-
Πρότασης για γείωση
Θέλω να κατασκευάσω μια γείωση. Αρχικά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα ηλεκτρόδιο 1,5μ αλλά με τα άκουσα για κάποιο πιο εξειδικευμένο τρόπο γείωσης με 3 ηλεκτρόδια σε σχήμα Δ ο οποίος έχει καλύτερη πιστότητα..Θέλω τη γνώμη σας ευχαριστώ εκ των πρότερων..
:confused1::confused1::confused1::confused1::wiink :
-
Μπορείς να κατασκευάσεις μία γείωση είτε με ένα ηλεκτρόδιο είτε με τρία όπως λές
Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις την δυνατότητα να την μετρήσεις με κατάλληλο όργανο
Χωρίς αυτό ότι κατασκευή κάνεις μπορεί να είναι από πολύ καλή έως πολύ μέτρια χωρίς εμφανή λόγο
Γιατί θέλεις αυτή τη γείωση ?
-
1 Συνημμένο(α)
Ο πίνακας που θα μπει παίρνει τι 1α φάση από 3φασικι παροχή το κτίσμα στο σημείο δεν έχει θεμελιακή γείωση μιας και είναι αγροτόσπιτο. Ο πίνακας που έφτιαξα έχει ρελε διαφυγής και για αυτό χρειάζομαι τι γείωση http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39144&stc=1
-
Γείωση χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση, όχι λόγω ρελέ διαφυγής!
Επειδή τίθεται θέμα ανθρώπινης ζωής εδώ, καλύτερα φέρε ένα εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο να το κάνει, που και την εμπειρία έχει, και γειωσόμετρο.
Πριν απ'όλα, όμως, ο πίνακας απ'όπου θα τραβήξεις τη φάση, δεν είναι γειωμένος; Αν ναι, πώς, και πόσο μακριά είναι;
-
Ο πινάκας που παίρνω είναι γειωμένος με την(ουδετερογειοση) του 3φασικου
-
φιλε μου επειδη δεν γνωριζεις. καλεσε επαγγελματια ηλεκτρολογο οπου θα σου κανει σωστη και πιστοποιημενη γειωση. εδω δεν ξερεις ποσα ηλεκτροδια να βαλεις και πως να τα βαλεις. πας να παιξεις με πραγματα που ειναι απο την φυση τους επικινδυνα?
-
Μίλησα ήδη με τον ιδικό και θα έρθει να κάνη την τοποθέτηση και να μετρήσει με το όργανο ευχαριστώ για τις συμβουλές σας :001_smile:
-
Παιδιά λίγο άσχετη η ερώτηση μου, μάλλον πρέπει να πάει στο "ηλεκτρονικά", αλλά μια και το έφερε ο λόγος, μπορούμε να κάνουμε θεμελιακή γείωση σε βάση (θεμέλια) για σπίτι που δεν έχουν αρκετό βάθος να φτάσουν κοντά σε έδαφος που να είναι όλο τον χρόνο πολύ υγρό; πχ βάση ραντιέ.
Έχω διαβάσει ότι είναι η καλύτερη γείωση και πλέον θα γίνει υποχρεωτική.
Ευχαριστώ.