-
sony kd55xf9005 bricked
καλησπέρα,
αν είναι σε λάθος σημείο το ποστ πείτε μου να το μεταφέρω.
έχω μια sony kd55xf9005 που άλλαξα tcon. μετά την tcon πήγα να περάσω firmware, και ξαφνικά έσβησε και μετά πάπαλα.
μπρίκαρε και δεν κάνει τίποτε, έχω δοκιμάσει τα πάντα.
δεν θα ήθελα να μπω σε έξοδα αγοράς νέας τηλεόρασης.
υπάρχει κάποιο αρχείο να μου δώσει κάποιος που να μπορέσω να την ξε-μπρικάρω;; δεν βρίσκω κάτι στο ίντερνετ για κάτι τέτοιο.
αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα παιδιά, γιατί με ένα μικρό παιδί είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα.
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Φίλε Μάριε,
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
Όταν γράφεις ότι άλλαξες την T-Con Board (εσύ προσωπικά ή κάποιος άλλος;) για ποιο λόγο τ΄ έκανες;
Τοποθέτησες ταυτόσημη - ακριβώς ταυτόσημη εννοώ καθ΄ όλα τα αναγραφόμενα στο σώμα της στοιχεία -
καινούργια ή επισκευασμένη;
Όταν αλλάζεις αυτή τη συγκεκριμένη πλακέτα δεν χρειάζεται να περάσεις firmware στη TV αρκεί ο(οι)
επεξεργαστής(ές) αυτής της πλακέτας συγχρονίζει με τον αντίστοιχο της Main Board, γιατί σε διαφορετική
περίπτωση δεν έχεις εικόνα στην TV θα πρέπει όμως το STB LED της πρόσθιας όψης της ν΄ ανάβει κόκκινο
ή ν΄ αναβοσβήνει και μάλιστα τόσες φορές σ΄ ανάλογη χρονική αλληλουχία που να " δείχνουν " τη βλάβη.
Ο κάθε προγρ/σμός γίνεται μ΄ αποκόλληση των MCU΄s από τις πλακέτες τοποθέτηση σε programmer και
πέρασμα του αρχείου μέσω PC.
Θα σου έλεγα να γίνεις περισσότερος επεξηγηματικός με τ΄ ιστορικό της βλάβης που παρουσίασε η TV, η οποία
είναι μία smart TV έτους παραγωγής το 2018, και σαν SONY έχει τις ιδιαιτερότητες της πλέον στριφνής κατασκευής.
Δεν είχαν άδικο οι παλαιοί συνάδελφοι που ΄λεγαν : " SHARP & SONY ο ΘΕΟΣ να σε γλυτώνει ".
Ανάφερε ακόμα αν γνωρίζεις τους τύπους των T-Con, Main Board, PSU Boards, αλλά κυρίως προσπάθησε να ΄ρθεις
σ΄ επαφή με τ΄ επίσημο SERVICE της Αντιπρ/πείας να εξηγήσεις τ΄ όλο θέμα μήπως μπορέσουν και σου δώσουν μία
ικανοποιητική κι οικονομική λύση για ν΄ επαναλειτουργήσει η τηλεόρασή σου.
ΥΓ : Από την ιστοσελίδα : https://www.sony.cz/electronics/supp...tware/00282916
κατεβαίνει το FirmWare 6.7220 της Sony KD-55XF9005
Εύχομαι κάθε επιτυχία & ΚΑΛΑ κι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ μ΄ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΡΑ.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης