-
3 Συνημμένο(α)
turbo-x 19 φωτισμος
Γεια σας παιδιά.
Έχω μια turbo-x 19αρα οθόνη που δεν γράφει μοντέλο παρά μόνο serial .
Έχει πρόβλημα στο φωτισμό και μετά από έλεγχο είδα ότι φταίει ο ένας μετασχηματιστής του inverter.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω. Έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω έναν? Η αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τον αντικαταστήσω με κάποιον άλλο.
Συνημμένο Αρχείο 43450Συνημμένο Αρχείο 43451Συνημμένο Αρχείο 43452
-
Έψαξα με τον κωδικό που γράφει πάνω ο μ/τα αλλά τίποτα
30058444 LSE C23A H
-
Μετετρεψε τη σε led. Με μια αυτοκολλητη λεντοταινια δυνατη 6500κ (ψυχρο λευκο) αντικαθιστας τις ccfl λαμπες και με ενα led driver 12 βολτ στα σωστα αμπερ θα δουλεψει τζιτζι. Για να αναβοσβηνεις το σετ αυτο ,του δινεις ρευμα με ρελε 5 η 12 βολτ που θα βρεις καπου στο smps η στην κεντρικη πλακετα. Το'χω κανει με μια 26αρα samsung ,δουλεψε μια χαρα και ειχε και πλακα.......
-
Σιγουρα φταιει ο μετασχηματιστης;Εχω φτιαξει αρκετες αλλα ακομη καμμενος δεν μου εχει τυχει..
-
έχω κάνει όλες τις απαραίτητες δοκιμές, στο ένα κανάλι δεν άναβε τίποτα.
Μετρήσεις σε τάσεις εξόδου δεν έκανα γιατί δεν προλαβαίνω κλείνει αμέσως.
Ξεκινώντας τον έλεγχο από την έξοδο προς τα πίσω είδα ότι νεκρός ο μετασχηματιστής στο δευτερεύων, καμία μέτρηση.
Για μετατροπή σε led θα το αφήσω σαν έσχατη λύση.
-
-
φιλε βασιλη τις λαμπες τις τσεκαρες οτι δουλευουν?Το οτι δεν εχεις φωτισμο μπορει να ειναι αποτελεσμα πολλων αιτιων.Επειδη εχω επισκευασει εκατονταδες οθονες πρεπει να αποκλεισεις πρωτα ολα τα αλλα ενδεχομενα και μετα να πας στον μ/τ. στο λεω γιατι και εγω στις αρχες παραγγελνα μ/τ και τελικα το προβλημα ηταν αλλου.Περιεγραψε ακριβως το προβλημα για να σε βοηθησουμε.Ο φωτισμος αναβει στιγμιαια για καποια δευτερολεπτα και μετα κλεινει η ειναι απο την αρχη σβηστος? Εχεις καποιο spare inverter να δοκιμασεις τις λαμπες η καποια αλλη λαμπα ?Τους πυκνωτες τους εχεις αντικαταστησει? Συνηθως καποια λαμπα δημιουργει το προβλημα και μπαινει σε protection mode.Ανεβασε φωτο την πλακετα και απο τις δυο οψης σε καλη αναλυση .
-
Λοιπόν.
Η οθόνη άναβε στιγμιαία, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες έλυσα και έβγαλα τις λάμπες.
Τις σύνδεσα στο inverter και το έβαλα στην πρίζα, οι λάμπες στο ένα κανάλι άναψαν για 2 δευτερόλεπτα και μετά έσβησαν. Το άλλο κανάλι νεκρό, άλλαξα τις λάμπες από το ένα κανάλι στο άλλο και ξανά δοκιμή. Πάλι το ίδιο κανάλι νεκρό, που μαρτυρά προβληματικό κανάλι. Δοκίμασα και άλλες λάμπες, τα ίδια.
Ξεκίνησα να κάνω μετρήσεις και στο προβληματικό κανάλι καμία μέτρηση στο δευτερεύων ενώ στο καλό κανάλι μέτρησα 500 κάτι ωμ.
Επιτόπου τον ξηλώνω και τον μετρώ εκτός πλακέτας , και πάλι στο δευτερεύων τίποτα.
Συμπεραίνουμε ότι κάπου έχει κοπεί το σύρμα στο δευτερεύων.
Αν έχω κάπου λάθος η παράληψη μου λέτε.
-
-
Είναι κρίμα να μην φτιαχτεί επειδή δεν βρίσκω μετασχηματιστή.
Φαντάζομαι να αλλαχτεί με κάποιο παρόμοιο δεν παίζει ακόμα και αν αλλάξω και τους δυο.
Η ιδέα του Γρηγόρη στο #6 είναι καλή, να δώσω από ένα μικρό τροφοδοτικακι αλλά πώς θα βρω το ON και το ADJ στην πλακέτα της οθόνης? Δεν γράφει τίποτα και για σχηματικό ούτε λόγος.