*ροβλημα με ψυγειο General Electric TBG16JAZCRWH
Καλησπερα στην κοινοτητα τοτ HowToFixiT...Θα ξεκινησω με ολο το ιστορικο του ψυγειου.*ριν 1,5 χρονο παρατηρησα χαμηλη αποδοση στο ψυγειο(καταψυξη -5 και συντηρηση 15) οποτε και καλεσα ψυκτικο να το κοιταξει. Διαπιστωθηκε ελλειψη φρεον. Συνεπως πραγματοποιηθηκε πληρωση φρεον.
Το ψυγειο ξεκινησε να λειτουργει σωστα και αυτο για 3 μηνες οταν διαπιστωσα οτι η συντηρηση παρεμενε κολλημενη στους 9 βαθμους αντε με το ζορι αν εμενε το ψυγειο ολο το βραδυ κλειστο 8,7. Ξανακαλεσα τον ψυκτικο. Ανοιξε το πισω μερος της καταψυξης και οπως παρατηρησα και εγω το ψυγειο ειχε δυο θερμικα. Φανταζομαι το ενα για τον ανεμιστηρα και το αλλο για την αντισταση αποψυξης. Επειδη ο ψυκτικος εχει καποια θεματα υγειας μου εδειξε ποια ηταν και αφου τα πηρα τα εγκατεστησα μονος μ(μου ειχε προτεινει να αλλαξω και την αντισταση αποψυξης καλου κακου αλλα εφοσον παρατηρησα οτι στον μηνα το ψυγειο λειτουργουσε σωστα δεν μπηκα στην διαδικασια να παρω ανταλλακτικο).
Το ψυγειο λειτουργουσε για ενα ολοκληρο χρονο αψογα. Τον χειμωνα του 2020 και συγκεκριμενα τον μαρτιο παρατηρησα οτι η συντηρηση δεν λειτουργουσε σωστα. Ανοιξα μονος το πισω μερος της καταψυξης και διαπιστωσα οτι η σερπαντινα ειχε πιασει "χιονι" και η διοδος απο οπου φευγουν τα νερα και καταληγουν κατω στο πιατακι ειχε πιασει παγο. Σκεφτηκα οτι ισως εφταιγε η αντισταση αποψυξης. Την μετρησα αλλα διαπιστωσα οτι δεν εδειχνε απειρο. Βεβαια καλου κακου την αλλαξα. Η συντηρηση του ψυγειου σε μια εβδομαδα παλι τα ιδια. Σημερα ανοιξα ξανα το πισω μερος. *αλι χιονι η σερπαντινα παλι παγο στην εξοδο των νερων απο τους παγους. Το ψυγειο ανοιξει και κλεινει κανονικα. Το κομπρεσερ δουλευει εφοσον εχω ψυξη που σημαινει σωστη κυκλοφορια του φρεον.
Αν μπορει καποιος να με κατευθυνει στο τι πραγματικα μπορει να φταιει θα ημουν ευγνωμων.
Υ.Γ Σκεφτομαι οτι ισως δεν τροφοδοτειται η αντισταση ωστε να θερμανθει αλλα δεν ξερω που να ψαξω για να βρω τι ειναι αυτο που δεν επιτρεπει τροφοδοσια στην αντισταση.Το θερμικο? Ο χρονοδιακοπτης αποψυξης??
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια