-
Philips 32PF5331
Καλησπέρα,
έχω μια τηλεόραση plasma 32PF5331. Το Led του standby(κόκκινο) ανάβει κανονικά και όταν πατάω το κουμπί να ανάψει δεν ανάβει τπτ, ούτε το led γίνεται πράσινο.
Τσέκαρα τις τάσεις στο τροφοδοτικό και στο pin9(Power_Down) δίνει μονίμως 1.5V. Ενώ σύμφωνα με το service manual θα έπρεπε να δίνει τιμές Low και High.
Όταν αποσυνδέω την πλακέτα της τηλεόρασης και δίνω 3.3V στο pin10(STANDBY) ανάβει κανονικά τις λάμπες και δίνει κανονικά όλες τις τάσεις στο βύσμα x200 του τροφοδοτικού.
Οπότε υπέθεσα ότι φταίει η πλακέτα της TV και την αντικατέστησα με μια άλλη, αλλά και με αυτήν συμβαίνει το ίδιο πράγμα.
Δεν υπάρχει κανένας σκασμένος πυκνωτής, τσέκαρα και τις διόδους, όλα κομπλέ.
Πολλοί βλέπω αναφέρεστε σε ψυχρές κολλήσεις. Πως μπορώ να διακρίνω τις ψυχρές κολλήσεις?
Οποιοδήποτε ιδέα-συμβουλή είναι αποδεκτή.
Ευχαριστώ
Επίσης να αναφέρω ότι η πλακέτα τροφοδοσίας είναι η plcd190p1.
-
καλησπερα ριξε μια ματια στο T CON.
-
καλησπερα,
Tcon εννοεις την πλακετα της τηλεορασης που αναφερω στο πρωτο ποστ προφανως.
Ε, την εχω αντικαταστησει με μια ολοιδια που πηρα απο ebay και κανει ακριβως το ιδιο πραγμα...
επισης τεσταρα και τα mosfet και αυτα ειναι κομπλε.
δε ξερω τι αλλο να κανω...
-
Εχει ακομα μια πλακετα μικρη ψαξε δεν ειναι της τροφοδοσιας εχει ακομα μια.Βαλε στο google tcon 32PG5331philips να δεις περιπου πως ειναι.
-
λοιπον αυτες που βλεπω και βρηκα στο google ειναι 4 πλακετες,
-τροφοδοσιας
-mainboard
-IR για το τηλεκοντρολ
-για τα κουμπια στο πλαι
δε βρηκα καποια αλλη.....
-
ακυρο το τελευταιο ποστ, βρηκα την Tcon.(χωμενη βαθια ηταν)
αν δε κανω λαθος ειναι για την αναπαραγωγη εικονας.
εγω ομως δεν εχω καν τασεις για να λειτουργησει η τηλεοραση. Δεν αναβει ουτε το led λειτουργιας(πρασινο)
οποτε πως μπορει να φταιει η tcon??
αν αποσυνδεσω την tcon παλι δεν λειτουργει η TV...
-
βγαλε μια καλη φωτο το tcon
-
2 Συνημμένο(α)
-
λοιπον...μετα απο 2 μηνες λεω να ξανασχοληθω λιγο ακομα με την τηλεοραση
εχω αλλαξει τροφοδοτικο και t-con και το προβλημα παραμενει, το ιδιο ακριβως προβλημα
τι αλλο μπορω να κανω? μονο το πανελ εμεινε να αλλαξω...
καμμια νεα ιδεα;
-
Καλημερα , βαλτα ολα στην θεση τους αναψε την να παει st by και δωσε εντολη απο το r/c να δεις ανα θα αναψει.τα λεμε.