-
Σκληρός δίσκος λαπτοπ hp
Καλησπέρα! Έχω ενα λαπτοπ hp 6730s. Εβαλα ενα σκληρό δίσκο(χρησιμοποιημενο) απο ένα ίδιο μοντέλο και μου βγάζει ένα μήνυμα που λέει:1720 SMART Hard drive detects imminent failure(falling attribute:C8 και μου λεει να τρέξω ενα τεστ HDD... δεν βρισκει δηλαδή τον σκληρο?? πρεπει να τον κανω φορματ πρωτα? Καμια συμβουλη κάποιος για το τι πρεπει να κανω?? Ευχαριστώ!
-
ο δισκος εχει βλαβη γιοα αυτο και βλεπςι το μυνημα ( SMART Hard drive detects imminent failure)βαλε αλλον και θα παιξει
-
Ο δισκος δεν εχει βλαβη! Οταν τον βαζω στο λαπτοπ απ το οποιο τον εβγαλα δουλευει κανονικα. Γιαυτο λεω μηπως χρειαζεται να κανω κατι ωστε να δουλεψει και στο αλλο.
-
Στο laptop από όπου έβγαλες τον σκληρό, έχεις ενεργοποιήση το SMART;
-
Λογικά ο δίσκος είναι στα τελευταία του. Μπορείς να τρέξε κι ένα διαγνωστικό να δεις τί βγάζει.
-
Τι ειναι το SMART? Δεν έχω κοιταξει για κατι τετοιο οχι. Το διαγνωστικο που τρεχω δεν μου δινει καποια πληροφορια, μου λεει: hard disk test failure, error: unknown failure. ο δισκος δεν εχει καμια βλαβη στο αλλο μηχανημα δουλευει κανονικοτατα!
-
ο δισκος ειναι πιθανοτατα στα τελευταια του λογικα εχει bad sectors . Tρεξε ενα διαγνωστικο . Εγω προτεινω μεσα απο hirens boot cd στα dos programms εχει το vivard.
Tο smart ειναι μια λειτουργια του σκληρου η οποια αναγνωριζει τα read/write failures καθως και τους χρονους προσπελασης απο ενα σκληρο και αναλογως κρινει αν ειναι οκ ή εχει προβληματα. Πιθανων στο αλλο laptop να το εχεις απενεργοποιησει.
Για καθαρα θεμα αρχειου επισυναπτω το link απο την wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.