-
Επιτηρητής αντλίας 220V
Καλή Χρονιά.
Προτείνει κάποιος κάποιο τρόπο να ξέρω ότι μία αντλία μεταβαλλόμενων στροφών λειτουργεί;
Είναι σε έναν χώρο με πολύ φασαρία και vibration και δεν έχω πρόσβαση στον άξονα.
Λέω απλά να βάλω ένα επιτηρητή έντασης με ένα buzzer για alarm με την προϋπόθεση ότι η αντλία τραβάει κάτω από 15Α
-
Το καλυτερο ειναι να βαλεις να μετραει πιεση του νερου.
-
Εναλλακτικά θα πρότεινα ένα αμπερόμετρο στη γραμμή της αντλίας, το θεωρώ πιο "ακριβές" από ένα μανόμετρο
-
Μπορείς να βάλεις θερμικό που θα ρυθμίσεις το ρεύμα για τη δουλειά αυτή με μια extra NO επαφή. Στην extra επαφή συνδέεις το buzzer για να σφυράει όταν το θερμικό ανοίξει.
-
Αν η αντλία είναι για άντληση νερών τότε ένα πιεσοστάτη ή ροόμετρο με μαγνητική επαφή και κατάλληλο ηλεκτρονικό κύκλωμα.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Η αντλία κινεί λάδι σε κλειστό κύκλωμα - και αλλάζει την πίεση (στροφές) ανάλογα με την περίπτωση.
Δουλεύει χρόνια με τις σχετικές συντηρήσεις ανά εξάμηνο αλλά δεν έχει κανένα τρόπο να δεις ότι λειτουργεί. Θέλουν μια ένδειξη / alarm αν κάτι δεν πάει καλά.
Θερμικό έχει, της ABB (MS325 - 690V - 20A) αλλά δεν έχει κάποια επαφή ελέγχου. Το πιο απλό είναι να βάλω στη έξοδο του θερμικού ένα ρελέ και να οδηγήσω την σειρήνα.
Το θέμα είναι ότι έχει τύχει περίπτωση να πάψει να λειτουργεί η αντλία χωρίς να πέσει το θερμικό.
Για αυτό έλεγα να βάλω έναν επιτηρητή έντασης αλλά ποιόν;
-
Λόγω ότι είναι μεταβλητών στροφών ,δεν έχεις μόνο το θερμικό σαν σφάλμα.την τάση στην αντλία δεν την έχεις σταθερή,ούτε και την συχνότητα οπότε τα ρελέ τα ξεχνάμε.η θα χρησιμοποιήσεις ψυχρή επαφή του ρυθμιστή στροφών η μηχανική επαφή από την αντλία.
Η καλύτερη λύση είναι μηχανική επαφή.μια βαλβίδα που θα αλλάζει κατάσταση στα 0,5 ,10, 50 bar .
-
Φτερωτη ψυξης στο πισω μερος της αντλιας υπαρχει; ειναι προσβασιμη;
-
Στο ρυθμιστή στροφών δεν έχω πρόσβαση. Κάποιο inverter θα είχε έξοδο alarm...
Φτερωτή υπάρχει. Να βάλω μετρητή παλμών π.χ. με έναν μαγνήτη πάνω στη φτερωτή; Θα θέλει "πατέντα" αλλά είναι εφικτό.
-