-
Samsung T240HD
Καλησπερα εχω την παραπανω τηλεοραση και εχω το εξης προβλημα οταν την ανοιγω βλεπω εικονα για δυο δευτερολεπτα και μετα χανεται και γινεται μαυρη.
Εψαξα και εδω στο φορουμ αλλα και στο google για το προβλημα αυτο και βρηκα καποιες αιτιες.Οι περισσοτεροι ελεγαν πως φταιει το TM 09180 Inverter Transformer.
Την ανοιξα και ειδα οπτικα τους πυκνωτες και ηταν μια χαρα δεν ειχαν φουσκωσει,βεβαια δεν λεει κατι αυτο αλλα το προσπερνω.Ειδα και αυτο το θεμα οπου αφορα το
ιδιο μοντελο απλα των 20 ιντσων.Αρα μετραω αρχικα τις τασεις στο τροφοδοτικο και αν δω οτι ειναι οπως πρεπει απλα αλλαζω τους πυκνωτες?Εχει κανεις να προσθεσει
κατι αλλο?
-
ωωωωωωραίος ο Θανάσης :psonio:
...πείτε μου όλες τις πιθανές βλάβες που υπάρχουν και μετά θα δω τι θα κάνω και τι θα βρω
Θανάση περιμένουμε να μας πεις ότι την έφτιαξες και πως την έφτιαξες!
-
Φιλε νικο απλα εγραψα τις πιθανες αιτιες που βρηκα στο νετ και ετσι επειδη ειδα οτι τυχαινει να ειχε αυτο το προβλημα και ο συνονοματος ειπα να ξεκινησω με αυτα.
Δεν πιστευω οτι θα την φτιαξω μονος μου μιας και δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις αλλα και εμπειρια αλλα προσπαθω να μαζεψω πληροφοριες και αν δω οτι δεν βγαινει
τοτε ναι θα παει σε ενα πιο εμπειρο ατομο.Δεν ξερω γιατι το πηρες στραβα? :001_smile:
-
Άντε Θανάση καθόλου στραβά
πρώτα κάνεις εσύ τις όποιες προσπάθειες είσαι ικανός να κάνεις και όπου σκαλώσεις τότε σε βοηθάμε
δεν γίνεται να απαντάμε και να ρωτάς αλλά το αντίθετο
άντε περιμένουμε να μας πεις τι βρήκες
:001_rolleyes:
-
-
Απο αθηνα παιζει να βρεθει ο συγκεκριμενος ή μαγαζι που να μπορω να τον παραγγειλω?
-
Δεν γνωριζω εγω το πηρα απο αγγλια
-
-
Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι το ίντερνετ έχει τον Μ/Σ σαν λύση αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι παραπληροφόριση troll
αν ο Μ/Σ είχε το παραμικρό πρόβλημα δεν θα λειτουργούσε ούτε έστω για δύο δευτερόλεπτα
αν το μόνιτορ είναι κάποιας ηλικίας και έχει δουλευτεί το πιο πιθανό είναι να φταίει κάποια λάμπα ή λάμπες (πες μας πόσο παλιό είναι)
προτείνω για αρχή δύο ελέγχους αν θέλεις να ακολουθήσεις τον δικό μου τρόπο
1. μέτρα τις αντιστάσεις R301 και R302 (390Κ) ξεκολλώντας το ένα άκρο τους και δες αν είναι σωστές
2. βραχυκύκλωσε την SMD αντίσταση R247 (330Κ) που πάει στο ποδαράκι 4 του U201
3. ξεκίνα το μόνιτορ
Το κόστος για τον Μ/Σ απ' ότι είδα είναι κοντά στα 17€ και κατά την γνώμη μου θα πετάξεις τα χρήματά σου
Το κόστος για τις 4 λάμπες είναι 45 50€
σκέψου και μας λες
...εσυυυυύ αποφασίζεις
-
Την συγκεκριμενη την εχω σχεδον 4 χρονια,να ρωτησω πηγα να κανω τις μετρησεις που μου ειπες και την R301 την βρηκα την R302 εχω κοιταξει πολλες φορες αλλα δεν την βρηκα επισεις η R247 εχει πανω κωδικο 623 που ειναι 62k και δεν συμπτιπτει με αυτην που λες μηπως παιζει κατι με το τροφοδοτικο μου.
Δυο εικονες απο το τροφοδοτικο:
http://s23.postimg.org/lr8y5rkiv/12022014380.jpg
http://s9.postimg.org/y8ayxnfh7/12022014384.jpg