v ηταν πραγματικα 15 v.
οι δρομοι δεν φαινονται να εχουνε καποιο προβλημα.
τον μετασχηματιστη πως να τον μετρησω? τα διοδακια ειναι οκ ( φαινονται αλλαγμενα)
εχει 2 τρανζιστορ ισχυος πανω σε ψυχτρες ? τι πρεπει να περνω απο εκει ?
σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!
-
σωστο αυτο με τον διακοπτη , τωρα που το ξανα σκεφτομαι εχεις δικιο εβγαλα την πλακετα και την φορεσα στην οθονη που ειχε το χαλασμενο τροφοδοτικο και επαιξε
-
Λογικά ο μετασχηματιστής είναι οκ.Τα δύο<<τρανζίστορ ισχύος>> που λες πάνω σε ψύκτρες , δεν είναι τρανζίστορ.Το ένα D202 είναι δίοδος ανόρθωσης ισχύος για τα +15V και με πολύμετρο μπορείς να το μετρήσεις κανονικά σαν δίοδος(εκτός τάσης βέβαια) και το U101 είναι το ολοκληρωμένο ισχύος του πρωτεύωντος κυκλώματος switching ,οπότε λογικά συτό είναι οκ.Τα διοδάκια που λές ότι είναι αλλαγμένα ,πρέπει να είναι δίοδοι με υψηλή τιμή στο <<maximum reverse recovery time>>, ''γρήγορες'' όπως λέμε για λειτουργία σε switching τροφοδοτικά.
-
οποτε πιθανοτατα να μην κατεβαζει η διοδος ανορθωσης απο τα 21 v στα +15v σωστα?
η διοδος ανορθωσης ισχυος δεν φαινεται να ειναι αλλαγμενη αλλα και δεν μπορω να ξεχωρισω τα χαρακτηριστικα της! μπορω να βρω τετοιο εξαρτημα αντιστοιχο?
-
Η δίοδος ανόρθωσης δεν <<κατεβάζει>> την τάση από τα 21V στα 15V .Κάνει απλά ανόρθωση.Τώρα από όσο μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες , τα δύο ακριανά ποδαράκια είναι τα ίδια (άνοδος και στα δύο),και το μεσαίο είναι η κάθοδος της διόδου.Δηλαδή τα δύο ακριανά δείχνουν βραχυκύκλωμα μεταξύ τους(0 Ωμ στο πολύμετρο σε μέτρηση αντίστασης), και όποιο από τα ακριανά με το μεσαίο,κάνοντας δύο μετρήσεις , (αλλάζοντας τους ακροδέκτες του πολυμέτρου εναλάξ κάθε φορά,πάνω στα ίδια ποδαράκια της διόδου) στην μία περίπτωση άπειρη αντίσταση και στην άλλη (με αντίθετους ακροδέκτες του πολυμέτρου στα ίδια πόδια όμως της διόδου) χαμηλή αντίσταση.
-
ok το βγαζω και το μετραω
-
λοιπον εβγαλα το d202 το μετρησα εκτος , τα δυο ακριανα ποδαρακια πρεπει να ειναι κοινα οπως ακριβως ειπες, με το μεσαιο και ενα απο τα 2 ακριανα ποδαρακια μου δινει η απειρο η 8.5k . το ξανα κολησα και πατησα και τις αλλες κολησεις, και παλι τα ιδια αυτο που παρατηρησα ειναι οτι μολις το εβαλα στην μπριζα στο φυσακι στα +15v αρχισε να ανεβαινει σταδιακα μεχρι τα 20,8 v, πιθανοτατα απο την φορτιση του μεγαλου πυκνωτη
-
Άλλαξε για δοκιμή τον πυκνωτή .Βάλε 1000μf στην θέση του 470μf (για τον C205).Μπορείς να κάνεις και το εξής: βάλε στην θέση των πυκνωτών 470μf αυτούς των 1000μf και στην θέση των 1000μf βάλε αυτούς των 470μf αντίστοιχα.Δηλαδή αντικατέστησε μεταξύ τους τους C201-C202 με τους C203-C205 μήπως και έχει γίνει λάθος στην αρχική αλλαγή τους.
-
λοιπον ακου μαστορα και πες μου, ειχα στειλει χθες σε εναν κινεζο που πουλαει το board sto ebay να μου αναφερει τι πυκνωτες φοραει το board για να σιγουρευτω.
και λοιπον ακου. οι 4 χ 470 uf /25v που ειναι στην σειρα κατω απο τα inverter ειναι σωστα. στον μετασχηματιστη που εχει τους αλλους 4 ειναι λαθος. δηλαδη το χαλασμενο εχει τοποθετημενους 1000uf /25v ενω στο μαμα κινεζος 1000uF /16v και στους αλλους 2x 470uf/35v στο χαλασμενο ο κινεζος εχει φορεμενους 330uF/25v.
οι τασεις το ξερω οτι δεν πολυ παιζουνε ρολο αλλο και καλο ειναι να ειναι προς τα πανω μια βαθμιδα αλλα απο τα 330uf/25 v sta 470 uf/35 v μηπως αυτο δημιουργει ολο τα προβλημα.
-
Οι τάση λειτουργίας των πυκνωτών ,που είναι μεγαλύτερη δεν είναι πρόβλημα.Τώρα όσο για τους 330μf/25v δεν νομίζω ότι η διαφορά αυτή είναι σημαντική(330μf με 470μf).Το κόστος όμως 4 καινούργιων πυκνωτών είναι μικρό (1000μf και 330μf ) ,οπότε νομίζω ότι μπορείς να τους αλλάξεις για να σιγουρευτείς.Πρόσεξε η ποιότητα των πυκνωτών για τα switching τροφοδοτικά είναι σημαντική και εκτός από καλής ποιότητας ,θα πρέπει οι πυκνωτές να έχουν θερμοκρασία λειτουργίας 105C .Καλό είναι να αλλάξεις και τους δύο μικρότερους πυκνωτές (με καλής ποιότητας και 105C)που σου λέω σε προηγούμενο ποστ.
-
οκ αυριο θα τους αντικαταστησω ( τεταρτη σημερα ) και θα στειλω κατευθειαν μυνημα.
λες να μην εχει σχεση η χωριτικοτητα?
ελπιζω σε αυτο αλλιςσ θα αναγκαταστω να παραγγειλω νεο board.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ για την βοηθεια
-
ουπς λαθος θέμα. συγνώμη.
Αυτά παθένεις αν έχεις 52 παραθυρα ανοιχτά.
-
καλησπερα! και παλι!! οι πυκνωτες αντικατασταθηκανε ολοι αλλα το προβλημα παραμενει! στα +15v το τροφοδοτικο μου βγαζει +21v. καμια ιδεα παιδια πριν αναγκαστω να παρω νεο τροφοδοτικο?