-
Bauknecht KDNA4301IN
Καλησπέρα.
Εδώ και 9 χρόνια έχω στο σπίτι ένα ψυγείο Bauknecht KDNA4301IN (Service Nr. : 855085301120)
Χθες το απόγευμα που γύρισα σπίτι χτυπούσε το alarm.
Οι πόρτες ήταν κλειστές και το ψυγείο είχε σταματήσει να δουλεύει και είχε χάσει ψύξη σε συντήρηση και κατάψυξη.
Το έβγαλα απο τη πρίζα και άνοιξα το καπάκι στη πλάτη της κατάψυξης να δω αν είχε πάγο στην εβαπορέτα.
( το ίδιο ψυγείο έχουν και τα πεθερικά μου και έπιανε πάγο εκεί)
Πάγο δεν είχε καθόλου.
Ξανά μοντάρω και το ψυγείο δουλεύει κανονικά για περίπου 15 ώρες μέχρι να αρχίσει να χτυπάει πάλι το αλαρμ.
Δουλεύει-σταματάει και πιάνει κανονικά θερμοκρασίες, δεν έκανα ακριβείς μετρήσεις.
Καμιά ιδέα για το ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα?
Ευχαριστώ.
-
Αν μείνει το ψυγείο στην κατάσταση του alarm σταματάει φυσικά να βγάζει ψύξη και μετά απο μερικές ώρες ξεκινάει να δουλεύει πάλι...
Μέχρι να ξαναχτυπήσει το alarm.
-
Αλλάχτηκε ο αισθητήρας πάνω στο στοιχείο αλλά τζίφος.
Έτσι πως το κατάλαβα το ψυγείο ξεκινάει, πιάνει ψύξη, σταματάει αλλά δεν ξανά ξεκινάει
παρά μόνο όταν η θερμοκρασία ανέβει πάρα πολύ ή αν βγεί και ξανά μπεί στη πρίζα.
Αλλάζουμε και τους υπόλοιπους αισθητήρες ή είναι πλακέτα?
Καμιά ιδέα?
Ο τεχνικός που έκανε μέχρι τώρα την επισκευή είναι απο το επίσημο σέρβις της Bauknecht-Whirlpool εδώ Θεσσαλονίκη.
Είπε επίσης οτι στο χώρο του ψυγείου έχει άλλους δύο αισθητήρες.
Αλλάζουμε αβέρτα πράματα μέχρι να βρούμε τι είναι ?
-
Σε παρόμοια περίπτωση με ένα μοντέλο της Pitsos είχαν πρόβλημα οι πυκνωτές στην πλακέτα.Για δες μήπως είναι παρόμοια περίπτωση
-
Δημήτρη ευχαριστώ.
Ο τεχνικός σήμερα άλλαξε θέση τον αισθητήρα και το έβαλε στη συντήρηση.
Αν δεν είναι και αυτό τότε μάλλον μιλάμε για πλακέτα η οποία δεν υπάρχει πλέον στο εμπόριο.
Με οπτικό έλεγχο δεν φαίνεται κάτι στη πλακέτα.
Αν και αυτό που έκανε σήμερα δεν αποδώσει θα ψάξω να βρω κάποιον ηλεκτρονικό να ελέγξει τη πλακέτα...
-
Έχει κάποιος να προτείνει ηλεκτρονικό στη Θεσσαλονίκη να του δώσω να ελέγξει τη πλακέτα;
-
4 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 44779Συνημμένο Αρχείο 44780Συνημμένο Αρχείο 44781Συνημμένο Αρχείο 44782
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες.
Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, εκτός απο π.μ και στο έξι εννιά 44 792 768
Ή να μου στείλει σε π.μ. το τηλ. και να τον πάρω εγώ.
-
Η αντίσταση απόψυξης πάνω στην εβαπορέτα εντάξει?
-
Δεν την έχω ελέγξει μόνη της αλλά το ψυγείο δεν έπιανε πάγο στην εβαπορέτα, ήταν το πρώτο που έψαξα όταν άρχισε να μη δουλεύει.
Ακόμη και τώρα κύκλο απόψυξης κάνει γιατί ακούγετε την ώρα τις απόψυξης.
-
Καλησπέρα και
Χριστός Ανέστη!
Το πρόβλημα τελικά ήταν στη πλακέτα.
Τη έβγαλα και τη έστειλα στο http://www.episkevh-plaketas.gr/
Μεγάλη Τρίτη τη έστειλα (απο Θεσσαλονίκη - Αθήνα) και Μεγάλη Παρασκευή την ξανα έβαλα στο ψυγείο.
Απο τότε το εργαλείο δουλεύει άψογα (εδώ και δέκα μέρες δηλαδή).
Μακάρι να κρατήσει.
Απ' οτι μου είπαν και τα παιδιά απο εκεί (πολύ εξυπηρετικοί) είχε πρόβλημα στο κύκλωμα της τροφοδοσίας της και αλλάξανε και κάποιους πυκνωτές.