-
next tv 32"
Γεια σας. έχω μια NEXT LCD και ενω ανάβει το stand bay [ κόκκινο ] δεν ανάβει η οθόνη.
Τους πυκνωτες τους άλλαξα στην τροφοδοσία αλλά η τηλεοραση παραμενει σε κατασταση stand-by.
Μετά άλλαξα την πλακέτα ολόκληρη του τροφοδοτικού (για δοκιμή) αλλά τίποτα και πάλι...
δεν ξεκιναει με τιποτα.ειναι σα νεκρή. το μοντελο ειναι A32L71T εάν γνωρίζει κάποιος κάτι να με βοηθήσει. Μπορείτε να μου προτείνετε ενέργειες;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
-
ναι φίλε μου
μην φανταστεις οτι ειμαι ηλεκτρονικος με πτυχίο απλά.... στην πράξη
δούλευα για μια δεκαετία σε μαγαζί με επισκευές τηλεοράσεων που είχε το αφεντικό μου
-
στον πυκνωτή εξoμάλυνσης σου έρχονται γύρω στα 300 V
-
-
η τηλεόραση δεν ξεκινάει παραμένει σε κατάσταση stand-by. δεν μπορώ να την ξεκινήσω με τίποτα
παίδες βοήθεια .......
-
αφού έχεις stby φυσικά και έχεις 300ν,ποιό psu φοράει; έχεις τα 3.3ν και δεν έχεις ή την τάση των 5ν ή την τάση 12ν(24ν), μέτρησες τίποτα τις έχεις τις τάσεις; τα σασί αυτά είναι κινέζικα, νομίζω τις εξυπηρετεί η astra service στο σέρβις, τα κινέζικα είναι στην επισκευή δύσκολα διότι ότι φοράει δεν μπορείς να βρείς αντιστοιχεία
-
2 Συνημμένο(α)
αυτό είναι το τροφοδοτικό της τν μου και αυτά που έχω κυκλωμένα με τον κόκκινο κύκλο τα άλλαξα ( 4 πυκνωτές και μία δίοδο ) αλλά το κακό συνεχίζει. Η μόνη τάση που βγαίνει από το δευτερεύον του τροφοδοτικού είναι τα 5ν. Και σε κατασταση stand by.
Συνημμένο Αρχείο 30730
-
Καλύτερα να απευθυνθεις σε εξιδικευμενο τεχνικο να σου λυσει το προβλημα.
Την διοδο γιατι την άλλαξες? Μετρησες με πολύμετρο και βρήκες οτι ειναι καμένη?
-
Την δίοδο δεν την άλλαξα απλά τη μέτρησα δεν ήταν καμένη μόνο τους 4 πυκνωτές άλλαξα.....
όσο για αυτό το σχόλιο που έκανες : (να απευθυνθεις σε εξιδικευμενο τεχνικο να σου λυσει το προβλημα)
ααα ναι δεν με κόβει καθόλου ...... να είσαι καλά ρε φίλε....