-
onkyo tx-ds575
Καλησπέρα στην παρέα:001_smile:. Μου έδωσε ένας φίλος έναν χαλασμένο ενισχυτή ‘’ONKYO tx-ds575’’καθώς πήρε έναν άλλο της coda που είναι και αυτός home cinema:001_tt2:. Ο ενισχυτής έχει το εξής πρόβλημα: όταν τον βάζεις στην πρίζα ανάβει κανονικά η οθόνη του και όλα κομπλέ αλλά από ήχο νεκρική σιγή. Έδωσα σε όλους της εισόδους σήμα και σε όλες της εξόδους είχα ηχεία αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο:saad:. Τον άνοιξα και εκ πρώτης όψεως όλα δείχνουν καλά τίποτα δεν φαίνεται καμένο. Μέτρησα με το πολυμετρο όλα τα τρανζίστορ που έχει πάνω στην ψήκτρα (6 μεγάλα και 3 μικρά από την μια, και 4 μεγάλα και 2 μικρά από την άλλη) και όλα έδειχναν ότι ήταν κανονικά, κανένα δεν βραχυκύκλωνε. Τι μπορεί να φταίει?:001_rolleyes: Ευχαριστώ εκ των προτέρων:001_smile:
-
....
Ψαξε για καποιο ρελε που δεν οπλιζει, η το ρελε φταιει ,η το κυκλωμα
προστασιας γυρω απο αυτο...
-
Φίλε Σάββα έχει 5 ρελε. 1 πάνω στην πλακετα για της 3 εξόδους, 3 (τα 2 είναι πιο μεγάλα) πίσω από της άλλες 4 εξόδους, και 1 εκεί που πάνε τα 220v αυτό πάντως δουλεύει γιατί οπλίζει όταν τον ανάβω. Έχεις υπόψη σου σε πιο από όλα να κινηθώ?:001_rolleyes:
-
...
οχι φιλε, δεν μπορω να ξερω ,απο εδω . θα βρεις το σχεδιο η θα ψαξεις
να δεις τι τα οδηγει (τα ρελε)
μου τυχε τετοια βλαβη γιαυτο και εγραψα, αλλα ηταν ενα ρελε.
-
Καλώς:001_smile: σε ευχαριστώ φίλε Σάββα για την βοήθεια:biggrin:
-
καλημερα επειδη μου θυμιζει κατι αυτος ο ενισχυτης αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ο ιδιος, να μας πεις μηπως στην ψηφιακη πλακετα φοραει το LC372100PF;
-
έχει πολλά ρελέ γιατί έχει πολλές εξόδους. Αποκλίεται να χάλασαν όλα μαζί... Άρα αν φτέει κάτι στο θέμα ρελέ είναι το κύκλωμα που τα ενεργοποιεί. Μπορεί να είναι από μερικά τρανζιστοράκια μέχρι έλεγχος μέσω του επεξεργαστή (αν έχει το μηχάνημα). Πριν αρχίσεις να ψάχνεις για βλάβη σε αυτό το κύκλωμα δες όταν θέτεις τον ενισχυτή σε λειτουργία αν ακούγεται ο ήχος των ρελέ (αν ακούγεται η βλάβη είναι αλλού).
Επίσης πρέπει να δείς για βλάβες στο τροφοδοτικό. Αν μπορείς ανέβασε μία φοτογραφία από το εσωτερικό για να ξέρουμε για τι είδους μηχάνημα μιλάμε. Μπορεί ακόμα να έχει κάποιο ολοκληρωμένο που να κάνει επιλογή της πηγής του ήχου (αναλογικός διακόπτης και να είναι εκεί η βλάβη.)
'
-
τώρα είδα μια φωτογραφία του ενισχυτή.
Προφανώς έχει και επεξεργαστή και αναλογικούς διακόπτες και κάποιο είδος επεξεργαστή ψηφιακού σήματος.
Άρα η βλάβη έχει πολλά πιθανά σημεία που πρέπει να ελεγχθούν ένα ένα.
-
ρίξε μια ματιά εδώ ....
http://www.fixya.com/support/t17053-..._ds575_problem
Η βλάβη σου είναι μάλον ιδιαίτερα σοβαρή.
-
5 Συνημμένο(α)
Φίλε Νίκο ένα που βρήκα εγώ ήταν αυτό LC372100PΤ:001_rolleyes:. Φίλε chip σου ανεβάζω φωτογραφίες του ενισχυτή να δεις. Όταν τον βάζω στην πρίζα ένα ρελε δουλεύει στανταρ μετά όταν επιλέγω από μπροστά πιο από τα ηχεία (α ή β) θέλω να παίξει οπλίζουν και αλλά δυο ρελε. Για τα αλλά δύο έχω της αμφιβολίες μου (και ειδικά για το λευκό που είναι σε κύκλο) καθώς ότι και να πάταγα δεν έδειχναν να δουλεύουν αλλά δεν είμαι και σίγουρος:001_rolleyes:. Αν μπορείς να μου πεις μια περίληψη του τη λέει γιατί από αγγλικά δεν είμαι και ιδιαιτέρα καλώς.:blushing: