-
PHILIPS 29PT5301/15
Καλησπερα εχω μια PHILIPS 29PT5301/15 την οποια οταν την ανοιγω ανοιγει για ενα δευτερολεπτο η εικονα και μετα υπαρχει μαυρη οθονη αλλα ο ηχος δουλευει κανονικα. Δοκιμασα να αυξομειωσω το G2 απο τον Μ/Υ και επανερχεται η εικονα οταν το χαμηλωνω αλλα οταν σβηνω την τηλεοραση και την ξαναναβω παλι τα ιδια η εικονα χανεται.Μπορει καποιος να βοηθησει?
(Μετρησα εναν μεγαλο ορθωγωνιο πυκνωτη 680nF κια δειχνει σωστα με το καπασιτομετρο αλλα οταν τον βαζω στους ακροδεκτες να τον μετρησω κανει ενα ψιλο θορυβο.Μηπως εχει διαρροη?)
-
μαλον μ/τ υψηλης οταν σβησει τα νηματα μενουν αναμενα;;
-
Δεν ειναι απο τονΜ/Υ. Στο πλακετακι πισω απο την οθονη στο συλλεκτη του δευτερου ενισχυτη σηματος εχω χαμηλη ταση 58V ενω στο πρωτο και στον τριτο εχω κανονικα 170V. Οταν αυξομοιωνω το G2 τοτε η ταση στο συλλεκτη του δευτερου φτανει τα 100V. Επισης εβαλα το πολυμετρο στο συλλεκτη του δευτερου οταν ανοιγω την tv ερχεται κανονικα ταση 170v και δειχνει εικονα και σε 1 δευτερολεπτο πεφτει χαμηλα η ταση και η εικονα γινεται μαυρη. Υποψιαζομαι καποιο πυκνωτη με διαρροη ο οποιος οταν παει να φορτισει επηρρεαζει την ταση και ετσι δεν εχω εικονα. Καποια παρομοια βλαβη??
-
Ανέβασε το σχέδιο από την πλακέτα της οθόνης και γράψε που μετράς και πόσο.
-
γειά σας λεβέντες το σασί είναι το GR2.4AA
χαμηλή τάση στο G2 έλενξε τον πυκνωτή C2549=680nf/250v στην υψηλή
-
καλησπερα για αρχη θα πρεπει να αλλαξεις ολους τους ηλε/κους πανω στο πλακετακι της οθονης,και περνα και κολλησεις στο ιδιο πλακετακι,τα λεμε.