Παιδια εχω το εξης προβλημα με μια ψησταρια!Οταν την βαζω στην πριζα μου ριχνει ην ασφαλεια.Την ξεβιδωσα και της αφαιρεσα την γειωση και τοτε σταματησε να μου ριχνει την ασφαλεια....Τι μπορει να φταιει στην γειωση?
Printable View
Παιδια εχω το εξης προβλημα με μια ψησταρια!Οταν την βαζω στην πριζα μου ριχνει ην ασφαλεια.Την ξεβιδωσα και της αφαιρεσα την γειωση και τοτε σταματησε να μου ριχνει την ασφαλεια....Τι μπορει να φταιει στην γειωση?
Στη γείωση τίποτα, στην αντίσταση όμως; Απλώς με αυτό που έκανες είχε τάση στο σώμα της και έτσι αν την ακουμπούσες θα διαπίστωνες ότι πράγματι δουλεύει ως ψησταριά, αφού θα γινόσουνα ψητός! Ξαναβάλε τη γείωση. Μπορεί να είναι κάποιο καλώδιο που ακουμπάει στο σώμα της ή η αντίσταση. Οπότε με ψάξιμο θα βρεις τι φταίει. Και βάλε ρελέ διαρροής στον πίνακά σου.
Βέλε πάλι τη γείωση κ δοκίμασε σε άλλη μπρίζα. Αν σου ρίχνει πάλι την ασφάλεια έχεις διαρροή στη ψησταριά (στο καλώδιο ή στη αντίσταση).
Πρόσεξε!!!
Αρη μας μην το βαζεις στην πρίζα χωρις γείωση...γιατι θα έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα....ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ!!!!!.
Τον προλάβαμε ;;;;;;:confused1:
Αρη η δουλεία της γείωσης είναι να ενώνει όλα τα μεταλλικά μέρη της συσκευής ώστε σε μια διαρροή από οποιανδήποτε αιτία να την οδηγήσει στην Γη. δεν είναι ούτε κάτι ιδικό ούτε κάτι που πρέπει να πειράζεις. οπότε κανε ότι σου είπαν οι παραπάνω.
μακαρι να προλαβατε το παλικαρι
οι αντιστασεις ειναι υπουλα αντικειμενα μου ετυχε αντισταση να μην δειχνει τιποτα απο βραχυκυκλωμα με μετρηση καμια διαροη και με ζεσταμα στο πενταλεπτο να μυρμιγκιαζει χερι και να αναβει και δοκιμαστικο στο μεταλο και η ασφαλεια αταραχη , ηταν σκασμενη η ριμαδιασμενη και με την θερμανση εσκαγε σε ενα σημειο που ηταν καρβουνιασμενη .
ΑΠΛΑ το προσθετω για εγκυκλοπαιδικη αιτια βλαβης αντιστασης .
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΓΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΣΚΕΥΗ .
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΞΑΡΗΣ 1Ο ΕΥΡΩ ΠΧ Η ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΜΕ
Εγώ θα πρότεινα μόλις το φτιάξεις, αντί να ρίξεις καμμιά ασφάλεια, να ρίξεις κανα δυο κιλά προβατίνα επάνω...
Πω πω παιδια τι επαθα ευτυχως που φορουσα λαστιχενια πεδιλα και γλιτωσα την εντατικη μονο με απλο εγκαυμα!Περα απο την πλακα ο πατερας μου την εβγαλε την γειωση ευτυχω ηταν τυχερως και δεν επαθε τπτ!Να ρωτησω τωρα που το εφερε η κουβεντα,το καλωδιο της γειωσης μαζευει το φορτιο απο καθε μεταλικο μερος της συσκευης και το οδηγει στην γη?Αν καταλαθος ομως ενας πολος της παροχης ακουμπισει στο μεταλλικο μερος της συσκευης η γειωση θα σε σωσει?
Ασε εχω μηνει με τις πανσετες στο χερι¨((¨(