-
Θερμοκρασία φούρνου aeg
Γεια σας.Εχω το εξής πρόβλημα με εντοιχιζόμενο φούρνο AEG .Απ την στιγμή που του δώσω κάποια θερμοκρασία το λαμπάκι της προθέρμανσης ενώ κανονικα έσβηνε μετά από κάποια ώρα, τώρα μένει μόνιμα αναμμενο με αποτέλεσμα να καίει τα φαγητά.Παρακαλω ας μου δώσει κάποιος τα φώτα του.
-
Μην τον ξανανάψεις μέχρι να τον επισκευάσεις, μην πάρεις καμιά φωτιά!
Χρειάζεται αντικατάσταση του θερμοστάτη.
Είναι ουσιαστικά ένα "θερμόμετρο" εντός του θαλάμου ψησίματος, όταν ο θάλαμος φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία κόβει το ρεύμα στην αντίσταση. Στο φούρνο της μητέρας μου τον άλλαξα μόνος μου σε 1 ώρα και το κόστος ήταν μηδαμινό, αλλά επειδή χρειάζεται λύσιμο όλο το πάνω μέρος του φούρνου (τουλάχιστον στο φούρνο της μανας μου ετσι ήταν) πρέπει να πιάνουν κάπως τα χέρια σου. Διαφορετικά σκας το 60άρι (minimum φαντάζομαι) στον τεχνικό και καθάρισες.
-
-
Για την εύρεση του σωστού θερμοστάτη όμως χρειάζεται το E-NR του φούρνου.Ψάξε πάνω στο καρτελάκι με τα στοιχεία και βάλτο.
-
Τον έχω βγάλει για να τον δείξω στο κατάστημα.Ευχαριστω για την βοήθεια.😉
-
Δεκτόν,αλλα αυτός ο κωδικός είναι για το συγκεκριμένο φούρνο και θα τον χρειαστούν.Καλό είναι να τους τον πας για να μη σε φέρουν λάθος θερμοστάτη και έχεις άλλα θέματα μετά.Δεν είναι όλοι οι θερμοστάτες ίδιοι.