Καλησπέρα, πήρα ένα μικρό ανεμιστήρα οροφής με λάμπα που βιδωνει σε ντουι ε27, που κρέμεται με καλώδιο παροχής , όμως κατά την λειτουργία του αρχίζει και στρίβει και το καλώδιο μαζί . Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω; Ευχαριστώ
Printable View
Καλησπέρα, πήρα ένα μικρό ανεμιστήρα οροφής με λάμπα που βιδωνει σε ντουι ε27, που κρέμεται με καλώδιο παροχής , όμως κατά την λειτουργία του αρχίζει και στρίβει και το καλώδιο μαζί . Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω; Ευχαριστώ
Στρέφει αντίθετα λόγω αδράνειας;
Το καλώδιο μέσα σε κάποια σωλήνα, σταθερή στην οροφή και στο σώμα του ανεμιστήρα ίσως;
Ακριβώς , στρέφει λόγω αδρανειας
Στάλθηκε από το 2201117TY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παναγιώτη, όσοι ανεμιστήρες οροφής ξέρω, αναρτώνται από μεταλλικό σωλήνα και ροζέτα που στερεώνεται στο ταβάνι, είτε σταθερά ή το πολύ-πολύ με ένα γάντζο, οπότε τα περιθώρια συστροφής είναι πολύ μικρά. Αυτός που πήρες αναρτάται μόνο από το καλώδιο;;; Πολύ περίεργο! Δε βάζεις ένα link να τον δούμε;
Να βάλεις ντουι οροφής σταθερό
https://www.google.com/search?q=%CE%...hrome&ie=UTF-8
https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.h...hoC2-4QAvD_BwE
¶σχετο, αλλά μου θύμισε ένα ανέκδοτο:
Μπαίνει μια γιαγιά σε ψιλικατζίδικο σε γνωστό παραθαλάσσιο μέρος και ζητά μια βεντάλια.
Ο μαγαζάτορας της δείχνει μια με 10ευρω.
¶ΑΑ πολύ ακριβή αποκρίνεται η γιαγιά.
Έχω και αυτή με 5 ευρω.
Και αυτή ακριβή είναι απαντά η γιαγιά.
Υπάρχει και μια κινέζικη με 1 ευρω λέει ο πωλητής αλλά ίσως δεν σας κάνει...
Γιαγιά: θα την πάρω.
Βγαίνει η γιαγιά από το μαγαζί και αφού κάνει για 1 λεπτό αέρα η βεντάλια ξεχαρβαλώνεται. Επιστρέφει στο μαγαζί για παράπονα.
Μαγαζάτορας: κυρία μου με 1 ευρώ στη βεντάλια που πήρατε, έπρεπε να κουνάτε το κεφάλι και να κρατάτε σταθερή τη βεντάλια και όχι το αντίθετο!
Ακόμα και σταθερό να είναι το ντουί, πως θα συμπεριφερόταν η περιστροφή του ανεμιστήρα στο σπείρωμα; Δεν θα το έσφιγγε; Θα άντεχε τους κραδασμούς; Δεν θα έρθει στο κεφάλι κάποιου;
Εμένα πάλι μου θυμίζει ένα άλλο ανέκδοτο το thread όχι και πολύ άσχετο :
μήπως ο ανεμιστήρας παράγει κι ήχο;
Γιατί το θέμα είναι ανεβασμένο στ΄ " Υπόλοιπα των ηχητικών συσκευών " .
Γνωρίζω ότι αυτό που γράφω είναι αρκετά " κρύο " αλλά 38ο C έχει έξω βρε παιδιά,
ελπίζω να με δικαιολογείτε.
Για να σοβαρευτούμε τώρα πράγματι όπως γράφει κι ο φίλος Νίκος όλοι οι ανεμιστήρες οροφής
στερεώνονται με μεταλλική διχάλα σε γάντζο της οροφής, η δε διχάλα είναι η κατάληξη ενός
διάτρητου μεταλλικού σωλήνα που στ΄ άκρο του είναι στερεωμένος ο ανεμιστήρας και το ντουΐ
της λάμπας φωτισμού, τα δε καλώδια για τη τροφ/σία διέρχονται μέσα από τον μεταλλικό σωλήνα
κι ενώνονται ανάλογα στο κλέμενς αναμονής που υπάρχει στην οροφή.
Καλό είναι λοιπόν ν΄ ανεβάσει μία ευκρινή photo ο φίλος Παναγιώτης του περιβόητου αυτού ανεμιστήρα
για να λυθεί κάθε παρεξήγηση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
Υπό προϋποθέσεις οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι πολλοί ικανοποιητικοί (δεν γράφω καν "αρκετά ικανοποιητικοί " ) εξαρτάτε τους τρόπους χρήσης του κάθε ανεμιστήρα και της ανοχής (ευαισθησίας του κάθε ανθρώπου ) .
Μπορεί έξω να είναι 38C αλλά όσο και να είναι σε κάθε γωνιά του σπιτιού υπάρχουν εσωτερικά θερμοκρασίες μέχρι π.χ. 30 - 32C , και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν δουλειά .
Είναι κάποια χρόνια που το κλιματιστικό που έχω το έχω μόνο για μόστρα , ή σε περιπτώσεις ισχυρού καύσωνα το χρησιμοποιώ για να κατεβάσει την εσωτερική θερμοκρασία κοντά στους 30 - 32 C , για να χρησιμοποιηθεί και πάλι ανεμιστήρας
Για να έχει αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας πρέπει να έρχεται η ροή αέρα 100% (όσο το δυνατό , και όχι απαραίτητα κοντά ) εξ επαφής στον άνθρωπο , με παράλληλη ροή αέρα σε όλο το μήκος του σώματος (με επιφυλάξεις για τα πιο ευαίσθητα άτομα , μην τους πάρω στον λαιμό μου )
Στην περίπτωση μας εδώ , τοποθέτησης ανεμιστήρα στο κέντρο και στην οροφή ενός δωμάτιου , και του ανθρώπου στην περιφέρεια του δωματίου , ο ανεμιστήρας δεν κάνει δουλειά .
Δοκίμασε λοιπόν αυτό που σου γράφω ακριβώς πιο πάνω (με παράλληλη ροή αέρα σε όλο το μήκος του σώματος) και θα αλλάξεις γνώμη ακόμη και σε μέρες καύσωνα , και θα σου δίνεται η εντύπωση ότι κοιμάσαι σε Σεπτεμβριανές ή Οκτωβριανές νύχτες . (και ας είναι και ανεμιστήρες υπολογιστή )