-
Διαρροή.
Το πλυντήριο έχει μια διαρροή 80ν,και αν ακουμπήσεις το σώμα το ρεύμα σε χτυπάει.Ανακάλυψα ότι η γείωση δεν έκανε επαφή.Τώρα το ρεύμα διαφεύγει από τη γείωση, και απορώ γιατί αυτό το ρεύμα δε διεγείρει τον ΔΔΔ.Η διαρροή υφίσταται είται το πλυντήριο δουλεύει,είται όχι.Τι μπορεί να προκαλεί τη διαρροή;
-
αν δεν ενεργοποιειται το ρελε δυο ειναι τα σεναρια:
1. το ρελε ειναι χαλασμενο
2. το κυκλωμα σου δεν περναει μεσα απο το ρελε.
υπαρχει και τριτο σεναριο. το να υπαρχει διακοπτης που παρακαμπτει το ρελε. το εχω δει και αυτο δε εγκατασταση που δεν μπορουσε ο ηλεκτρολογος να βρει τι φταιει. ειναι εγκληματικο αλλα γινεται.
οσο για το πλυντηριο πρεπει να επιδιορθωθει η προβληματικη γειωση. κοιταξε για πιθανες οξειδωσεις της γειωσης η χαλαρες βιδες η επαφες. το πιο σωστο οργανο μετρησης της γειωσης ειναι το βολτομετρο AC.
-
Ο ΔΔΔ είναι ΟΚ.Και έχω ελέγξει τον πινακα.Ο ΔΔΔ δεν παρακάμπτεται και το κύκλωμα είναι μέσα.Μια φορά με χτύπησαν τα 230 και ο ΔΔΔ δεν έπεσε παρόλο που δουλεύει μια χαρά.Και με αυτό εννοώ ότι περνάει με επιτυχία το τεστ ουδετέρου-γείωσης,συν ότι αν πατήσω το κουμπί ΤΕΣΤ πέφτει κανονικά.Πολύ περίεργο.
-
με αυτα που λες βλεπω οτι το ρελε δεν δουλευει κανονικα!!!! λες οτι σε χτυπησαν τα 220 και δεν επεσε το ρελε. κανονικα επρεπε να πεσει χωρις δισταγμο! η κατι δεν λες καλα, η κατι δεν ξερεις καλα. οι γνωσεις σου στα ηλεκτρονικα πως ειναι? αν δεν ειναι καλες ασε αυτα τα παιχνιδια για καποιον ειδικοτερο.
-
Πάντως,όταν με χτύπησαν τα 220 φορούσα πλαστικά παπούτσια και πατούσα σε ξύλινο πάγκο.Άκου πως έχει.Ο ξυλουργός που έντυσε το ψυγειο,έκανε και τη σύνδεση!!Τράβηξε καλώδιο από την πρίζα και έκανε τη σύνδεση πάνω στο ψυγείο με ενα αρσενικό και ενα θηλυκό φις.Μόνο που το αρσενικό το έβαλε ως ρευματοδότη.Φαντάζεσαι τι έγινε όταν ανύποπτος το έπιασα.
-
Όσο για τις γνώσεις μου,είναι πολύ καλές.Όταν ηρθε ο ηλεκτρολόγος,του είπαμε για το πρόβλημα και απάντησε ότι δεν είναι καλή η γείωση.Ενώ τωρα που είναι καλή,δεν πέφτει ο ΔΔΔ.
-
Η διαρροή εφόσον υφίσταται και χωρίς να λειτουργεί το πλυντήριο μπορεί να είναι από το αντιπαρασιτικό φίλτρο της συσκευής
Για να πέσει ο διακόπτης ηλ/ξίας πρέπει να έχουμε περισσότερο από 30 ΜΑ διαρροή προς γείωση ,αν είναι λιγότερα , δεν πέφτει ,υποτίθεται πως τώρα το πλυντήριο είναι γειωμένο
Αν δεν είσαι σίγουρος για τη γείωση στο σπίτι πιο καλά να φωνάξεις κάποιον έμπειρο ηλεκτρολόγο να την ελέγξει
-
Αυτο πιστευω κι εγω,οτι ειναι . κατω απο30mA
-
και αφου ολα ειναι καλα κατα τα λεγομενα σου τοτε γιατι δεν πεφτει το ρελε? αν πιασεις την φαση παντως το ρευμα θα ειναι μεγαλυτερο απο 30 mA οποτε και πρεπει να ενεργοποιηθει το ρελε.
-
Αρα τα σκατωσε ο ηλεκτρολογος που τον τοποθετησε.Και στο κατω-κατω,εχω σιχαθεί με ολα τα κινέζικα που μας εχουν κατακλύσει.Τώρα ισχύει η πολιτική: "να χαλάνε για να παίρνουν άλλα".Παλιά τίποτα δε χαλούσε.Ο θερμοσίφωνας π.χ.της γιαγιάς μου λειτουργεί από το 1982και δεν έχει κάψει ούτε αντίσταση.Τελικά,η μετάβαση από τα ηλεκτρικά στα ηλεκτρονικά(και μάλιστα κινέζικα)έκανε τις εταιρίες να θησαυρίσουν,κι εμάς να βλαστημάμε.Τέλος πάντων...βγήκα εκτός θέματος.Οσο για το πλυντήριο,δεν απορώ που έχει διαρροή..ψεύτικο είναι.Δύο φορές έχει καεί η πλακέτα.