-
Car stereo.
Έχω ένα Blaupunkt car stereo,μοντέλο Frankfurt και από τη βιασύνη μου να δω αν λετουργεί,αντί να το συνδέσω με θετικό πόλο και πλαίσιο αυτοκινήτου,το συνδεσα με μετασχηματιστή 11ν,τα ηχεία βούιζαν και σταμάησε.Το άνοιξα,και τίποτα δεν έδειχνε καμμένο.Ξέρει κανείς τι μπορεί να έπαθε;Μπορώ να το φτιάξω;
-
Αυτό λειτουργεί με συνεχές ρεύμα.... εσύ τι του έδωσες? ο μετασχηματιστής σου έχει ανόρθωση ?
-
καλη ορεξη. πας για νεο. με συνεχη ταση το δοκιμασες?
-
Ακούστε τι έγινε σήμερα.Ανακάλυψα δίπλα στο ζευγάρι θετικού - αρνητικού ακροδέκτη (τους σύνδεσα με αυτοκίνητο και δε λειτούργησε) έναν άλλο ακροδέκτη.Τον σύνδεσα με το +, και τον κανονικό αρνητικό με το -και λειτούργησε κανονικα, με ένα ελαφρό βούισμα.Όμως δεν υπακούει στο κόυμπί on-off.Αν το κλείσω,συνεχίζει να παίζει την κασέτα,απλά δε βγάζει ήχο.Τι στο !@#$%&* γίνεται;
-
φιλε μου τα ραδιοφωνα του αυτοκινητου εχουν ενα κοκκινο και ενα κιτρινο καλωδιο . αν δεν δωσεις και στα 2 απο 12βολτ δεν προκειτε να δουλεψει ποτε.. ενωσε λοιπον το κοκκινο και το κιτρινο μαζι στα 12βολτ και το μαυρο στο - και τοτε θα δουλεψει κανονικα ( αν δεν τοθ εχεις κανει καμια ζημια με αυτο που εκανες , αν και δεν καταλαβα τι ακριβως ηταν αυτο
-
Το είχα συνδέσει στην αρχή με το γνωστό λευκό μετασχηματιστή ασφαλείας 11ν για λάμπες ιωδίου.
-
Έχει δύο κίτρινα καλώδια.Πάντως,αν βάλω 12ν στους δύο ακροδέκτες + δουλεύει το ίδιο.Μάλλον δεν έπαθε ζήμιά όλο το μηχάνημα,αλλά το κουτάκι ακροδεκτών του.Παιζει να είναι αυτό;
-
Άνοιξα το κουτάκι από πάνω και είδα ότι έχει ένα πηνιάκι,έναν επίπεδο πυκνωτή και μάλλον έχει και άλλα που δε μπορώ να τα δω εύκολα.