-
SAMSUNG HT-TZ212 PROTECT
Καλησπερα εχω το συγκεκριμενο home cinema SAMSUNG HT-TZ212 πολλα χρονια που βγηκε πολυ καλο και σημερα δυστηχως οταν αναβει βγαζει το μηνυμα protect και σβηνει ....οι πυκνωτες φενονται μια χαρα.....εχει αντιμετωπισει καποιος το συγκεκριμενο προβλημα να βοηθησει λιγο την κατασταση?
-
Φίλε Χρήστο,
δεν γράφεις αν μπαίνει σε protection mode το μηχ/μά σου σ΄ όλες τις πηγές εισόδου.
Σε κάθε περίπτωση από το site : https://elektrotanya.com/samsung-ht-.../download.html
κατεβαίνει το Service Manual του VIDEO DVD AMPLIFIER : Samsung HT-TZ212.
Αν μετράς σωστές τις τάσεις στους connectors : CN2, CN3 του τροφ/κού που το
σχηματικό του φαίνεται στη σελ. 10, τότε πρώτα πρέπει να πάρεις παλμογραφήματα
των τριών IC΄s : TAS5152DDV όπως φαίνονται στη σελ. 5 του Service Manual.
Χρειάζεται αρκετή έρευνα για να βρεις τη βλάβη πάντα όμως πρέπει εκτός των καταλλήλων
οργάνων, να διαθέτεις τη δέουσα υπομονή, και βαδίζοντας βήμα - βήμα, αποκλείοντας
τα κυκλ/τα που δίνουν σωστά αποτελέσματα, θα καταλήξεις στο προβληματικό.
Εύχομαι καλή επιτυχία σ΄ ότι κι αν προσπαθήσεις πάντοτε λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα
μέτρα προς προστασία της προσωπικής σου ασφάλειας.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
φίλε δημητρη ησουν ακρως κατατοπιστικοτατος στην ερωτηση μου και σε ευχαριστω πολυ,επειδη ειμαι αυτοδιδακτος και οι γνωσεις μου ειναι περιορισμενες αρκετα δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για να κανω ολη αυτη την ερευνα και επιλυση της βλαβης....αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μου δωσεις ενδεικτικα ενα κοστος για να το παω για επισκευη? αξιζει?....εχεις να προτεινεις καποιον στην θεσσαλονικη?
-
Είναι δύσκολο να δοθεί κόστος επισκευής αφού ακόμη και κάποια από τα υλικά του μηχανήματος δεν υπάρχουν στην εγχώρια αγορά οπότε είναι άγνωστο ακόμη το κόστος υλικών και ο χρόνος επισκευής. Εγώ βλέπω αγγελία https://vendora.gr/items/nzxoeg/sams...me-cinema.html Δώσε 138ευρώ και αγόρασε το μεταχειρισμένο. Ποιό φτηνά και πιο σίγουρα./
-
καλα αν δεν βγει ακρη εκει θα καταληξω........σαν αναβαθμιση ειναι καλυτερα ηχομπαρα home cinema καποια αλλη προταση? με κοστος το πολυ 150
-
το ειχα ενα ολοκληρο βραδυ εκτος ρευματος και τωρα δουλευει πως το εξηγειται αυτο ρε παιδια
-
Χρήστο είχες γράψει για πυκνωτές και φαντάστηκα ότι είχες ανοίξει το μηχ/μα κι ότι είχες τις κατάλληλες γνώσεις
και τ΄ απαραίτητα εργαλεία για να προχωρήσεις.
Κοιτάζοντας όμως σε κατοπινό του Elektrotanya site που κατεβάζεις το User Manual / Troubleshootins για το συγκεκριμένο
μηχ/μα ( https://www.manualslib.com/manual/20...2.html?page=67 ) στη σελ. 68 διαβάζεις :
The main unit is not working. Turn off the power and hold the STOP (O) button
(Example: The power goes out or strange noise is heard.) on the main unit for longer than 5 seconds (reset function).
Using the RESET function will erase all stored settings.
Do not use this unless necessary.
Τ΄ ότι λοιπόν το ΄βγαλες από τη πρίζα για ένα βράδυ το μηχ/μά σου είχε τ΄ ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα ένα καθολικό reset.
Εύχομαι να σου κρατήσει για πολύ καιρό και να μην χρειαστεί να κάνεις οποιαδήποτε σοβαρή επισκευή.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
-
Καλησπερα Δημητρη κοιτα ειμαι ερασιτεχνης αυτοδιδακτος μεχρι ενα σημειο γνωριζω απο εκει και περα ..μετρησεις και ευρεση βλαβων δεν γνωριζω...ξερω να ξεχωριζω καποια πραγματα αλλα μεχρι εκει....οσο αφορα τους πυκνωτες τους βλεπω οπτικα και γνωριζω πως να τους αλλαξω....το μηχανημα....δυστηχως μετα απο 3 μερες ξανα τα ιδια οποτε καπου πρεπει να εχει προβλημα...ευχαριστω πολυ παντως για ολες τις πληροφοριες