Με Συγχαρητήρια για άψογη Συνεργασία!
Φίλε Θανάση Πολλή Καλημέρα σου!:biggrin:
Σε παρακαλώ, κάνε έναν κόπο: Αποσύνδεσε και τον σκληρό δίσκο και κάνε μιαν επανεκκίνηση.
Θεωρητικά, πρέπει να ξεκινήσει κανονικά, και αφού ελέγξει/επαληθεύσει όποιο καμμάτι/συσκευή υλικού βρει, θα σου επιστρέψει το μήνυμα: "No system disk or disk error" (επειδή δεν βρίσκει -προφανώς- κάποιον σκληρό, ή/και cd-drive με δίσκο λειτουργικού).
1) Χωρίς φόβο και πάθος, εκεί, τον σβήνεις.
2) Συνδέεις πρώτα το cd-drive, και επανεκκίνηση......
Τώρα θα πρέπει να δεις στην οθόνη και αποτέλεσμα από τον έλεγχο του cd-drive.
Ξανά σβήσιμο!
3) Συνδέεις τώρα τον σκληρό, και κάνεις πάλι επανεκκίνηση, πιέζοντας όμως το πλήκτρο, που σου υποδεικνύεται, για να μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS.
4) Εκεί θα ψάξεις να βρείς κάτι σχετικό με 'Boot Priority'.
5) Στο 'Boot Priority' θα πρέπει να βρεις -φυσιολογικά-, ως επιλογές τον σκληρό σου (αν και εφόσον τον έχει αναγνωρίσει) και το cd-drive.
6) Επιλέγεις ως πρώτη 'συσκευή Boot' το cd-drive και (φυσικά-κανονικά) θα πρέπει να σου εμφανιστεί ως δεύτερη εναλλακτική 'συσκευή Boot' ο σκληρός σου.
Αν όλα -μέχρις εδώ- είναι όπως σου γράφω στα (θεωρητικά/φυσιολογικά/κανονικά), τότε πάμε πολύ καλά!
7) Αφού κάνεις τις ρυθμίσεις, που σου γράφω, στο BIOS, πιέζεις το πλήκτρο F10 (στις πλείστες των περιπτώσεων που έχω βρει, είναι το πλήκτρο εξόδου από τις ρυθμίσεις του BIOS). Από τις επιλογές που σου παρουσιάζονται, επιλέγεις 'SAVE and EXIT'-->ENTER και 'χαιρετίσματα':biggrin:.
....Ξεκινάει άλλη μία επανεκκίνηση....
8 ) Την αφήνεις να εξελιχθεί, ώστε να δεις αν επανήλθε η κανονική λειτουργία του PC σου.
9) Αν δεν επανήλθε, τότε βάζεις το CD των XP σου στο cd-drive, και ξανά επανεκκίνηση
Φυσιολογικά θα πρέπει να σου ζητήσει 'Press any key to start from cd' (Πίεσε κάποιο πλήκτρο, ώστε να ξεκινήσει από το cd), ενώ ταυτόχρονα θα σου βγάλει κάποια αντίστροφη μέτρηση προσθέτοντας τελίτσες, ή κάτι παρόμοιο.
10) Πιέζεις το πλήκτρο 'Space' (το πιο εύκολο), και -πάλι φυσιολογικά- θα πρέπει να ξεκινήσει να διαβάζει το Cd των Windows XP σου. Κατόπιν θα ξεκινήσει βήμα προς βήμα διαδικασία επανεγκατάστασης των Windows XP σου.
11) Στην πρώτη ευκαιρία/μήνυμα γράψε του να μην συνεχίσει, οπότε θα διακοπεί η διαδικασία.
12) Άσε το cd μέσα στο drive και σβήσε το PC, χωρίς άλλην επανεκκίνηση.
Δεν θα προχωρήσω άλλο, επειδή -ήδη- σου έχω 'βάλει πολλά για διάβασμα'.:biggrin:
Κάνε/έλεγξε όσα σου έγραψα μέχρις εδώ... Γράψε μου/μας αν πήγαν όλα καλά!
Αν δεν πήγαν, Τι -ακριβώς- συνέβη; (μήνυμα σφάλματος, πιθανή δυσλειτουργία, οτιδήποτε)
Τρελλαμένο Υστερόγραφο........
Καλά δεν παίζεσαι! Από τις περιπτώσεις τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με φωτογραφία του προβλήματος στην οθόνη!!!
Ουάουουου!!!! (όπως θα έλεγε και κάποιος 'γνωστός' μας):001_tt2:.
Τώρα την είδα τη φωτό, και έπαθα 'ζημιά'.....:w00t: (Είπαμε του τρελού να 'παίξει' κι έκατσε και ξεπατώθηκε! Χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε)
Η φωτό μας δείχνει -με τη μία- ότι το BIOS αναγνωρίζει τόσο τον WDC σκληρό σου, όσο και το SONY DVD-drive σου.
Επίσης μας λέει -σαφέστατα-, ότι -όντως- πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο 'del', για να μπεις στις ρυθμίσεις του BIOS.
Οπότε.... Σε όσα σου έγραψα πριν, στο (3) παρεμβάλλονται τα εξής:
3) Συνδέεις τώρα τον σκληρό...(Αν σου είναι εύκολο, σύνδεσέ τον ως 'Master' στο 'IDE Channel 1'! ) Ίσως το γεγονός (ότι είναι συνδεδεμένος στο Channel 2) να παίζει κάποιον ρόλο, ώστε το BIOS να μην τον 'βλέπει' ως συσκευή Boot. ..... Συνεχίζει κανονικά μέχρι και το (12).
Τα στοιχεία κι οι πληροφορίες, που δίνεις, τα θεωρώ από φοβερά έως unpisteftable!!
Οφείλω να σε συγχαρώ, καθώς οι μέχρι τώρα πληροφορίες, που μου έγραψες, ήταν άψογα κατατοπιστικότατες και πέρα ως πέρα διαφωτιστικές!
Γι' αυτό και με καθοδήγησες -κανονικότατα-, ώστε να σου προτείνω κι εγώ (με τη σειρά μου) τα όσα σου γράφω!
Περιμένω/περιμένουμε οπωσδήποτε νεότερά σου!