-
Chassis PT90
Καλησπερα εχω μια τηλεοραση TELESTAR Chassis PT90 η οποια μου ηρθε με καμμενο τρανζιστορ οριζοντιου κ εναν φουσκωμενο πυκνωτη τα οποια αλλαξα. Το τρανζιστορ ηταν KOR 2310FX και το αντικατεστησα με S2000A. Το προβλημα ειναι οτι οταν την εβαλα σε λειτουργια αναβε μονο το led standby και δεν ανοιγε η tv και μετα αρχισε να βγαζει εναν ηχο το παλμοτροφοδοτικο δηλαδη τον μετασχηματιστη στο πρωτευον. Παιρνω μετρησεις τασεων του παλμοτροφοδοτικου με αποσυνδεμενο τα 145V απο το τρανζιστορ και δε ολες οι τασεις ειναι κανονικες κ οταν βαζω το τρανζιστορ εχω πτωση τασης των 145 σχεδον σε 0 και κελαηδισμα απο το παλμοτροφοδοτικο. Εχω ελεγξει ολα τα εξαρτηματα γυρω απο την υψηλη και στο πρωτευον. Αυριο θα αλλαξω το τρανζιστορ με το δικο του αν το βρω. Τι αλλο μπορει να συμβαινει?
-
Βασίλη το τρανζίστορ είναι το ST2310FX και καλό είναι να βάλεις το ίδιο.Πρόσφατα έφτιαξα τέτοιο σασί και είχε φουσκωμένο τον πυκνωτή τροφοδοσίας του driver.Αλλαξε και τον πυκνωτή οδήγησης του παλμού.
-
θα συμφωνησω βαλε το ιδιο και οχι αντιστοιχο.+1000 tsalik
-
Εβαλα το τρανζιστορ ST2310FX δουλεψε για μερικα δευτερολεπτα και το εκαψε. Για ποιο λογο το καιει?
-
-
ποιους πυκνωτες εννοεις? οι πυκνωτες στην οριζοντια δειχνουν σωστα με το καπασιτομετρο
-
το οτι δείχνουν εντάξυ οι πυκνωτές στο καπασιτόμετρο δεν σημαίνει οτι είναι και εντάξυ. Για αυτό υπάρχουν και τα όργανα που μετρούν esr