-
1 Συνημμένο(α)
philips 14pt1353/58
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39868&stc=1η παραπάνω τηλεόραση σταμάτησε να λειτουργεί ξαφνικά , ανοίγοντας είδα καμένο τον πυκνωτή 3 , ελέγχοντας και τα υπόλοιπα τριγύρω ήταν επίσης καμένα το 1 , 2 , 4 , 5
μετά τις αλλαγές η τηλεόραση λειτουργεί άλλα η οθόνη τρέμει και παραμορφώνει κάτω δεξιά , μπορεί κάποιος να βοηθήσει που αλλού να κοιτάξω ;
το 6 αν και αναφέρεται στο μανουαλ ως αντίσταση 1κ2 φαίνεται να είναι δίοδος η κάτι άλλο , μπορεί κάποιος να διευκρινίσει τι είναι γιατι κι αυτό δεν φαίνεται να λειτουργει
ευχαριστω
-
Φίλε μου το 6 που αναφέρεις είναι δίοδος. Τώρα δεν φαίνεται καλά αν είναι απλή ή zener. Πρέπει να δείς το ηλεκτρονικό σχέδιο για σίγουρα. Έτσι όπως το βλέπω πιστεύω ότι είναι απλό διοδάκι 1Ν4148.
-
φίλε Δημήτρη το σχέδιο τπ δείχνει αντίσταση 1κ2 (φαινεται και στο τυπωμένο στην πλακέτα με το σύμβολο της αντίστασης 3507 ) αλλά στην πλακέτα είναι δίοδος η κάτι άλλο ; εκεινο που παρατηρησα ειναι οτι εχει χρωματικό κώδικα στο σωμα της ασπρο , μαυρο ,κοκκινο
-
Όπως είπε κι ο Δημήτρης είναι διοδάκι και μάλλον για απλό το κόβω όχι Zener.
-
κι εμενα ετσι μου φαινεται αλλα δεν ειμαι σιγουρος
-
Μπορείς να το μετρήσεις με ένα πολύμετρο πολύ εύκολα αν είναι ΟΚ ή όχι. Τα περισσότερα πολύμετρα για να μην πω όλα έχουν επιλογή μέτρησης διόδου.
-
μετρηθηκε και ειναι νεκρο δεν περναει ρευμα
-
-
σαν διοδο και ορθα και αντιστροφα και σαν αντισταση αλλα τπτ
-
οκ
αλλαξε τοτε αυτην και βλεπεις