Πιθανό πρόβλημα στο τροφοδοτικο (lgp42-10tm) της LG 42LD750
Καλησπέρα παιδιά (η και καλημέρα για όσους διαβάζουν το πρωί).
Έχω μια τηλεόραση LG 42LD750 με το εξής πρόβλημα:
Μόλις την ανάψω η οθόνη ενεργοποιείται καθώς επίσης και ο ήχος. Μέσα σε ένα δευτερόλεπτο η οθόνη σβήνει. ένα δευτερόλεπτο αργότερα ανοίγει πάλι και ξανασβήνει. Ο ήχος παίζει κανονικά στο μεταξύ. Αυτό γίνεται 3 φόρες ακριβώς όποτε η τηλεόραση σβήνει οριστικά και το power led αναβοσβήνει κόκκινο.
Αν μέσα στα λίγα δευτερόλεπτα προλάβω να απενεργοποιήσω την οθόνη (δηλαδή να θέσω το power saver σε "απενεργοποίηση της οθόνης") η τηλεόραση παίζει κανονικά (με την εικόνα απενεργοποιημένη δηλαδή δεν σβήνει μόνη της).
Ο παραπάνω λόγος με οδηγεί στο να πιστεύω ότι φταίει το τροφοδοτικό. Μόλις δηλαδή η κατανάλωση υπερβεί ένα όριο κλείνει.
Το τροφοδοτικό της τηλεόρασης είναι το "lgp42-10tm". Απ' οτι διάβασα σε ξενα forums σε παρόμοιες περιπτώσεις συνιστούσαν την αλλαγή πυκνωτή. Η τηλεόραση είναι 2 και κάτι ετών όποτε εκτός εγγύησης, αλλα τοποθετημένη πάντα σε UPS και άνοιγε το πολύ 3 ώρες τη μέρα, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι πως στο καλό κάηκε εξάρτημά της.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
- Έχει κανείς συναντήσει το ίδιο πρόβλημα και αν ναι πως το αντιμετώπισε?
- Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι πρόκειται πράγματι για πυκνωτή και όχι για κάποιο άλλο εξάρτημα?
- Αν δεν καταφέρω να κάνω την επισκευή γνωρίζει κανεις που μπορώ να βρω μια καινούρια η μεταχειρισμένη πλακέτα τροφοδοσίας σε χαμηλή τιμή?
Υ.Γ. Αν και μπορώ να κάνω υποτυπώδεις επισκευές και θα μπορέσω να αλλάξω ηλεκτρονικό εξάρτημα με ευκολία, το να εντοπίσω το πρόβλημα είναι για εμένα αρκετά δύσκολο (εξ 'ου και οι βλακώδεις ερωτήσεις μου :001_tt2:). Μιλώντας με το εξουσιοδοτημένο service της LG ενημερώθηκα (και παράλληλα έπαθα και ένα μικρο εγκεφαλικό) ότι το κόστος αγοράς καινούριου τροφοδοτικού θα στοιχίσει 110 ευρώ και η επισκευή από το ίδιο το service πάνω από 200. Λόγο του ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με το περιεχόμενο του πορτοφολιού μου θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το πρόβλημα μου.