-
Pitsos κλιματιστικο
Καλησπερα.Κλιματιστικο 12αρι pitsos μετα απο μερικες ωρες λειτουργιας σταματαει και εμφανιζει στην οθονη κωδικο βλαβης EC.Το εψαξα και βρηκα οτι η βλαβη αυτη ειναι απο διαρροη ψυκτικου υγρου.Το μηχανημα ειναι καινουργιο[1,5χρονων]και εχει δουλεψει ελαχιστες ωρες.Διαρροη απο που μπορει να εχει;Γνωριζει καποιος;
-
Από τα ρακόρ συνδέσεων εσωτερικής / εξωτερικής μονάδας . Αν είναι στην εγγύηση να ζητήσεις να το φτιάξουν.
-
Αυτο υποψιαζομαι και εγω,καποιο-οια απο τα ρακορ θελουνε σφιξιμο η ακομα και αλλαγη.Κατα τ'αλλα δεν νομιζω να υπαρχει βλαβη στην εξωτερικη μοναδα.Το μηχανημα ειναι καινουργιο και αδουλευτο
-
Πάντως 5 κλιματιστικά μέχρι τώρα πέρασα (πατρικό / και στην οικία μου / και σε γνωστούς φίλους ) κανένα από αυτά δεν τόλμησε να χάσει υγρά . Και να σκεφτείς δεν είναι το αντικείμενο μου !
Αυτό του πατρικού μετράει 26 χρόνια / της οικίας μου 13 / ...... όταν βλέπω πέρα δώθε διαρροές σε 1 χρόνο σκέφτομαι και λέω πόσα γαλαζοβράκια κυκλοφορούν εκεί έξω .
-
Θα δειξει εντος λιγων ημερων τι μπορει να ειναι
-
Καλησπερα.Τελικα η διαρροη ητανε στο ρακορ της βαλβιδας του εξωτερικου μηχανηματος στην εκχυλωση.Ειχε απο την αρχικη εγκατασταση ενα γρεζι[!]επανω στην εκχυλωση.Καλα ειναι δυνατον απο εκει να εχανε απειροελαχιστα σταδιακα το ψυκτικο;
-
Γιατί σου φαίνεται περίεργο? υπάρχουν να σκεφτείς και ανιχνευτικά διαρροών που εξετάζουν διαρροές όπως λένε 2gr / έτος .
Δεδομένου ότι ένα κλιματιστικό παίρνει κοντά στο μισό κιλό δεν το λες και απειροελάχιστα για 1,5 έτος .