BRANDT BFV 1508 - Αδυναμία στυψίματος- μη διακοπή νερού σε πλύση
Καλησπέρα σας, είμαι κάτοχος του πλυντηρίου θέματος και όπως αναφέρω και στον τίτλο, έχω πρόβλημα στο στύψιμο και στη μη διακοπή του νερού. Η ιστορία έχει ως εξής:
Πριν ένα έτος περίπου το πλυντήριο δεν έστυβε σε κάθε πλύση, όποτε έπρεπε να επανέρχομαι στο πρόγραμμα στυψίματος όπου και έστυβε μετά την 2η , 3η προσπάθεια.
Άνοιξα το άνω καπάκι, καθάρισα τον επιλογέα στροφών, κούνησα και λίγο τις καλωδιώσεις που καταλήγουν στην πλακέτα και το πλυντήριο δούλευε για κάνα εξάμηνο καλά. Επανέλαβα πάλι την διαδικασία μετά την παρέλευση εξαμήνου, και όλα καλά. (θεωρώ και στις δυο περιπτώσεις τυχαίο γεγονός).
Πριν λίγο καιρό, εκτός από το πρόβλημα του στυψίματος που επανεμφανίστηκε χωρίς να πετυχαίνουν οι αλχημείες μου, κατά την διάρκεια παροχής του νερού διαπίστωνα το νερό να σταματάει γεμίζοντας τον κάδο κατά τα 3/4, μέχρι που κάποια στιγμή, στην διάρκεια ξεβγάλματος μου πέταξε νερά έξω από δοχείο απορρυπαντικών και μου έριξε τον ρελέ.
Έριξα μια ματιά την πλακέτα, διαπίστωσα κάποιες καμένες διαδρομές. Κόλλησα τις διαδρομές, και το πλυντήριο άρχισε ξανά να λειτουργεί κάνοντας τα προγράμματα με τα αρχικά προβλήματα (στύψιμο - νερό). Έκανα τις κάτωθι ενέργειες με την ακόλουθη σειρά:
· Άνοιξα τον χρονοδιακόπτη και έλεγξα τις πλακέτες μήπως και έχει αρπάξει καμία
· Άλλαξα καρβουνάκια στο μοτέρ, το οποίο το πήγα σε ειδικό, το μέτρησε, όπως επίσης μέτρησε και τον πυκνωτή που βρίσκεται στην αρχική διανομή του ρεύματος χωρίς να βρεθεί κάποιο πρόβλημα
· Καθάρισα το δοχείο που βρίσκεται πίσω από τον κάδο και δίνει εντολή στον πρεσσοστάτη (αρκετή λάσπη)
· Έβγαλα την αντίσταση και έλεγξα για τυχόν βρωμιές που να εμποδίζουν την ροή νερού στο σωληνάκι για τον πρεσσοστάτη.
· Φυσώντας από το σωληνάκι προς τον πρεσσοστάτη οι επαφές δούλευαν κανονικά (δηλαδή έκλεινε η παροχή νερού κοθόλη την διάρκεια φυσήματος.Μόλις σταματούσα το φύσημα το νερό συνέχιζε να τρέχει)
· Αυξομείωνα τις βίδες του πρεσσοστάτη μήπως πετύχω κάτι αλλά τίποτα- τις επανέφερα στις αρχικές ρυθμίσεις.
· Έφερα τεχνικό, του ανέφερα τα ανωτέρω, δεν το έλεγξε, απλά μου είπε οτι εάν αρχικά καθάριζα το δοχείο του πρεσσοστατη θα έστρωνε. τώρα μετά από όσα του έκανα και εξακολουθεί να μην δουλεύει είμαι για άλλο πλυντήριο.
Αυτή την στιγμή για να πλύνει το πλυντήριο, κάνω έναρξη προγράμματος και μόλις θεωρήσω ότι έχει ικανή ποσότητα νερού, αφαιρώ την φύσα ρεύματος του πρεσσοστατη, σταματάει το νερό και κάνει το πρόγραμμα κανονικά χωρίς στύψιμο, βάζοντας και βγάζοντας την φύσα σε κάθε ξέβγαλμα όπου και απαιτείται να μπει νερό στον κάδο.
Παρακαλώ ξέρω ότι ήδη σας κούρασα αλλά όφειλα να σας γράψω όλες τις λεπτομέρειες μιας και θέλω μια τελευταία συμβουλή πριν το πετάξω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.