ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΟΨΑΛΙΔΑ ΚΟΛΛΑΝΕ
Καλημέρα σε όλους.
Έχω για μερικά χρόνια δύο ηλεκτρικά μπορντουροψάλιδα και παρουσιάζουν και τα δύο το ίδιο σύμπτωμα. Δηλαδή ενώ κόβουν τα κλαδάκια στη μπορντούρα, ξαφνικά σταματάνε γιατί πιάνουν κομάτια από τον ξυλώδη βλαστό των κλαδιών μεταξύ των δοντιών που παλινδρομούν και έτσι σταματάνε. Αυτό, δεν το παρουσίαζαν εξ αρχής. Το παρουσιάζουν μετά από 5 για το ένα και 10 για το άλλο χρόνια που τα έχω και τα χρησιμοποιώ δύο φορές το χρόνο για 2 ώρες το καθένα. Φροντίζω κάθε χρόνο να τα τροχίζω ώστε να κόβουν και επίσης λαδώνω τα σημεία τριβής όπου υπάρχουν και οι βίδες στήριξης. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα οφείλεται σε λασκάρισμα των βιδών οπότε η λάμα που παλινδρομεί δεν ακουμπάει με την απαιτούμενη πίεση στη σταθερή λάμα. Τα ξυλάκια σφηνώνουν μεταξύ των δύο λαμών και έχουν πάχος 3-4 χιλιοστά συνήθως. Το ένα είναι μεγαλο και τηλεσκοπικό Husqvarna και το άλλο είναι μικρό και ελαφρύ Black & Decker. Έχω και ένα τρίτο Einhell και το έχω παροπλίσει γιατί λόγω του ίδιου συμπτώματος "φαγώθηκε" το μεγάλο γρανάζι του και πλέον ψάχνω για ανταλλακτικό. Δεν αποκλείω κάτι να μη κάνω εγώ σωστά, αλλά ακολουθώ τις οδηγίες που αναφέρονται στα εγχειρίδιά τους. Μήπως έχει κάποιος γνώση ώστε να με βοηθήσει μήπως ρυθμίζονται ή να πάω για καινουργιο?
Ευχαριστώ πολύ