PDA

Επιστροφή στο Forum : [Indesit] Πρόβλημα με ανεμιστήρα

Dimitrisxr92
21-05-26, 00:04
Καλησπέρα,έχω ένα ψυγείο nofrost κάτω κατάψυξη πάνω συντήρηση.
Η συντήρηση δεν μου έχει σωστή θερμοκρασία εξαιτίας του μοτέρ που φυσάει τον αέρα απο την κατάψυξη στη συντήρηση το οποίο δεν λειτουργεί.Το πρόβλημα μου είναι το εξής:
Ο ανεμιστήρας δουλεύει κανονικά σε σύνδεση εξωτερικά με 12v τροφοδοτικό.
Όταν μετράω χωρίς τον ανεμιστήρας πάνω το ψυγείο μου δίνει ταση 12,5v αλλά μόλις συνδέσω τον ανεμιστήρα τάση 1,5v.Τι μπορεί να είναι?σας ευχαριστώ

Di*Ca_Electronic
24-05-26, 22:07
Φίλε συνονόματε,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
Αν όπως γράφεις τ΄ ανεμιστηράκι λειτουργεί εκτός ψυγείου μ΄ εξωτερικό τροφ/κό 12V κι
όταν το τοποθετείς στο σώμα του ψυγείου σου γονατίζει τη τάση κατά 11V περίπου έλεγξε
την τοποθέτησή του μήπως βρίσκει κάπου η φτερωτή και δεν επιτρέπει στον άξονα του
ανεμιστήρα να περιστραφεί.
Ένα άλλο σενάριο είναι το πως έλεγξες τ΄ ανεμιστηράκι να λειτουργεί μ΄ εξωτ. τροφ/κό,
όρθιο ή οριζοντιομένο ;
Στη περίπτωση που τ΄ έλεγξες οριζοντιομένο υπάρχει περίπτωση ο άξονάς του να ΄χει χάσει
έκκεντρα κι όταν το τοποθετείς οριζόντια να γονατίζει τη τάση τροφ/σίας του από τη πλακέτα
ελέγχου του ψυγείου σου, οπότε σ΄ αυτή τη περίπτωση χρήζει αντικατ/σης.
Τώρα υπάρχει ακόμα ένα σενάριο να γονατίζει η τάση από τη πλακέτα ελέγχου του ψυγείου σου
όταν συνδέεται πάνω της φορτίο αλλά αυτό είναι το δεύτερο που θ΄ εξετάσεις, εφόσον τ΄ ανεμιστηράκι
αποδεδειγμένα είναι λειτουργικό σε κατακόρυφη θέση.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης