Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν ανοιγει καθολου.Αλλαξα ολους τους πυκνωτες στο τροφοδοτικο αλλα τιποτα.Εντωμεταξυ δεν αναβει και το ενδεικτικο LED μπροστα.Και συνδεοντας την σαν δευτερη στον υπολογιστη την βλεπει το συστημα.Καμια ιδεα κανεις??
Printable View
Εχω την παραπανω οθονη η οποια δεν ανοιγει καθολου.Αλλαξα ολους τους πυκνωτες στο τροφοδοτικο αλλα τιποτα.Εντωμεταξυ δεν αναβει και το ενδεικτικο LED μπροστα.Και συνδεοντας την σαν δευτερη στον υπολογιστη την βλεπει το συστημα.Καμια ιδεα κανεις??
τάσεις μέτρησες ?
είδες κανένα πυκνωτή φουσκωμένο ?
Τασεις οχι ουτε πυκνωτης φουσκωμενος τους αλλαξα προληπτικα.....
Μια φωτογραφια της πλακετας τροφοδοτικου θα βοηθουσε.να υποθεσω ασφαλειες κ.λπ.εχεις τσεκαρει...
Συμφωνώ με το Γιώργο. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Ασφάλεια και τάσεις εξόδου. Τσέκαρε αυτά πρώτα. Για να είναι τελείως νεκρή η οθόνη πιθανότατα να τα έχει παίξει κάποιο τρανζίστορ το οποίο να σου έκαψε και την ασφάλεια..
Το τροφοδοτικο ειναι αυτο Συνημμένο Αρχείο 40563 οντως στην εξοδο δεν εχω καμια ταση.Οι Ημιαγωγοι ειναι αυτοι στην φωτο.Οσο για ασφαλεια ενοειτε ειναι το πρωτο που κοιταμαι.
Ταση μεχρι τον πυκνωτη εισοδου εχω.Πρεπει να ελενξω πρωτα το μεγαλο θυριστορ.
Καλά το πας. Τσέκαρε έναν - έναν τις διόδους σου και τα θυρίστορ. Κάποιο ή κάποια διακοπτικό εξάρτημα έχει τινάξει τα πέταλα και γι' αυτό δεν έχεις έξοδο στο δευτερεύον.
Το μικρο θυριστορ ειναι καμενο αλλα στο κατω μερος της πλακετας εχει καποια ολοκληρωμενα που δυσκολευουν λιγο την υποθεση Συνημμένο Αρχείο 40564
Άλλαξε το θυρίστορ και ελέγχεις ξανά την οθόνη. Τα ολοκληρωμένα όχι ότι δεν χαλάνε αλλά αρπάζουν λίγο πιο σπάνια γιατί έχουν περισσότερες προστασίες. Ελπίζω να μην σου έχει αρπάξει κάποιο απ' αυτά.
Το θυριστορ ειναι το MCR 100-6 αλλα εδω δεν μπορω να το βρω.Ξερει κανεις καποιο αντιστοιχο να το ψαξω?????