Απορία για ιδιοκατασκευή ηλιακού θερμοσίφωνα
Θέλω να μάθω αν μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου σύστημα για θέρμανση νερού από τον ήλιο, χρησιμοποιώντας ως δεξαμενή τον υπάρχοντα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Δηλαδή, να φτιάξω/συνδέσω έναν ηλιακό συλλέκτη -που θα βρίσκεται στο μπαλκόνι- με την είσοδο/έξοδο του θερμοσίφωνα, και στο δίκτυο.
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν γίνεται, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνδέσω τον συλλέκτη με τον θερμοσίφωνα. Ο θερμοσίφωνας βρίσκεται στο πατάρι, ο συλλέκτης θα βρίσκεται στο μπαλκόνι στο πάτωμα. Φαντάζομαι οτι θα χρειαστεί ένας κυκλοφορητής γιατί οι σωλήνες θα είναι αρκετά μέτρα, παρεμβάλλεται η κουζίνα (θα πρέπει να τρυπήσω 2 τοίχους και σχεδόν όλα τα ντουλάπια της κουζίνας). Αφού ο θερμοσίφωνας έχει μόνο μια είσοδο και μία έξοδο, υποθέτω ότι ο μόνος τρόπος σύνδεσης είναι να έχω 2 κυκλώματα που θα αλλάζω με βάνες: ένα για τον θερμοσίφωνα στην κανονική υδραυλική εγκατάσταση (όπου δεν θα πειραχτεί τίποτα) και ένα μεταξύ θερμοσίφωνα και συλλέκτη (θα ανοίγω για να ζεσταθεί το νερό).
Τι λέτε; Είναι εφικτό;...
Ξέρω ότι κανονικά θα έπρεπε να αγοράσω ένα δοχείο/θερμοσίφωνα με 2 εισόδους και 2 εξόδους. Ίσως το κάνω, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αν η απόδοση του όλου συστήματος είναι αξιόλογη (ΟΚ, αυτό δεν έχω τρόπο να το υπολογίσω, οπότε θα πειραματιστώ)