-
3 Συνημμένο(α)
BOSE Acoustimass SE-5
Καλησπερα!!Μιας και εκανα recup τον ενισχυτη και το equalizer ειπα να ανοιξω και το sub των παραπανω ηχειων.Η ερωτηση μου ειναι αξιζει να κανω και εδω recup??Και αν ναι που μπορω να προμηθευτω τετοιους πυκνωτες (nichicon) στην Ελλαδα ωστε να μην βαλω οτι να ναι.Επισεις θελω να ρωτησω αυτα τα γυαλινα που ειναι σαν λαμπες τι ακριβως ειναι και που χρησιμευουν???
Συνημμένο Αρχείο 29588Συνημμένο Αρχείο 29589Συνημμένο Αρχείο 29590
Παραθετω καποιες φωτογραφιες.
-
Φίλε Μιχάλη,στις φωτογραφίες σου έχεις το crossover.Μπορείς να κάνεις recup, όπως λες,αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο πολύ αισθητή, ακουστικά, η διαφορά.Αυτό, δε σημαίνει βέβαια, ότι δεν θα έχει καμία διαφορά.
Μπορείς να αλλάξεις τους ηλεκτρολυτικούς bipolar που έχει το crossover σου με πυκνωτές πολυεστερικούς ΜΚΤ ,αλλά με την ίδια τιμή χωρητικότητας(η τάση μπορεί να είναι ίση ή μεγαλύτερη ), για να μην αλλάξει η συχνότητα διαχωρισμού του φίλτρου.Δεν χρειάζεται να είναι nichicon απαραίτητα.Τα γυάλινα που λες είναι όντως λάμπες και λειτουργούν σαν ένα είδος ασφάλειας .Εν συντομία και πολύ απλά η λειτουργία τους είναι η εξής:όταν η λάμπα φτάσει σε σημείο να ανάψει,λόγω της ισχύος που έχει το σήμα στο μεγάφωνο που προστατέυει,τότε η λάμπα, καταναλώνοντας την ισχύ που χρειάζεται για να ανάψει,κόβει μέρος της ισχύος που πηγαίνει στο μεγάφωνο.Λειτουργεί δηλαδή κατα κάποιο τρόπο σαν ένα πολύ απλό limiter.Όταν τώρα, η ισχύς ανέβει πάνω από μία τιμή, τότε καίγεται η λάμπα,αντί να καεί το μεγάφωνο.Η ισχύς που θα καεί η λάμπα, είναι επιλεγμένη (βάση της τάσης-ισχύος λειτουργίας της λάμπας),από τον κατασκευαστή του ηχείου, λαμβάνωντας ταυτόχρονα υπόψη του και τα χαρακτηριστικά του μεγαφώνου που θέλει να προστατέψει.Να σημειώσω επίσης,ότι, η λάμπα συνδέεται σε σειρά με το μεγάφωνο.
-
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από
mixalis1988
Ναι.Δεν ξέρω όμως τι τιμές θέλεις εσύ ,καθώς δεν τις διακρίνω στους πυκνωτές των φωτογραφιών σου.
-
εχει 4 των 33μf και 2 των 15μf στα 50v.Θα ειναι λιγο δυσκολο να βαλω ΜΚΤ δεν νομιζω να υπαρχει τετοια χωρητικοτητα και θα πρεπει να βαλω αρκετους παραλληλα.
Θελω να ρωτησω επισης ποια η διαφορα ΜΚΤ με ΜΚΡ ??
-
Υπάρχουν σε αυτές τις χωρητικότητες,αλλά δεν ξέρω αν συμφέρει, από άποψη κόστους.Θέλει ψάξιμο.Αν είναι πολύ ακριβοί, βάλε καινούργιους bipolar ηλεκτρολυτικούς ,καλής ποιότητας .
Οι διαφορές των δύο τύπων πυκνωτών, στα γρήγορα και περιληπτικά, είναι:
Πυκνωτές ΜΚΤ= πυκνωτές πολυεστέρα,λειτουργούν σε μια περιοχή θερμοκρασιών από -55 εώς +125 βαθμούς κελσίου και χρησιμοποιούνται σε κυκλώματα τροφοδοτικών,κυκλώματα ήχου και σε διάφορα γενικής χρήσης κυκλώματα.'Εχουν υψηλή αντίσταση μόνωσης.
Πυκνωτές ΜΚP= πυκνωτές πολυπροπυλενίου , λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -40 εώς +85 βαθμούς κελσίου και χρησιμοποιούνται βασικά σε κυκλώματα υψηλών συχνοτήτων και όχι μόνο.Έχουν μεγαλύτερη αντίσταση μόνωσης από τους πυκνωτές ΜΚΤ(πολυεστέρα).
-
-
Μαζι με την αλαγη στα πυκνωτακια,αν θελεις να κανεις κατι σημαντικο,βγαλε τις βιδες μεσα απο τα πηνια και κολλησε τα.
-
Μου εξηγεις γιατι ειναι σημαντικη αλλαγη??Τι θα αλλαξει αν κανω αυτο που λες?
-
Στο ακουσμα σου δυσκολα να καταλαβεις διαφορα.Ενα πηνιο και στην μεση ενα σιδερο ; Ειναι τραγικο,αν κανεις μετρησεις θα καταλαβεις...Αλλαζει η τιμη του πηνιου,μια τετοια βιδα μεσα σε πηνιο,σε δυνατη ενταση μπορει να δημιουργησει (κραξιμο) στο driver.